بررسی چند ادعا در مورد روند درمان علی انصاریان/ از داروهای میلیونی بلا استفاده تا صورتحساب نجومی بیمارستان
- علی انصاریان، بازیکن پیشکسوت فوتبال که از دوم بهمنماه بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان فرهیختگان بستری بود روز چهارشنبه ۱۵ بهمنماه در ۴۳ سالگی درگذشت؛ انصاریان در ویژه برنامه دربی که باشگاه پرسپولیس تدارک دیده بود به عنوان مهمان حضور داشت که به نظر میرسد در همان برنامه به ویروس کرونا مبتلا شده بود.
فوت انصاریان حواشی فراوانی را رقم زد؛ در یکی از این حواشی عنوان شد «علی انصاریان دوشنبه صبح فوت کرد اما خبر درگذشت او چهارشنبه اعلام شد.» که در گزارشی این موضوع را بررسی و تکذیب کرد.
اما در جدیدترین خبرها، ادعا شده که این خانواده انصاریان مجبور به خرید داروهای چند ده میلیونی برای این فوتبالیست فقید شده، اما بسیاری از این داروها بلااستفاده مانده و برای درمان وی به کار گرفته نشده اند. همچنین ادعا شده هزینه بیمارستان علی انصاریان بالغ بر چند صد میلیون تومان بوده و اکنون بعد از مرگ وی، مقامات بیمارستان این مبلغ هنگفت را از خانواده انصاریان طلب کرده اند در حالی که گمان میرفته با مرگ علی انصاریان، این مبلغ طلب نخواهد شد. علاوه بر این خانواده علی انصاریان از کمبود منابع و تجهیزات و همچنین نابسامانیهای بسیار در بیمارستان محل بستری فرزند خود گلهمند بودند.
سید محمدرضا هاشمیان پزشک معالج زنده یاد «علی انصاریان» در گفتوگو با میزان در واکنش به صحبتهایی که در خصوص هزینههای سنگین درمان زنده یاد «علی انصاریان» مطرح شده است، گفت: در مورد هزینههای درمانی ایشان باید از مسئولین بیمارستان فرهیختگان سوال کنید؛ من شخصا به عنوان پزشک معالج نه از خانواده ایشان و از نه بیمارستان هزینهای دریافت نکردم و به دعوت خانواده این مرحوم به این بیمارستان رفته بودم و بعد از آن با تهمتهای فراوانی مواجه شدم.
وی با بیان اینکه بستری در در بیمارستانهای خصوصی هزینه بر است، اما فرهیختگان بیمارستان نیمه دولتی و وابسته به دانشگاه آزاد است و خصوصی نیست و قاعدتا نباید هزینههای زیادی داشته باشد، افزود: این بیمارستان تجهیزاتی بسیار قوی و کامل و همچنین یکی از بهترین آیسییوهای کشور را دارد و مسئلهای که در مورد زنده یاد «علی انصاریان» وجود داشت این بود که ایشان متاسفانه بسیار دیر مراجعه کردند و ما با تجهیزات بسیار پیشرفته توانستیم چند روز این پیشکسوت فوتبال را نگه داریم.
این فوق تخصص مراقبتهای ویژه در پاسخ به این سوال که به طور کلی بستری بیماران مبتلا به کرونا در ICU چه قدر هزینه بر میدارد؟، توضیح داد: بیمارستانهای دولتی هزینه چندانی ندارد، اما بستری در بیمارستانهای خصوصی هزینه بر است چرا که متاسفانه وزارت بهداشت کمتر به بیمارستانهای خصوصی نظارت دارد و من بیمارستانهای خصوصی را میشناسم که هزینههای بسیار زیادی را از بیماران دریافت کردند و نظارتی روی آنها انجام نشده است.
وی ضمن اشاره به اینکه درمان در کشور محور ICU نسیت و ما ICU استانداردی در کشور نداریم، متذکر شد: مردم نمیدانند درمان در آیسییوها باید به چه نحوی صورت گیرد و این در حالی است، که دانستن این مسائل حقشان است.
این پزشک بخش مراقبتهای ویژه در واکنش به صحبتهایی مبنی بر اینکه داروهایی برای زنده یاد «علی انصاریان» از سوی بیمارستان در خواست شده و به مصرف این پیشکسوت فوتبال نرسیده، اظهار کرد: این موضوع بسیار در بیمارستانها پیش میآید که داروهایی برای بیماران خریداری میشود و به علت فوت بیمار مورد استفاده قرار نمیگیرد و به خانواده او تحویل داده میشود.
هاشیمان ادامه داد: متخصص عفونی بیمارستان برای زنده یاد «علی انصاریان» داروهایی را تجویز کرده بود و این داروها توسط همراه بیمار خریداری شده بود، ولی از آنجایی که متاسفانه عمر این فوتبالیست فقید به دنیا نبود، این داروها مورد استفاده اش قرار نگرفت و به همراهان او تحویل داده شد.