ماجرای رد رشوه قاچاقچی مواد مخدر توسط قاضی پاک دست استان یزد/ سربلند در پیشگاه قانون و عدالت
- «قاضی عزیز، قاضی نفوذناپذیر است بدین معناکه نه از صاحبان قدرت و ثروت و نه از بستگان خود و نه حتی از خودش نفوذ نمیپذیرد»؛ این بخشی از سخنان آیت الله رئیسی در در جمع قضات و کارکنان دادگستری خراسان شمالی در دی ماه سال ۹۹ است.
دستگاه قضایی مملو از قضات شریف و نفوذناپذیر است؛ یکی از این قضات، قاضی جعفری، قاضی جوان اهل استان یزد است که در جریان اتفاقی، پاک دستی و نفوذناپذیری خود را به منصه ظهور رساند و ضمن استنکاف از پذیرش رشوه وسوسه کننده وکیل یکی از قاچاقچیان مواد مخدر، با پیگیری فوری موضوع، زمینه تحت تعقیب قرار دادن فرد رشوه دهنده را فراهم آورد.
در بیستم بهمن ماه سال ۹۹ ، دهشیری رئیس کل دادگستری استان یزد با اعطای لوح تقدیر در جلسه شورای معاونین دادگستری استان یزد، از این قاضی جوان نفوذناپذیر تشکر کرد.
در بخشی از متن این لوح آمده است: «عزت نفس شما و شکست ناپذیری و مغلوب نشدن در برابر وسوسه مالی ارباب رجوعی در امر قضا، ستودنی است که از آثار این عزت نفس، احساس ارزشمندی و تن ندادن به ذلت و خواری، پرورش شخصیت مستحکم، تقویت اراده و خودباوری و ظلم ستیزی است که شما در این آزمون الهی سربلند در آمدید؛ لذا اکنون به مصداق حدیث شریف رضوی (مَنْ لَمْ یَشْکُرِ الْمُنْعِمَ مِنَ الْمَخْلُوقِینَ لَمْ یَشْکُرِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ) این لوح سپاس تقدیم شما میگردد. البته باید دائماً هشیار بود و معارف دینی خود و معارف انقلابی خود را هر چه میتوان مثل پارههای پولاد تعمیق کرد. امید است همواره درظل توجهات حضرت، ولی عصر (عج) در تمام شئون زندگی موفق و مؤید باشید.»
متن مصاحبه مشروح با قاضی جعفری، قاضی جوان و پاک دست استان یزد، به شرح ذیل است:
میزان: در ابتدا در رابطه با اینکه چند سال سابقه قضاوت دارید و از چه زمان کار خود را شروع کردید، توضیحاتی ارائه کنید؟
قاضی جعفری: من ۴ سال و نیم سابقه کار قضایی دارم و از سال ۱۳۹۰ وارد دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری شدم و هم اکنون در مقطع دکتری دانشجو هستم. در بدو خدمت، دادیار شهرستان سیرجان استان کرمان و بعد دادیار شهرستان اراک و از سال ۹۷ در دادگاه انقلاب شهرستان مهریز استان یزد مشغول به خدمت هستم که در آذر ماه سال ۱۳۹۹ از طرف ریاست قوه قضاییه، متصدی مسئولیت ریاست شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان مهریز شدم و هم اکنون در این شعبه مشغول به خدمت به نظام جمهوری اسلامی و مردم هستم.
میزان: شما اصالتاً اهل کجا هستید؟
قاضی جعفری: اهل یزد هستم و متولد این شهر میباشم.
میزان: پیرامون اتفاق ارزنده رخ داده و استنکاف شما از پذیرش رشوه، توضیح دهید؟
قاضی جعفری: در یک فقره پرونده با دو متهم از اهالی کرمان که زن و شوهر بودند، مواجه بودیم؛ این دو فرد متهم به حمل ۲۴۶ کیلو مواد مخدر از نوع تریاک با یک خودروی شاسی بلند بودند. وکیل این دو متهم در مراجعهای که به شعبه ما داشت، با یک بهانه غیرمرتبط، جعبه شکیلی را روی میز من گذاشت و با گفتن این جمله که بعداً با هم حساب میکنیم، فوراً از اتاق خارج شد. به محض وقوع این رخداد، فوراً به دفتر رئیس دادگستری شهرستان مهریز مراجعه کردم و آن جعبه شکیل را روی میز وی گذاشتم؛ حاج آقای حداد نیز جعبه را باز کردند و دیدند که حاوی سکه است و سریعاً نماینده حفاظت اطلاعات قوه قضاییه را در جریان گذاشتیم و من صورتجلسهای را تنظیم و تقدیم کردم که با پیگیریهای دادستان مهریز، پرونده به بازپرس ارجاع شد و بازپرس نیز در همان روز، متهم را تحت تعقیب قرار داد و برای وی قرارنظارت قضایی صادر شد.
میزان: در زمانی که آن وکیل متخلف، آن جعبه شکیل را روی میز شما گذاشت و متوجه شدید این جعبه حاوی سکه است، چه احساسی پیدا کردید؟
قاضی جعفری: موقعی که آن فرد، جعبه حاوی سکهها را روی میز من گذاشت، من در وجودم احساس کردم که ارزش این سکهها به اندازه یک مشت کاه است؛ من از ابتدای ورود به دانشگاه علوم قضایی قسم خوردم که به نظام جمهوری اسلامی و مردم و عدالت هیچ گونه خیانتی نکنم؛ پذیرش آن سکهها از جانب من، یک نوع خیانت به پیشگاه عدالت و مردم بود. مقام معظم رهبری در بیاناتی فرمودند که نسبت به فساد درون قوه قضاییه سختگیری کنید علتش هم این است که این قوه مسئول رفع فساد است. آیت الله رییسی ریاست قوه قضاییه نیز تاکید دارند که خود قضات عزیز و پرکار در بخشهای مختلف قضایی در مقابل فساد خواهند ایستاد و مردم باید احساس اجرای عدالت بکنند که وظیفه ما هست که زیر مجموعه دستگاه قضایی هستیم به عنوان عضو کوچکی از دستگاه قضایی در مقابل این نابرابریها و فسادها بایستیم و نهایت توان علمی، قضایی و حیثیتی خودمان را به کار بگیریم که این مجموعه قضایی پاک باشد و پاک بماند.
میزان: درخصوص دایره مسئولیتهای خود در دادگاه انقلاب شهرستان مهریز و کمیت و کیفیت پروندههای ارجاعی توضیح دهید؟
قاضی جعفری: یکی از مسئولیتهای عمده دادگاههای انقلاب، رسیدگی به پروندههای مواد مخدر است؛ در شهرستان مهریز نیز ورودی پروندههای مرتبط با مواد مخدر، قابل ملاحظه است؛ لذا من و همکارانم در دادگاه انقلاب در راستای مبارزه با سوداگران مرگ و قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر مسئولیت خطیری برعهده داریم.
میزان: به عنوان یک قاضی، چندبار در هفته یا ماه از زندان سرکشی میکنید و در جریان پرونده محکومان در حال گذراندن دوران محکومیت قرار میگیرید؟
قاضی جعفری: من به صورت هفتگی و مداوم از زندان سرکشی میکنم و با محکومان ملاقات چهره به چهره دارم؛ چندی پیش نیز از سوی مدیرکل زندانهای استان یزد به سبب اهتمام در سرکشی از زندان، مورد تقدیر قرار گرفتم.
میزان: در صورت صلاحدید، شیرینترین و تلخترین خاطره دوران قضاوت خود را بگویید؟
قاضی جعفری: بهترین خاطره ام این بود که روزی یک مادری آمد پیش من و از فرزندش گله و شکایت کرد که این مرا کتک اذیت میکند؛ ما آن پسر را احضار کردیم و با مادرش حضور پیدا کرد؛ بعد از مادرش معذرت خواهی کرد و دست مادرش را بوسید و متعهد شد که دیگر مرتکب چنین خطایی نشود؛ بعد از مدتی من آن مادر پیر را مجددا به دفترم دعوت کردم تا ببینم آیا پسرش از اذیت و آزار او دست برداشته است یا خیر؟ آن مادر، من را دعا کرد و گفت از زمان احضار پسرم، او تغییر رویه داده و نه تنها من را اذیت نمیکند که من را مدام تکریم میکند و به سر کار نیز میرود و کمک خرج خانواده شده است.