معرفی هیات داوران نمایشنامهنویسی جشنواره نمایش عروسکی/تئاتر در جریان است
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
معرفی هیات داوران مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره نمایش عروسکی
گروهی سه نفره متشکل از نادر برهانی مرند نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر و تهیهکننده فعال در رادیو، اردشیر صالحپور نویسنده، پژوهشگر و مدرس تئاتر و شادی پورمهدی نمایشنامهنویس و مترجم تئاتر داوری آثار مسابقه نمایشنامهنویسی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک را بر عهده دارند.
جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، جشنوارهای غیررقابتی است ولی برای تقویت جریان نمایشنامهنویسی در حوزه عروسکی، در ادوار مختلف خود بخشی را به عنوان مسابقه نمایشنامهنویسی تعریف کرده است.
آثار برگزیده این بخش در آیین پایانی این جشنواره معرفی میشوند و در صورت تایید داوران این بخش از سوی انتشارات «نمایش» منتشر خواهند شد.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره، با دبیری اجرایی مهدی حاجیان و با بهره گیری از ظرفیتهای فضای مجازی، دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
«ژاکتی برای زمستان» خوانش میشود/ قصهای درباره مهاجرت
نمایشنامه خوانی «ژاکتی برای زمستان» به نویسندگی محمدرضا کوهستانی و کارگردانی سعید خمان روز پنجشنبه ۳۰ بهمن ساعت ۱۷ با رعایت پروتکلهای بهداشتی به همت خانه نمایش فرهنگسرای خانواده اجرا میشود.
نمایشنامه «ژاکتی برای زمستان» درباره دختری به نام مرجان است که به آلمان مهاجرت کرده و باعث ایجاد مشکلاتی برای خانواده اش شده است، برادرش محسن برای بازگرداندن او به آلمان سفر می کند و ...
ساناز ختایی، مهدی جمالی، حامد پیشوا یزدی، منیژه قاسمی فرد بازیگران و آویده تدین پور صفحه خوان این نمایشنامه خوانی هستند.
همچنین انتخاب موسیقی و افکت این نمایشنامه خوانی بر عهده حسین مسعودی آشتیانی است.
علاقهمندان جهت حضور در برنامه می توانند به آمفی تئاتر فرهنگسرای خانواده واقع در خیابان سیدجمالالدین اسدآبادی (یوسفآباد)، خیابان بیست و یکم، بوستان شفق مراجعه کنند.
برپایی نشست تخصصی جشنواره نمایش عروسکی با حضور ۴ استاد
نشست تخصصی هجدهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران- مبارک با چهار عنوان متفاوت و حضور ۴ استاد برگزار میشود.
این نشست در ادامه کارگاههای آموزشی این دوره از جشنواره و به صورت غیرحضوری برگزار میشود و از طریق تلویزیون تئاتر ایران در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت.
عناوین این نشست تخصصی به شرح زیر هستند:
«بازی دهی نمایش عروسکی در فضای مجازی» با حضور Amela Vucenovic استاد دانشگاه در روسیه ارایه میشود.
«فرم و معنا در نمایش عروسکی»، موضوع دیگری است که توسط فارس باقری نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه تشریح میشود.
بهزاد آقاجمالی پژوهشگر و مدرس دانشگاه نیز موضوع «از اسطوره تا نمایش عروسکی» را برای مخاطبان ارایه میکند.
و آخرین عنوان نشست «آنتروپولوژی و تئاتر عروسکی» (عروسکهای آیینی) است که با حضور اردشیر صالحپور رییس یونیمای ایران، پژوهشگر، نویسنده و مدرس دانشگاه تشریح میشود.
کارشناس و مدیر جلسه علی پاکدست، هنرمند فعال در حوزه نمایش عروسکی است.
هر نشست به طور کامل ضبط میشود و از طریق بارگذاری در سایت tv.theater.ir در دسترس علاقهمندان گذاشته خواهد شد.
مدیریت کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی این دوره از جشنواره بر عهده فهیمه میرزاحسینی است.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره، با دبیری اجرایی مهدی حاجیان و با بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی، دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
معرفی ۱۵ مدل شخصیت دراماتیک در «نردبان شخصیت»
مهرداد کوروش نیا نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر که در جدیدترین فعالیت خود کتاب «نردبان شخصیت» را نوشته و توسط انتشارات افراز راهی بازار کتاب می کند، درباره این اثر به خبرنگار مهر گفت: این کتاب با نگاهی به تقسیم بندی های شینودا بولن نویسنده کتاب های «اسطوره زن ها» و «اسطوره مردها» نوشته شده است. ایشان از افسانه های هلنی برای روانشناسی بهره برداری کرده است.
وی توضیح داد: کاری که ما در کتاب «نردبان شخصیت» انجام داده ایم این است که از دستاوردهای شینودا بولن استفاده و آن ها را در درام تطبیق داده ایم. در «نردبان شخصیت» خلق ها، عکس العمل ها، کنش ها، امیدها، ترس ها، مدل گفتار و پوشش، آرزو و آرمان های ۱۵ مدل شخصیت برای درام را استخراج کرده ایم که ۸ مدل برای مردها و ۷ مدل برای زن ها است. البته در یک درام برخی شخصیت ها می توانند ترکیبی از چند مدل باشند.
کوروش نیا معتقد است کتاب «نردبان شخصیت» می تواند برای نویسنده ها، بازیگران و کارگردان ها راهگشا باشد تا بتوانند ۱۵ مدل شخصیت را با الگو از هم متمایز کنند.
این نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر متذکر شد: متأسفانه در سینما و تئاتر ایران نظریات و تئوری ها کاربردی استفاده نمی شوند و بر عکس این کاری است که در آمریکا و صنعت هالیوود بسیار انجام می شود.
نویسنده و کارگردان نمایش «آخرین نامه» کتاب «نردبان شخصیت» را برای دانشجوها و هنرجوهای سینما، تئاتر و بازیگری بسیار کاربردی دانست.
کوروش نیا در پایان با اشاره به اینکه برای نگارش این کتاب ۱ سال زمان صرف شده است، گفت: پژوهش ها و ویرایش نهایی «نردبان شخصیت» توسط شبنم طاهرخانی انجام شده و این کتاب در ۱۶۰ صفحه و با قیمت ۴۰ هزار تومان توسط انتشارات افراز چاپ و در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.