رویکرد جدید قوه قضاییه در سند تحول قضایی اعمال حاکمیت به شکلی فعال، پویا و مطالبه گرایانه است
- یدالله موحد در دیدار رییس سازمان بسیج حقوقدانان کشور افزود: مشارکت جویی و مشارکت پذیری قوه قضاییه در تحقق سند تحول قضایی امر بسیار مهمی است که در اولویت سند تحول قضایی قرار دارد.
وی با اشاره به این مطلب که سند تحول قضایی از افتخارات و مایه مباهات دستگاه قضایی است، ادامه داد: بر مبنای این سند، قوه قضاییه بنا دارد از نگاه بخشی به قوه قضاییه به همکاری و هم افزایی سازنده و موثر با سایر قوا برای دستیابی به آرمانهای متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران و تحقق عدالت برای شکل گیری تمدن اسلامی ایرانی تغییر رویکرد دهد.
وی از سازمان بسیج حقوقدانان به عنوان یک ظرفیت عظیم در کشور یاد کرد و ادامه داد: بالغ بر ۴۰ هزار نفر از نخبگان حقوقی و قضایی کشور زیر چتر بسیج حقوقدانان در حال تلاش هستند و این نیروی اثرگذار میتوان منشا خیر و برکات زیادی در کشور باشد.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به این مطلب که سازمان بسیج حقوقدانان تاکنون اقدامات بسیار خوبی داشته است، اظهارداشت: یقینا بسیج حقوقدانان منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه حقوق و قضا را در اولویت کاری خود قرار میدهد و به صورت مستمر در راستای تحقق منویات معظم له تلاش میکند.
موحد با بیان اینکه نگاه هیات اندیشه ورز بسیج حقوقدانان استان کرمان، حرکت در چارچوب منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی است، اظهارداشت: بسیج حقوقدانان نیز باید در چارچوب منشور گام دوم انقلاب، تلاش و اهتمام لازم را به کار گیرد تا به اهداف تعیین شده دست یابیم.
رییس کل دادگستری استانکرمان بیان کرد: دوره جدید مدیریت قوه قضاییه دوره مدیریتی انقلابی و تحول آفرین است و سند تحول قضایی دربعد حقوقی و قضایی از اولویتهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی به شمار میرود و انتظار میرود بسیج حقوقدانان نیز درچارچوب تحقق سند تحول قضایی نقش آفرین باشد.
موحد مشارکت مردمی را از اولویتهای قوه قضاییه بر مبنای سند تحول قضایی برشمرد و افزود: استفاده حداکثری از ظرفیت دستگاه قضا برای تحقق اهداف جامعه و تحقق قوه قضاییه پاسخگو، شفاف و هوشمند از دیگر رویکردهای مهم سند تحول قضایی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه بر مبنای سند تحول قضایی تلاش دارد مصلحت اندیشی و مصلحت انگاری را به اقدامات انقلابی و قاطع تغییر دهد، گفت: مبارزه قاطع با فساد در درون و برون از دستگاه قضایی، برخورد با مفسد، شناسایی بسترهای ایجاد فساد و از بین بردن روزنههای فسادزا از دیگر اولویتهای مورد تاکید در سند تحول قضایی است.
رییس کل دادگستری استانکرمان با بیان این مطلب که قوه قضاییه بر اساس رویکردهای مطروحه در سند تحول قضایی، تخصص محوری را با آموزش قضات و ایجاد شعب تخصصی جزء برنامههای خود قرار داده است، افزود: قوه قضاییه بر اساس مبانی سند تحول قضایی در زمینههای حقوق بشر نیز رویکرد فعال و پویا را دنبال میکند.
موحد با اشاره به آسیبهای ایجاد شده ناشی از فضای مجازی نیز اشاره و بیان کرد: بسیج حقوقدانان به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی میتواند در حوزه قانون محوری و رعایت حقوق مردم بحث مهم حقوقی و قضایی را دنبال کند.
وی تصریح کرد: بسیح حقوقدانان میتواند در حوزه مبارزه با حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیرمجاز و ساماندهی آن نیز ایفای نقش کند، زیرا این موضوع بسترساز بروز جرایم خشن و آسیبهای اجتماعی است.
وی در ادامه از تلاشهای خالصانه و مجاهدانه رییس بسیج حقوقدانان استان کرمان تقدیر کرد و ادامه داد: حرکتهای نو، جهادگونه واثربخشی در مجموعه بسیج حقوقدانان استان کرمان انجام شده است.
رییس بسیج حقوقدانان کشور نیز ضمن اشاره به این مطلب که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان یک سند راهبردی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است، گفت: در این بیانیه باید دیدکه نقش بسیج حقوقدانان چیست و در چه شاخصهایی نقش آفرین است.
سهراب انبارکی ادامه داد: بسیج حقوقدان در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب باید در برخی شاخصها به صورت مستقیم و در برخی شاخصها به صورت غیرمستقیم نقش آفرین باشد.
وی اظهارداشت: براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بسیج حقوقدانان در تمامی شاخصها از جمله عدالت و مبارزه و فساد، عزت ملی و سیاست خارجی، سبک زندگی اسلامی، اخلاق، اقتصاد، مسائل علمی و معنویت نقش دارد.
رییس بسیج حقوقدانان کشور با اشاره به اینکه سازمان بسیج حقوقدانان به عنوان عصاره حقوقدانان انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه داخلی و بین الملل تلاش میکند در اجرای بیانیه گام دوم انقلاب به صورت واقعی نقش آفرین باشد، تاکید کرد: هیاتهای اندیشه ورز در مجموعه بسیج حقوقدانان نیازهای موجود را شناسایی کرده اند.
انبارکی با بیان این مطلب که بسیج شاه کلید حل مشکلات است، گفت: اگر امروز در برخی از حوزههای کشور عقب ماندگیهایی را شاهد هستیم به دلیل آن است که در این حوزهها روحیه جهادی حاکم نبوده است.
وی با بیان این مطلب که در بسیج نگاه جهادی و انقلابی مهم است، اظهارداشت: در بیانیه گام دوم انقلاب به دنبال آن هستیم که نگاه جهادی و انقلابی در کشور محقق شود.
وی بر جلب مشارکت هر چه بیشتر مردم برای رسیدن به اهداف بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد و گفت: در هر پایگاه بسیح یک حقوق یار شناسایی شده و به دنبال آن هستیم که آموزش داده شوند تا در حوزه خود از ورود پروندهها به دادگاهها و شوراهای حل اختلاف جلوگیری شود.
رییس بسیج حقوقدانان کشور بر مشارکت مردم برای مبارزه با فساد، احیای حقوق عامه، اصلاح مجرمان، و. تاکید کرد و ادامه داد: در حوزه پیشگیری از وقوع جرم باید اقشار مختلف مردم را با قوانین آشنا کنیم، زیرا در حال حاضر جهل به قانون موجب بروز مشکلات فراوانی برای مردم میشود.
انبارکی بر شبکه سازی در بسیج نیز تاکید کرد و گفت: بسیج حقوقدانان ظرفیتهای گستردهای دارد و کارهای بزرگی را نیز تاکنون انجام داده، اما هنوز بخش زیادی از این ظرفیتهای این سازمان به کارگیری نشده است.
وی با بیان اینکه سند تحول سازمان بسیج حقوقدانان و هیاتهای اندیشه ورز با سند تحول قوه قضاییه انطباق دارد، گفت: کشورهای اسلامی تمدن ساز بوده اند و اسلام ظرفیت تمدن سازی را به معنای واقعی دارد و باید از ظرفیتهای این حوزه استفاده کرد.
انبارکی با اشاره به این مطلب که بسیج حقوقدانان برای کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از فضای مجازی نیز برنامههای زیادی را در دستور کار دارد، خاطرنشان کرد: بسیج حقوقدانان در حوزه فضای مجازی برنامههای تعاملی با سایر نهادها را اجرا خواهد کرد.
وی ضمن اشاره به فعالیت ۵۰۰ کانون و ۵ هزار هیات اندیشه ورز در بسیج حقوقدانان کشور، بیان کرد: سازمان بسیج حقوقدانان در حوزه خانواده، مبارزه با حاشیه نشینی، مسائل بین المللی، پیشگیری از وقوع جرم و ... برنامههای متعددی را در دستور کار دارد.