جهش تولید با اعتماد سرمایه گذاران به مناطق آزاد
- طبق اعلام پایگاه خبری مناطق آزاد، مرتضی بانک در نشست شورای اداری سیستان و بلوچستان در منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: اعتماد سرمایه گذاران به مناطق آزاد موجب رونق اقتصادی و جهش تولید شده است.
او با بیان اینکه میزان جذب سرمایه گذاری در مناطق تاییدی بر رویکرد توسعهای در این مناطق است، خاطرنشان کرد: سهولت کسب و کار، اولویت تعاملات اقتصادی در جهان است که مناطق آزاد باید در این چارچوب و در راستای تسهیل امور تلاش کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و اقتصادی بیان کرد: بسیاری از مشکلات پیش رو مرتفع شده و باید شورای برنامه ریزی شهرستان براساس سیاست گذاری منطقه آزاد انجام شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: یکسال از مصوبه الحاق شهر و روستاها به محدوده منطقه آزاد چابهار گذشته است و خوشحالیم که این اقدام خوب انجام شد.
او ادامه داد: منطقه آزادچابهار با الحاق شهر و روستاها وظیفه سنگین خدمات رسانی را برعهده دارد.
بانک با اشاره به اینکه همه ما براساس مسئولیتهایی که داریم فعالیتها را به نحو احسن انجام دهیم و در چارچوب قوانین اقدامات گستردهای برنامه ریزی و اجرا کنیم.
وی گفت: با ایجاد زیرساختها میتوان فعالیتهای اقتصادی، اشتغالزایی و تولیدی انجام داد و سرمایه گذاران میتوانند در هفت منطقه آزاد حضور داشته باشند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: وجود زیرساختهای برق، آب، تلفن و اینترنت از موارد مهم برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد است و احساس امنیت نیز باید حتما مد نظر قرار داشته باشد.
بانک ادامه داد: باید از همه امکانات ملی و بین المللی استفاده کرد، هر چه سرویس بهتری ارائه دهیم سرمایه گذاری بیشتری جذب میشود.
او گفت: دخالتهای بی مورد، سختگیریهای زیاد، قوانین و مقررات دست و پاگیر و بروکراسی نباید سبب کَند شدن روند سرمایه گذاریها شود ما باید شرایط و فضا را تسهیل کنیم.
دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه مناطق آزاد که با مصوبه مجلس ایجاد شده جزیی از توسعه اقتصادی کشور هستند، خاطرنشان کرد: مناطق آزاد در ایران بعنوان یک پدیده موفق عمل کرده اند.
مرتضی بانک افزود: در شرایط سخت اقتصادی و کرونا کشور کارهای بزرگ و پیشرفتهای خوبی انجام شده که قابل تقدیر است.
او اظهار داشت: سرمایه گذاران با همدیگر در ارتباط هستند پس ما باید شرایط را برای آنها تسهیل کنیم و نباید آنان را از فعالیتها دلسرد کنیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: تنها راه حضور در بازارهای جهانی و جذب سرمایه خارجی سهولت کسب وکار است.
مرتضی بانک بیان کرد: برتری نسبی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مقایسه با سایر بخشهای کشور مشهود است.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز با قدردانی از تلاش مسئولان برای پیگیری مطالبات و مشکلات مردم اظهار داشت: همراهی مردم با برنامهها و اقدامات خوب قابل تقدیر است.
احمدعلی موهبتی افزود: برای توسعه بندر چابهار یک میلیارد دلار هزینه شده و ۱۶ کارگاه عمرانی در حال کار است و ۶ کارگاه دیگر هم اضافه خواهد شد.
موهبتی بیان کرد: اقدامات بسیار خوب از جمله گازرسانی، روکش آسفالت و آبرسانی در استان حکایت از توجه مسوولان نظام دارد و علاوه بر اینها فعال شدن مرز ریمدان و بعدها فعال شدن مرزهای کوهک و پسابندر از دیگر فعالیتها و خدمات دولت در منطقه است.
او گفت: منطقه آزادچابهار با زیرساختها و داشتن مرز هوایی، زمینی و دریایی باید برای توسعه کل استان و منطقه نقش آفرینی کند.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پتروشیمی قرار بود ۲۰ میلیارد سرمایه گذاری شود، ولی محقق نشد.
موهبتی ادامه داد: سرمایه گذاران را باید تکریم و شرایط را فراهم کرد تا فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری انجام دهند.
موهبتی بر توسعه سواحل مکران تاکید و خاطرنشان کرد: همه مدیران کل در روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه اول هر ماه در چابهار حضور داشته باشند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز از خدمات ویژه استاندار و مسئولان قدردانی کرد و گفت: در ۲ سال اخیر مهیا کردن فضا برای استقرار ادارات کل و تسری قانون فراهم و بسیاری از امور تسهیل شده است.
عبدالرحیم کردی افزود: تفکیک وظایف و پیگیری مشکلات، صدور احکام برخی مدیران، تهیه طرح جامع، استقرار هیات تطبیق مصوبات شوراهای شهر و روستا چابهار بخشی از موارد مهم انجام شده است.
کردی بیان کرد: یکی از کارهای خوب در منطقه آزادچابهار راه اندازی سامانه جی آی اس است که خدمات سرمایه گذاری در آن انجام میشود.
او تصریح کرد: در محدوده ۱۴ هزار هکتاری خدمات سرمایه گذاری و واگذاری زمین بصورت هوشمند انجام میشود و اراضی مختلف بصورت شفاف برای اجرای هر طرحی آماده شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: تمام خدمات شهرسازی با یک سامانه هوشمند انجام میشود و پروندههای ملکی برای واگذاری دارای اطلاعات کامل است.
دبیر توسعه سواحل مکران نیز گفت: اقدامات لازم برای توسعه سواحل مکران شامل ۶ شهرستان چابهار، کنارک، دشتیاری در سیستان وبلوچستان و جاسک، سیریک و میناب در استان هرمزگان در حال انجام است.
عادل مزاری گفت: همه باید کمک کنند تا بتوانیم سند توسعه سواحل مکران به پیش ببریم و جوامع محلی نیز از آنها بخوبی بهرهمند شوند.