موافقت با اعطاء مرخصی به ۲۰ نفر از زندانیان در جریان بازدید رئیس دادگستری اسفراین از زندان این شهرستان
- همزمان با ایام الله چهل و دومین دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، رئیس دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب و جمعی از مقامات قضایی شهرستان اسفراین ضمن بازدید از زندان این شهرستان و گفتوگوی چهره به چهره با مددجویان به درخواستهای مطروحه، رسیدگی و حسب مورد دستورات مقتضی را صادر کردند.
باباخانی، رئیس دادگستری اسفراین با مثبت ارزیابی کردن نتیجه این بازدید گفت: پس از بررسی درخواستهای طرح شده در پایان با اعطاء مرخصی به ۲۰ نفر از زندانیان موافقت شد و ۷ نفر نیز از مزایای بند باز بهرهمند شدند.
وی از تلاشهای قضات حوزه قضایی اسفراین و مسؤلان و مددکاران زندان این شهرستان قدردانی و با اشاره به پیگیریهای جدی زارع، قاضی ناظر زندان در راستای بررسی و ارزیابی وضعیت زندان و جمعیت کیفری زندان ها، بهره مندی تعدادی از مددجویان واجد شرایط قانونی از تأسیسات حقوقی و قضایی را از مهمترین آثار این بازدید عنوان کرد.
رئیس دادگستری اسفراین خاطرنشان کرد: محصول این تلاشها به گونهای بوده که توانستیم در بکارگیری سیاستهای کاهش جمعیت کیفری زندانها و همچنین در حوزه پیشگیری از ورود غیرضروری افراد به زندان با استفاده از تمهیدات و تأسیسات قانونی پیش بینی شده در قوانین موضوعه موفقیتهایی کسب کنیم که حسب مورد قابل توجه و در خور ملاحظه است و قطعا این ساز و کارها ادامه خواهد یافت تا شاخصهای عملکردی در این حوزه بیش از پیش بهبود و ارتقاء یابد.
وی همچنین با اشاره به برخی از اقدامات فرهنگی و تربیتی و آموزشی و نیز برنامههای ورزشی در نظر گرفته شده برای مددجویان به برگزاری مسابقات قرآنی از قبیل حفظ بخشهای از قرآن مجید و همچنین مسابقات ورزشی اشاره و در ادامه از اعطاء مرخصی تشویقی به برندگان این مسابقات خبر داد.
باباخانی بیان کرد: یقینا این قبیل اقدامات فرهنگی و ورزشی میتواند عملا در بهبود زندگی فردی و اجتماعی مددجویان تأثیرات راهگشا و سازنده داشته باشد و ما باور داریم با ایجاد بازدارندگی در فکر و اندیشه افراد و تغییر نوع نگاه و رویکرد آنان به سبک زندگی مطلوب و اهداف آن در جامعه اسلامی ماهیت و واقعیتها و ریشههای شکل گیری و ابعاد مختلف بسیاری از آسیبهای اجتماعی در بعد اعتقادی و اجتماعی برای افراد آسیب دیده و در معرض تهدید این نوع آسیبها شناسایی خواهد شد و در نتیجه هم جامعه و هم فرد و به ویژه خانوادهها از آثار مثبت این نوع سازوکارهای تربیتی بنحو مطلوب بهرهمند خواهند شد.
این مقام قضایی ایجاد موجبات جامعه پذیری افراد را از مسیر آموزش و تربیت مددجویان و ممارست و تمرین قواعد کار گروهی و ایجاد زمینههای توانبخشی آنان برای بازگشت امیدوارکننده و نجات بخش به جامعه و خانوادهها گامی مهم برای بازسازی شخصیتی و هویت سازی مددجویان ارزیابی کرد.
وی اطلاق واژه «مددجو» به یک فرد گرفتار در بند را مؤید این معنی دانست که وقتی او با احساس نیاز به مساعدت، درخواست کمک دارد و استمداد میطلبد ما وظیفه داریم کاری کنیم تا مددجو قابلیتهای درونی و باورهای انسانی و اعتقادی خود را به درستی بشناسد و آنها را در راه صحیح بکار بندد و طبعا هدایت و دلالت او به سوی اهداف متعالی با آموزشهای صحیح ممکن خواهد بود.
رئیس دادگستری اسفراین در پایان گفت: یک زندانی وقتی در محیط زندان محبوس میشود نباید فکر کند در قفسی گرفتار شده که راه فرار و مسیر نجاتی برای آن متصور نیست؛ بلکه باید بداند او اکنون در فضای جدید اختیار دارد که دست به ابتکار بزند و با ظهور خلاقیتها و استعدادهای درونی اش منشأ خدمات و اثرات مثبت در جامعه باشد و احساس مفید بودن کند که در آن صورت میتوان به کسب موفقیت او امیدوار بود.