آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند.
«خانه مستند اردبیل» افتتاح شد/ تقدیر از پیشکسوتان استان
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی خانه مستند اردبیل با حضور مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی افتتاح شد.
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی و با حضور محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و عبدالله بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، خانه مستند اردبیل افتتاح شد.
این مراسم عصر دیروز یکشنبه ۱۹ بهمنماه ۹۹ و با حضور محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش، عبدالله بحرالعلومی مدیرکل ارشاد اردبیل، محمد شکیبانیا معاون مستند مرکز، غریب منوچهری معاون هنری و سینمایی ارشاد اردبیل، میردولت موسوی مدیر انجمن سینمای جوان اردبیل، رضا صیامیزاده مدیر خانه مستند اردبیل، سیدمجید رحیمی مدیر پژوهش مرکز و جمعی از مستندسازان و مسئولان محلی، در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل برگزار شد.
در این مراسم، پس از گزارش مدیر خانه مستند اردبیل و سخنرانی مدیرکل ارشاد اردبیل، محمد حمیدیمقدم اهداف، وظایف و چشمانداز خانههای مستند استانها را تبیین و اظهار کرد که ایران، فقط تهران نیست و فیلمسازان بالفعل و بالقوهای در استانها وجود دارند که باید شناخته شده و به کار گرفته شوند.
وی در ادامه تاکید کرد: مأموریت و نحوه کار این مرکز، گسترش و ارتقای زبان سینماست؛ لذا در پی ایجاد شعبه در کشور نبوده و با مشارکت و بهرهگیری از تشکلهای مردمنهاد، به دنبال انجام این مهم و همچنین عدالت فرهنگی در کشور است.
حمایت از طرحهای تولید مستند در استانها که با استانداردهای مرکز گسترش همراه باشند، از جمله محورهای دیگر صحبتهای حمیدی مقدم بود که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
در ادامه این مراسم، از مستندسازان پیشکسوت و موفق سینمای مستند اردبیل تقدیر به عمل آمد.
ابتدا اصغر جاوید مستندساز پیشکسوت اردبیل مورد تقدیر واقع شد. او در سال ۱۳۴۸ با مستند آئینی «میلاد عاشورا» جایزه بهترین مستند جشنواره فیلمسازان آسیا و اقیانوسیه ABU را به دست آورده بود.
سپس از مستندسازان اردبیلی که در ۵ سال اخیر موفق به کسب جوایزی از جشنوارههای ملی و بینالمللی شده بودند، با اهدای لوح و هدیه نقدی تقدیر شد. این مستندسازان عبارت بودند از آتبین حسینی، هانیه مرادی، عبدالله عزیزی، میردولت موسوی، لیلا نوروزی و رضا جمالی.
در ادامه، از بابک طاهری، لیلا احدی، مریم صبوری، حسن ملکی، عبدالله شکری، محبوب شکرزاده و مرتضی عدلی که در جشنوارههای ملی و بینالمللی حضور داشته و بعضاً نامزد دریافت جایزه شده بودند هم با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.
نشست صمیمی مدیرعامل، معاون مستند و مدیر پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با مستندسازان استان اردبیل، از دیگر دستاوردهای آغاز به کار این خانه مستند بود که آنها به ذکر مشکلات خود و چگونگی رسیدگی به طرحهای معوق و… پرداختند.
مشاوران انتخاب مستند جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی معرفی شدند
گروهی متشکل از ۷ سینماگر، چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی را به عنوان مشاوران انتخاب آثار بخش مستند همراهی میکنند.
مشاوران انتخاب چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی در بخش مستند معرفی شدند.
این گروه متشکل از سید صادق جعفری، محسن سخا، جعفر نجفی، روح الله مولوی، سجاد ایمانی، برهان احمدی و محمدرضا کیوانفر است.
چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی با محوریت سیره علمی و عملی امام رضا (ع) به همت و مشارکت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان اسفند ۹۹ برگزار خواهد شد.
هیأت داوران چهارمین جشنواره فیلم ایثار انتخاب و معرفی شدند
دبیر چهارمین جشنواره فیلم ایثار طی احکامی جداگانه اعضای هیأت داوران این دوره از جشنواره را انتخاب و معرفی کرد.
سیدمرتضی حسینی مدیرکل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید به عنوان دبیر چهارمین جشنواره فیلم ایثار هیأت داوران این دوره از جشنواره را متشکل از ۵ فعال و هنرمند شناخته شده در عرصه فرهنگ و هنر، انتخاب و معرفی کرد.
مهدی فرجی مدیر اسبق شبکه های یک و دو سیمای جمهوری اسلامی ایران، از چهره های با سابقه در عرصه تهیه کنندگی فیلم و مجموعه های تلویزیونی و کارشناس حوزه رسانه است که در هیأت داوری چهارمین جشنواره فیلم ایثار حضور دارد.
مهدی آذرپندار نیز یکی دیگر از اعضای هیأت داوران جشنواره چهارم فیلم ایثار است. وی از مرداد سال ۹۷ تاکنون مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه سه سیما را بر عهده دارد. آذرپندار پیش از این در کارنامه کاری خود قائم مقامی خانه تولیدات جوان شبکه سه، مدیریت مرکز آفرینش های هنری سازمان بسیج، مدیریت مرکز فیلم و نمایش معاونت فرهنگی سازمان بسیج و عضویت در شورای عالی فیلمنامه سیما را به ثبت رسانده است.
محمدرضا وطن دوست نویسنده، کارگردان، تهیه کننده، پژوهشگر و مدرس سینما نیز دیگر عضو هیأت داوران چهارمین جشنواره فیلم ایثار است. وی دارای مدرک کارشناسی سینما و کارشناسی ارشد پژوهش هنر با گرایش سینمای مستند است و تا کنون بیش از ۸۰ جایزه ملی و بین المللی را دریافت کرده که از جمله این جوایز می توان به جایزه بهترین فیلم اول سینمایی از جشنواره جهانی «مونترال» کانادا در سال ۲۰۰۹ و جایزه نگاه هنری از جشنواره بین المللی «بیگ اسکای» آمریکا در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد.
مرجان ریاحی فیلمنامه نویس، مستندساز، داور بین المللی، مدیر و مؤسس نخستین رسانه تخصصی سینمای مستند و فیلم کوتاه آسیا با عنوان «پایگاه خبری فیلم کوتاه»، یکی دیگر از چهره هایی است که در هیأت داوران چهارمین جشنواره فیلم ایثار حضور دارد.
همچنین مریم رستمی مدرس و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون یکی دیگر از اعضای هیأت داوران این دوره از جشنواره است. وی دارای مدرک کارشناسی بازیگری و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر تهران، برنده جوایز هنری متعددی از جمله تندیس بهترین بازیگری از جشنواره تلویزیونی مراکز صدا و سیمای کشور شده است.
چهارمین دوره جشنواره ملی فیلم ایثار با دبیری سیدمرتضی حسینی و با شعار «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، همدلی اجتماعی و مقاومت اسلامی» در اسفند سال ۹۹ برگزار می شود.
«فیلم مستند»، «فیلم کوتاه داستانی»، «فیلم کوتاه پویانمایی»، «فیلم کوتاه داستانی ۱۲۰ ثانیه ای با موضوع ایثار اجتماعی»، «نماهنگ» و «بخش ایده، طرح و فیلمنامه های کوتاه ۱۲۰ ثانیه ای با موضوع ایثار اجتماعی»، بخش های مختلف این دوره از جشنواره فیلم ایثار را تشکیل می دهند.