آیتالله رئیسی: روابط بین ملتهای ایران و عراق، روابطی عمیق و تاریخی است/ توصیه رئیس قوه قضاییه به مسئولان اقلیم کردستان برای استرداد مجرمان متواری/ تشریح دستاوردهای سفر به عراق
- آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه، در صدر یک هیات بلند پایه قضایی به دعوت فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق به این کشور سفر کردند.
دیدار با رئیس شورای عالی قضایی، رئیس جمهور، نخست وزیر و مسئولین دیگر کشور عراق، ارتقای مناسبات حقوقی و قضایی دو کشور و پیگیری پرونده ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی و همراهان ایشان بخشی از برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به بغداد بود.
آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه که طی سفری سه روزه به بغداد سفر کرده بود، پس از بازگشت به تهران در جمع خبرنگاران به دستاوردهای این سفر اشاره و اظهار کرد: اولین گام در این سفر مسئله همکاریهای دوجانبه ما و دستگاه قضایی عراق در بررسی مسائل حوزه قضایی بود.
رئیس قوه قضاییه افزود: در مورد پرونده شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهندس تصمیم گرفته شد کارگروهی که توسط دستگاه قضایی عراق در این میدان فعالند و کارگروهی که ما در ایران تشکیل دادیم همکاری نزدیک تری داشته باشند و این موضوع پیگیری جدی شود.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: به هیچ عنوان نباید پرونده شهادت حاج قاسم سلیمانی مشمول مرور زمان شود، باید همواره در دستور کار باشد و پیگیری جدی از طرف دستگاه قضایی عراق و همکاری مجموعه تحقیقاتی و قضایی و مسئولین وزارت خارجه کار را دنبال کنند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: برخی زندانیان ایرانی در عراق که مورد بررسی بخش کنسولی ما قرار گرفتند که میتوانستند با یک عفوی به خانواده هایشان برگردند، این موضوع پیشنهاد شد و مورد موافقت قرار گرفت.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه دهها زندانی هستند که میتوانند مورد عفو قرار گیرند، گفت: قبل از سفر توفیق دیدار با مقام معظم رهبری را داشتم و پیشنهاد کردم چند زندانی عراقی که در زندان ایران هستند بتوانند مشمول عفو مقام معظم رهبری قرار گیرند که ایشان موافقت کردند.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: مبارزه جدی با فساد و مواد مخدر و فعال شدن قانون استراد مجرمین از مسائلی بود که مورد بحث قرار گرفت.
آیت الله رئیسی اضافه کرد: همکاری دو کشور در مبارزه با پولشویی مورد بحث قرار گرفت و قرار شد پیگیری شود. اجرایی شدن قانون اخراج آمریکاییها از عراق باید دنبال و زمان بندی شود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه گفت: با یک بررسی، تجارت و بازرگانی با عراق میتواند دو برابر شود. در جلسات ما با مسئولین قضایی مطرح شد که حوزه داوری و دادگاههای تخصصی تجاری را در عراق باید فعال کنیم و مسئولین قضایی این وعده را دادند که برای تسهیل امر بازرگانی و تجاری تجار و بازرگانان دادگاههای تخصصی تجاری را فعال کنند.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه دیدارهایی با علمای شیعه و سنی، نمایندگان گروههای فعال و سران عشایر در عراق داشتیم، افزود: از نکات برجسته این سفر آن بود که همگان بر آن بودند که حضور ایران اسلامی، شخص حاج قاسم سلیمانی و نیروهای ایرانی نقش بسیار تعیین کننده در نجات عراق از دست داعش و گروههای تکفیری داشتند.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: از طرف اقلیم کردستان برای حضور در سلیمانیه دعوت شده بودیم، لکن به دلیل فشردگی کارها و برنامههای سفر امکان رفتن (جز بغداد) به شهرهای دیگر نبود و باید از مردم و مراجع عذرخواهی کنم. از طرف اقلیم کردستان یک هیات به بغداد اعزام شد و با آنها دیدار داشتیم
آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در دیدار با اقشار مختلف مردم عراق، از مردم این کشور به عنوان ملتی مقاوم، ملتی قهرمان، ملتی متحد با طوایف مختلف، ملتی با ایمان و مسلمان، ملتی عزیز شده و بزرگوار، و نماد پایداری و مقاومت یاد کرد و گفت:هنگامیکه متحد باشید و دست در دست همدیگر گذاشته باشید، از تهدیدهای مستکبران تاثیر نمیپذیرید.
آیت الله رئیسی خطاب به مردم عراق با طرح این سئوال که آیا میدانید چگونه ملت ایران در خانههایشان از شما یاد میکنند، گفت: ملت ایران به عنوان ملت میزبان، کریم، بزرگوار و صاحب ویژگیهای خوب از شما یاد میکنند؛ لذت سفر اربعین و معنویات آن را بازگو مینمایند و هر ایرانی از حسن میزبانی و کرامت شما میگوید.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: همانطور که شاعر میگوید «ایران و العراق لا یمکن الفراق» امکان جدایی ایران و عراق وجود ندارد؛ چگونه جدا شوند؟
آیت الله رئیسی ادامه داد: روابط بین ملتهای ایران و عراق، روابطی عمیق و تاریخی است و ریشه آن در تمدن دو کشور نهفته است.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تاریخ اسلام در عراق، در تاریخ مرجعیت شیعه و حوزه علمیه نجف اشرف ریشه دوانده و مرجعیت بزرگوار عراق در مقابله با استعمار، استکبار و تروریسم، پایدار و مقاوم بوده است؛ از فتوای مرحوم آیت الله میرزای شیرازی و پیشنهادات و توصیههای حضرت امام (ره) تا فتوای آیت الله سیستانی در مقابله با داعش.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی ایران همراه ملت و حکومت عراق برای ساخت این کشور هستیم، گفت: نقش برجسته و عظیم عشایر شجاع، نیروهای مسلح، ارتش، حشدالشعبی، نیروهای مبارزه با تروریسم، گروههای مقاومت، پلیس فدرال عراق، پیشمرگهها و همه نیروهای مردمی عراق برای ایجاد امنیت این کشور، نقشی است که نمی شود آن را نادیده گرفت.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: آروز داریم، عراق، امنیت، ثبات و رفاه داشته باشد. ما همچنین به برکت توصیهها و رهنمودهای حضرت امام خامنهای و به برکت خون شهدایمان، برای همیشه در کنار شما خواهیم ماند.
آیت الله رئیسی گفت: علیرغم هیاهوها، دسیسهها و نیرنگهای رسانهای دشمنان، عراق قوی حتما هدف برادران شما در جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در اولین حضور در مرقد مطهر حضرت امام رضا(ع) به نیابت از شما زیارت خواهم کرد، از دیدار با مردم عراق ابراز خوشحالی نمود و یاد شهدای بزگوار شهید حاج قاسم سلیمانی و آقای ابومهدی المهندس را گرامی داشت.
هوشیار زیباری وزیر خارجه سابق عراق و فرستاده ویژه رئیس اقلیم کردستان، در جریان دیدار با رئیس قوه قضاییه از آیت الله رئیسی برای حضور در اقلیم کردستان و گفتگو با مقامات این منطقه دعوت کرد.
رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران هم ضمن تشکر از این دعوت، به فشردگیهای برنامههای سفرش به کشور عراق اشاره و ابراز امیدواری کرد که در سفرهای آتی این مهم تحقق یابد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب در گفتوگو با تعدادی از شبکههای تلویزیونی از جمله شبکه تلویزیونی عراقی العهد عراق گفت که چشم انتظار همکاری با عراق و کشورهای همجوار هستیم و این امر از اولویت برای ما برخوردار است.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد که جنایت ترور فرماندهان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نقض عرفهای بین المللی و حاکمیت عراق بود و باید عاملان آن مجازات شوند.
رئیس دستگاه قضا درباره انرژی هستهای نیز گفت: ما در زمینه انرژی هستهای هرگز متوقف نخواهیم شد و در زمینه دفاعی هر روز شاهد توسعه و پیشرفت هستیم.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: تحریمهای آمریکا علیه ایران مانع ما نخواهد شد و جلوی ما را برای صادرات نفت نخواهد توانست بگیرد.
رئیس قوه قضاییه در این مصاحبه که برگردان عربی آن را شبکه تلویزیونی العهد عراق پخش میکرد، خاطرنشان ساخت که داعش ساخته آمریکا است و صهیونیستها و آمریکا آن را برای کسب منافع خود ایجاد کردند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: این آمریکا بود که داعش را ساخت و ادعا میکند که با آن میجنگد.
رئیس دستگاه قضایی کشورمان درباره جنایت ترور فرماندهان شهید سلیمانی و المهندس در یکسال پیش در فرودگاه بین المللی بغداد تاکید کرد که آمریکا در ارتکاب جنایت فرودگاه تنها نبود بلکه برخی افراد مرتبط با برخی کشورها در آن مشارکت داشتند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد که هرکشور یا شرکت یا فردی که در عملیات ترور این فرماندهان شهید مشارکت داشته است، مورد تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.
آیت الله رئیسی تاکید کرد که ما آماده همکاری با عراق در پرونده ترور فرماندهان شهید تا رسیدن به نتایج مورد نظر هستیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید نیروهای آمریکایی از منطقه اخراج شوند، زیرا حضور آنها خطر به شمار میرود.
آیت الله رئیسی سپس با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد: این انتخابات چهره واقعی آمریکا را نشان داد و ما نشانههای زوال آمریکا را میبینیم.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از مصاحبه خود به امضای سه یادداشت تفاهم همکاری حقوقی و قضایی در سفر کنونی خود به عراق اشاره کرد و افزود: سفر ما به عراق برای همکاری با بغداد در مبارزه با جرایم و تروریسم صورت گرفته است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد که روابط و همکاری بین ایران و عراق در مسیر توسعه و گسترش در زمینههای مختلف حرکت میکند.
هیچ کشوری مانند عراق به ایران نزدیک نیست
رییس قوه قضائیه درباره روابط بین ایران و عراق تاکید کرد که این روابط در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در حال توسعه و پیشرفت است.
به گفته آیت الله رئیسی این روابط در باورهای مشترک دو ملت و فرهنگ نزدیک به هم دو کشور ریشه دارد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: هیچ کشوری مانند عراق وجود ندارد که این همه نزدیک به جمهوری اسلامی ایران باشد و ریشههای این مسئله به مدنیت و باورهای دو ملت بر میگردد.
به گفته آیت الله رئیسی، در خصوص همکاری قضایی رایزنیهای خوبی را در عراق داشتیم و در جریان سفر قبلی «فائق زیدان» رییس شورای عالی قضایی عراق به تهران، این همکاری بین دو کشور شکل گرفت و در آستانه چهل و دومین سال پیروزی انقلاب اسلامی، سفر من به دعوت فائق زیدان بغداد اتفاق افتاد تا در زمینه مبارزه با فساد و مواد مخدر و جرایم سازمان یافنه و پولشویی دو کشور با هم همکاری کنند.
به گفته رئیس دستگاه قضا نباید اجازه داد مجرمان احساس امنیت در دو کشور کنند و قانون استرداد مجرومین به امر مبارزه با فساد کمک خواهد کرد، اما آنچه در این قضیه مهم است وجود اراده و عزم است تا مجرمان در تنگنا قرار گیرند.
رئیس قوه قضاییه به امضای سه یادداشت تفاهم همکاری قضایی و حقوقی با عراق در جریان سفرش به بغداد اشاره کرد و گفت که همکاری قضایی بین دادستانیهای دو کشور، مبارزه با فساد با یادداشتی که بین کمیته مبارزه با فساد عراق و سازمان بازرسی کل ایران امضا شد و همچنین یادداشت امضا شده بین دو وزارت دادگستری ایران و عراق مهمترین یادداشتهای امضا شده هستند.
آیت الله رئیسی خاطر نشان ساخت که در خصوص همکاری کمیته مبارزه با فساد عراق و سازمان بازرسی کل ایران مسئله مبارزه با پولشویی نیز مطرح شده است.
روند قانونی پرونده دو فرمانده شهید
آیت الله رئیسی در خصوص روند قانونی پرونده فرماندهان شهید گفت: از ابتدای وقوع جنایت، دستگاه قضایی عراق این قضیه را پیگیری کرد و در این مدت از طریق دستگاه قضایی، وزارت امور خارجه و دیگر دستگاههای ذیربط در ایران با دستگاه قضایی عراق در تماس بودیم.
به گفته رئیس قوه قضاییه، دستگاه قضایی عراق اخیرا حکم جلب ترامپ را صادر کرد امری که مورد قدردانی دستگاه قضایی ایران قرار گرفت.
آیت الله رئیسی افزود: ما معتقدیم که باید این قضیه از طریق دو کشور به طور جدی پیگیری شده و مجازات لازم در حق عوامل صادر کننده، همکاران و مجریان جنایت اعمال شود.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: همه باید تحت پیگیر قرار گیرند و مجازات علیه آنها اعمال شود تا مجرمان جرات این گونه جرائم را پیدا نکنند و حاکمیت کشور عراق را دوباره نقض نکنند.
رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کردکه آمریکا به طور علنی مسوولیت این جنایت را پذیرفته و گفته است که شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان را ترور کرده است.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه باید با جدیت با این قضیه برخورد شود، افزود: معتقدیم که ایران وعراق باید این پرونده را پیگیر باشند.
آیت الله رئیسی ادامه داد که شرایط امروز آمریکا مانند گذشته نیست امروز آمریکا بعد از انتخابات این کشور کاملا بدون نقاب شده و چهره واقعی آمریکا آشکار شده است.
رئیس دستگاه قضا خاطر نشان کرد که تفاوت دوره ریاست جمهوری ترامپ با دورههای دیگر این است که در این دوره چهره حقیقی آمریکا آشکار شد.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد که ما علائم زوال آمریکا را میبینیم و این کاملا واضح و رو به افزایش است.
سفر به عراق در سایه تحولات مختلف منطقه
آیت الله رئیسی در خصوص تهدیدها و حضور آمریکا در منطقه گفت که پارلمان عراق قانونی درخصوص اخراج نیروهای آمریکایی صادر کرده و ما اعتقاد داریم باید این قانون به اجرا گذاشته شود، زیرا وجود آمریکا عامل ناامنی است.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که حضور نظامی آمریکا هرگز عامل امنیت نیست بلکه اسباب ناامنی است و ادامه حضور نظامی آمریکا تبدیل به خطری برای کشورهای منطقه شده است.
وی با بیان اینکه نباید تهدیدهای آمریکا را خیلی جدی گرفت. گفت: آمریکا میخواهد از طریق این تهدیدها به اهداف خودش برسد.
آیت الله رئیسی سیاست جمهوری اسلامی ایران را برداشتن کامل تحریمها از روی کشور عنوان کرد و گفت که اروپا و آمریکا باید به تعهدات خود نسبت به ایران عمل کنند، زیرا جمهوری اسلامی ایران به تمام تعهداتش عمل کرد.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از مصاحبه خود تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران موضع خود را اعلام کرده و گفته است که واشنگتن بایستی تحریمهای خود را بر دارد و آمریکا و اروپا باید به تعهدات خود در قبال ایران پایبند باشند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد که ما به سیاستهای امریکا اعتمادی نداریم و بهترین مثال در این خصوص گروه تروریستی داعش است.
به گفته رئیس قوه قضاییه آمریکا ادعا کرده است که قصد مبارزه با تروریسم دارد، اما به این سخن اعتماد نداریم، زیرا خودشان اعتراف کرده اند که این گروه تروریستی با سلاح و پول مورد حمایت آنها ایجاد شده؛ بنابراین چگونه ملتهای منطقه میتوانند به آنها اعتماد کنند.
وی تاکید کرد که منطقه بدون آمریکا مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران است.
تحریمها نمیتواند باعث توقف ایران شود
آیت الله رئیسی در خصوص تحریمها گفت که ما بارها اعلام کرده ایم که تحریمهای امریکا نمیتواند باعث توقف جمهوری اسلامی ایران شود.
رییس قوه قضائیه ایران افزود که ما صادرات نفت را ادامه میدهیم و تمی توانند مانع ما شوند و ایران و مسوولان در ایران در صدد ناکام کردن این تحریمها هستند.
آیت الله رئیسی اضافه کرد که ایران در زمینه برنامه هستهای هرگز متوقف نشده و در زمینه تسلیحات دفاعی در حال پیشرفت روزانه و هر از چندی شاهد رونمایی از دستاوردهای جدید هستیم.
رئیس قوه قضاییه کشورمان تاکید کرد که سیاست ایران همکاری با عراق و کشورهای همجوار است و تاکنون این همکاری روند خوبی داشته است.
آیت الله رئیسی با اشاره به رفت و آمد هیاتهای مختلف خارجی به ایران افزود که همکاری بین ایران و همه کشورها به خوبی جریان دارد.
رئیس قوه قضاییه افزود که برخی تصور میکنند که جنگ و تحریم باعث انزوای ایران میشود، اما این اتفاق نیفتاد و ایران با همه کشورها همکاری دارد و به کشورهای مختلف هم گفته ایم نباید تحت فشار امریکا قرار گرفته و باید استقلال خود را حفظ کنند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد که آمریکا میخواهد فشار بیاورد تا سیاست هایش را اعمال کند.
استفاده عراق از تجربه ایران در مبارزه با فساد
رئیس قوه قضاییه در خصوص مبارزه با فساد گفت که هر کشوری میخواهد عدالت را اعمال کند، باید با فساد مبارزه کند.
آیت الله رئیسی درخصوص ایران افزود: مبارزه با فساد یکی از اصول جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس قوه قضاییه بر ضرورت مبارزه با بسترهای ایجاد فساد تاکید کرد و گفت که ایران چند گام در مبارزه با فساد برداشته که از جمله آن اصل شفاف سازی اموال و دارایی مسوولین است.
آیت الله رئیسی نظارت از داخل و خارج دستگاهها را یکی از اقدامات مهم امر مبارزه با فساد دانست و افزود که انتخاب شخصیتهای اصلح برای اداره دستگاهها از مواردی است که در امر مبارزه با فساد کمک میکند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد که مسئله دیگر فعال کردن نقش مردم و نهادهای مردمی از طریق اصل امر به معروف و نهی از منکر است و بستر را برای مبارزه با فساد فراهم میکند.
آیت الله رئیسی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که در ایران طرح جدی مبارزه با فساد آغاز شده و ادامه مییابد.
رئیس قوه قضاییه افزود که مردم باید احساس کنند که برخورد جدی نظام با فساد وجود دارد و به اقشار مختلف ملت باید احساس اطمینان داد.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که ما بارها تکرار کرده ایم هیچ خطوط قرمزی برای مبارزه با فساد وجود ندارد.
آیت الله رئیسی بازگرداندن دارایی که به صورت غیر مشروع به دست آمده را یکی از دیگر از موارد مبارزه با فساد دانست و گفت: اعمال مجازات بر فاسد و بازگرداندن داراییها به خزانه دولت در پرونده مبارزه با فساد مهم است.
همکاری بین المللی در پرونده قضایی ترور فرماندهان شهید
رئیس قوه قضائییه گفت که جنایت ترور حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نقض همه قوانین بین المللی و نقض حاکمیت عراق بود و باید این پرونده برای مجازات عوامل و همکاران و برنامه ریزان این پرونده پیگیری شود.
به گفته آیت الله رئیسی، باید بدانیم که اعمال مجازات در حق عوامل این جنایت باعث بازدارندگی در حق کسانی میشود که در فکر انجام جنایتهای مشابه هستند.
رئیس دستگاه قضا افزود که مسئله دیگر اینکه آمریکا مرتکب ترور در حق فرماندهان مبارزه با تروریسم شده و به طور رسمی اعتراف کرد و این نقض قوانین بین المللی است.
آیت الله رئیسی تاکید کرد که آمریکا دو قهرمان مبارزه با تروریسم را به شهادت رساند، اما مردم پیام شهیدان سلیمانی و ابومهدی را دریافت کرده و شاهد تشییع باشکوه پیکرهای آنها بودیم و امروز مکتب شهید سلیمانی و ابومهدی شکل گرفت که مبتنی بر اخلاص، ولایتمداری و عشق به مردم و مقابله با دشمن و مبارزه با ظلم است.
رئیس قوه قضاییه افزود که جوانان در عراق و ایران و کشورهای مختلف در شخصیت سلیمانی و ابومهدی نمادهای مبارزه با استکبار میبینند.
آیت الله رئیسی درخصوص پیگرد بین المللی پرونده گفت که دستگاه قضایی عراق در این خصوص با صدور حکم قضایی، عزم جدی خود را برای پیگیری پرونده بیان کرده و طی دیدارهایم با رییس شورای عالی قضایی و همچنین نخست وزیر عراق، آنها تاکید کردند که این پرونده را تا رساندن به نتیجه لازم ادامه میدهند.
رئیس قوه قضاییه افزود که در ایران یک تیم کاری از حقوقدانان و دیپلماتها نیز ایجاد شده و آماده همکاری با عراق هستیم تا به نتائج مورد نظر برسانیم.
آیت الله رئیسی افزود که مشارکت هر کشور یا شرکت یا هر فرد در این پرونده تحت پیگرد قضایی قرار میگیرند و در حال حاضر در عراق و ایران در این خصوص تحقیقات جریان دارد.
رئیس قوه قضائیه ایران تاکید کرد که تحقیقات نشان میدهد که آمریکا در ارتکاب این جنایت تنها نبوده بلکه شرکتها و افراد مرتبط با برخی کشورها با آمریکاییها همکاری کرده اند.
آیت الله رئیسی خاطر نشان ساخت که اگر مشارکت هر شخص یا شرکت در این جنایت آمریکایی اثبات شود، تحت پیگیرد قضایی ایران و عراق قرار میگیرند.
همکاری در زمینه مبارزه تروریسم
آیت الله رئیسی تاکید کرد که ریشه کنی گروه تروریستی داعش یک قضیه مهم است و باید تبدیل به سیاست کشورهای منطقه شود.
به گفته رئیس دستگاه قضا، باید دولتمردان در این قضیه شرکت کنند، زیرا وجود هستههای داعش باعث کشتار و فساد مجدد میشوند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد که ایران آماده همکاری برای مقابله با تروریسم داعشی است و باید کشورهای منطقه در مبارزه با این جریان تروریستی جدی باشند.
آیت الله رئیسی افزود که داعش ساخته آمریکا است و جریانی است که صهیونیسم و آمریکا ایجاد کرده اند تا در راستای تحقق سیاست هایشان باعث رعب و وحشت در ملتهای منطقه شوند.
- در آخرین روز سفر سه روزه آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عراق، ساعتی پیش هوشیار زیباری فرستاده ویژه رئیس اقلیم کردستان عراق در محل اقامت رئیس قوه قضاییه با او دیدار کرد.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار رابطه کردها با ایران اسلامی را رابطهای عمیق و ریشه دار مبتنی بر فرهنگ و تاریخ مشترک و رابطهای کاملا تمدنی دانست.
رئیس قوه قضاییه گفت: جمهوری اسلامی همواره آرزومند است مردم کردستان در آرامش و آسایش زندگی کنند و روزهایی که کردستان عراق مورد تعرض داعشیها قرار گرفت همه ایرانیها احساس میکردند که خانه و وطن خودشان مورد تعرض دشمن قرار گرفته است.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: در آن روزها حاج قاسم سلیمانی مثل کسی بود که تهران، مشهد یا کرمان مورد تعرض دشمن قرار گرفته و با احساس مسئولیتی مضاعف برای دفاع از کردستان و کردها به مصاف داعشیها رفت.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه حفظ امنیت، آسایش و آرامش کردستان برای جمهوری اسلامی اهمیت ویژه دارد، حضور آمریکا در منطقه را مخل امنیت و آسایش مردم منطقه دانست.
آیت الله رئیسی گفت: ما آمریکا را نه دلسوز مردم کُرد، نه دلسوز مردم عراق و ایران و نه دلسوز مردم منطقه میدانیم.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: حضور آمریکاییها در منطقه فقط برای تامین منافع خودشان است و رسما این مسئله را هم اعلام کرده اند و مطلقا نمیشود به آمریکاییها اعتماد کرد.
آیت الله رئیسی ادامه داد: تاریخ نشان داده که اعتماد کردن به آمریکاییها خطاست؛ چراکه آنها دوستدار و دغدغهمند مردم عراق یا اقلیم کردستان یا ایران نیستند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: آنچه ما به عنوان جمهوری اسلامی میخواهیم اتحاد و انسجام همه گروههای کُرد است و هرگونه اختلاف و تفرقه بین گروههای کُرد، مضر و زمینه ساز حضور دشمنان در منطقه است.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظلمهای صدام و رژیم بعثی در حق کُردها گفت: صدام به همه ظلم کرد؛ هم به شیعه هم به سنی هم به کردستان و کُردها و این موضوع بر کسی پوشیده نیست.
رئیس قوه قضاییه در عین حال خاطرنشان کرد که راه جبران نواقص گذشته وحدت، کار و تلاش و مجاهدت برای رفع مشکلات مردم و تامین آسایش و امنیت منطقه است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: امنیت و آسایش کردستان امنیت و آسایش ماست و احساس ما به مردم عزیز اقلیم کردستان مثل مردم خودمان است و همواره به سعادت گروههای کُرد میاندیشیم و برای آنها آرزوی بالندگی و بهروزی داریم.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به ذکر دو توصیه به مسئولان اقلیم کردستان عراق پرداخت که اولین توصیه مربوط به استرداد مجرمین متواری شده به اقلیم کردستان بود.
رئیس دستگاه قضا گفت: برخی مجرمین و کسانی که در معرض اتهام قرار دارند و اموال مردم را به یغما برده و فساد کرده اند، به کردستان متواری میشوند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: شما به آنها پناه نمیدهید، اما آنها به هر حال تلاش میکنند در این منطقه پناه بگیرند که شما نباید اجازه دهید اقلیم کردستان مامن چنین مجرمانی باشد.
رئیس دستگاه قضا گفت: هرکس جرمی مرتکب شد نباید احساس کند میتواند به آن سوی مرزها فرار کند و از چنگال عدالت بگریزد بلکه همواره باید احساس کند تحت تعقیب قرار دارد و عدالت در کمین اوست.
دومین توصیه آیت الله رئیسی به مسئولان اقلیم کردستان توجه به فرهنگ غنی کُردی و واکسینه کردن جامعه در برابر فرهنگ مهاجم غربی بود.
آیت الله رئیسی گفت: کردستان دارای تاریخ، تمدن، ادبیات و آداب و رسوم غنی است و نباید اجازه داد فرهنگ و سبک زندگی غربی بر چنین فرهنگ و آداب و رسومی مسلط شود.
هوشیار زیباری وزیر خارجه سابق عراق و فرستاده ویژه رئیس اقلیم کردستان نیز در این دیدار با اشاره به تاریخ و فرهنگ و مبارزات مشترک ایران و کُردها علیه رژیم دیکتاتوری صدام و تروریستهای داعش، گفت که ما از دغدغههای جمهوری اسلامی نسبت به مسائل مشترک قدردانی میکنیم.
وی یکی از این دغدغههای مشترک را مبارزه با تروریستهای داعش عنوان کرد و گفت: من و سفیر ایران در عراق شاهدی زنده بر تلاش جمهوری اسلامی و شهید سلیمانی در کمک به اقلیم کردستان در روزهای سخت مبارزه با داعش بودیم و آن را هرگز فراموش نمیکنیم.
وزیر خارجه سابق عراق گفت که عراق جدید را ما و برادران شیعه با همکاری یکدیگر بنیان نهادیم و در طول ۱۷ سالی که گذشته با تمام مشکلات توانستیم زمینه شکل گیری نظام جدید در عراق تعیین کنیم.
وی گفت: ما خود را به مسئولان جمهوری اسلامی نزدیک احساس میکنیم و همواره از مسئولان جمهوری اسلامی درخواست کرده ایم نقش مثبتی در رابطه با همپیمانان خود ایفا کنند تا شاید بتوانیم به تفاهم و همکاری با برادران شیعه که در بغداد صاحب قدرت و مسئولیت هستند، برسیم.
وی از آیت الله رئیسی به عنوان شخصی حقوقدان و آگاه به قانون یاد کرد و گفت: عراق هم مانند ایران قانون اساسی دارد و راه حل تمام اختلافات بین اقلیم کردستان و بغداد، بازگشت به اجرای اصول این قانون است که همه راهکارها را نشان داده است.
فرستاده ویژه رئیس اقلیم کردستان در خصوص اجرای قانون استرداد مجرمین بین اقلیم کردستان عراق و ایران نیز اعلام آمادگی کرد و گفت که برای بازگرداندن مجرمین و مفسدین به ایران کاملا آماده همکاری با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
- آیتالله سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه ۲۲ بهمن ماه در دیدار با رئیس مجلس عراق اظهار داشت: ارتباط دو ملت عراق و ایران، ارتباطی عمیق، تمدنی، ارتباطی و عقیدتی است که دو ملت را به هم پیوند داده و بسیاری تلاش کردند که این روابط را متزلزل کنند، اما نتوانستند.
رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: اینکه امام خامنهای بارها تاکید کرده اند که ما عراق مقتدر، آزاد، قوی، مستقل و مقاوم میخواهیم یک باور اعتقادی است.
آیت الله رئیسی از ایستادگی ملت عراق در برابر داعش و همکاریهای ایران در این عرصه به عنوان نمونههایی از علاقه و پیوند دو ملت یاد کرد و با اشاره به شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در کنار ابومهدی المهندس فرودگاه بغداد، امتزاج خونین این دو شهید را مهر تائیدی بر این سخن دانست.
رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدام پارلمان عراق و پیگیریهای رئیس مجلس این کشور و رای نمایندگان مردم برای اخراج آمریکاییها تصریح کرد: حضور آمریکا در هیچ منطقهای امنیت آور نیست. امنیت هر منطقه باید توسط مردم و نیروهای مسلح و دولتها تامین شود نه توسط آمریکا و بیگانگان.
رئیس دستگاه قضا با ابراز امیدواری نسبت به مستحکمتر شدن هرچه بیشتر پیوند قلبی و همکاری بین دولت و ملت عراق و ایران اظهار داشت: امروز مناسبات سیاسی و اقتصادی خوبی بین ایران و عراق وجود دارد، اما مناسبات اقتصادی باید توسعه پیدا کند.
آیت الله رئیسی همچنین با اشاره به مناسبات فرهنگی بسیار خوب ایران و عراق از عتبات عالیات به عنوان عامل اصلی این ارتباط فرهنگی یاد کرد.
رئیس دستگاه قضا همچنین بر لزوم تقویت مناسبات حقوقی و قضایی بین دو کشور تاکید کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان شورای عالی قضایی عراق داشته ایم موضوعات مهمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نتایج این مذاکرات تأثیر مثبتی در این زمینه خواهد داشت.
وی همچنین بر این نکته تاکید کرد که تقویت مناسبات بین مجلس عراق و مجلس شورای اسلامی ایران نیز میتواند در جهت تبادل تجربیات ارزنده دو کشور در عرصه قانونگذاری موثر باشد.
آیت الله رئیسی ارتباط با کشورهای همسایه را از سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: کشورهای مسلمان به ویژه عراق در اولویت این ارتباط قرار دارند.
رئیس قوه قضاییه گفت: ایران ارتباط خود را با هیچ کشوری قطع و کم یا کمرنگ نکرده مگر آنکه آن کشور به خاطر دلدادگی به بیگانگان سطح روابط خود را کاهش داده باشد.
آیت الله رئیسی از عربستان سعودی بهعنوان نمونهای از این کشورها یاد کرد که هر چه به آمریکا دلبستهتر و نزدیکتر شد روابط سیاسی خود را با ایران کاهش داد.
وی کاهش ارتباطات کشورها با ایران را یک راهبرد آمریکایی دانست و اضافه کرد: آمریکا با ایجاد ایرانهراسی به دنبال آن است که دوستی کشورها با جمهوری اسلامی ایران را کاهش دهد.
رئیس قوه قضاییه ایران هراسی و شیعه هراسی را یکی از راهبردهای دشمن دانست و بر این نکته تاکید کرد که ایران در دفاع از اسلام و حقوق مظلومان تفاوتی بین شیعه و سنی نمیگذارد.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد که در لبنان نیز حزب الله هم از شیعه و هم از اهل سنّت دفاع میکند و اکثر شهدای حزب الله به خاطر دفاع از اهل سنت جان خود را فدا کردند.
آیت الله رئیسی گفت که امروز میبینیم بهترین شیعیان همچون سردار سلیمانی برای حفظ امنیت و دفاع از تمامیت ارضی عراق به مصاف تکفیریها رفتند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آمریکا نه سنی میشناسد و نه شیعه و بغداد و دمشق و تهران برایش تفاوتی ندارد، گفت: آمریکاییها تنها به دنبال منافع خودشان هستند.
آیت الله رئیسی هشدار داد: آن کشوری که گمان میکند اگر به سمت آمریکا برود خودش را حفظ میکند دچار خطا و اشتباه شده است.
آیت الله رئیسی به تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران اشاره کرد و گفت: دشمن سعی کرد ما را مورد تحریم غذا و دارو قرار دهد و تمام تلاش خود را به کار گرفت تا صادرات نفت ایران قطع شود، ولی هیچ وقت این اتفاق نیفتاد.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: دشمن با اعمال تحریمها به دنبال فشار حداکثری به ملت ایران بود، اما بدانید تحریمها هرگز ما را متوقف نمیکند.
رئیس دستگاه قضا همچنین ایران هراسی و اختلاف افکنی بین گروههای عراقی را توطئه تبلیغاتی آمریکا دانست که با جنگ روانی و تبلیغاتی به دنبال بر هم زدن روابط دوستانه ایران با نیروهای عراقی است.
محمد الحلبوسی رئیس مجلس عراق نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر آیت الله رئیسی به این کشور، اظهار داشت: ایران و عراق مشترکات فراوانی دارند و به عنوان دو کشور مسلمان دارای روابط تاریخی بسیار بوده که چالشهای بسیاری را پشت سر گذاشتند.
وی افزود: ما امروز نیز با چالشهایی روبرو هستیم که آثار منطقهای دارد و برای عبور از این چالشها نیازمند همکاری مشترک و ویژه دو کشور هستیم.
رئیس مجلس عراق با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران مواضع بسیار روشنی در منطقه مقابل تروریستها داشته است، گفت: ملت عراق قدردان مساعدتهای ایران در امر مبارزه با تروریستها هستند.
الحلبوسی همچنین گفت که رهبران عراق و نمایندگان مجلس این کشور بسیار علاقمندند که با همسایگان به ویژه ایران همکاری و تعاملات گسترده داشته باشند چرا که این امر موجب ثبات هرچه بیشتر عراق میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه همکاری مشترک ایران و عراق علیه داعش تجربه مثبت و سازندهای در روابط بین این دو کشور بر جای گذاشت، مراتب قدردانی دولت و ملت عراق از حمایتهای ایران را ابراز داشت.
رئیس مجلس عراق خاطرنشان کرد: رهبران عراق در قالب دستگاههای اجرایی و نهاد قانونگذاری و نظام قضایی تلاش میکنند روابط کشورشان با ایران هر روز بیش از پیش تقویت و مستحکم شود.
الحلبوسی با انتقاد از تحریمهای آمریکا علیه ایران گفت که عراق در موارد متعدد تلاش کرده که فشارهای ناشی از تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران را کاهش دهد.
وی بر همین اساس متذکر شد: ما برای کمک به حل و فصل این قبیل مشکلات همکاریهای خوبی با مجلس شورای اسلامی ایران در مجامع بین المللی داشته ایم.
رئیس مجلس عراق تاکید کرد: عراق در برابر ایران همواره حسن نیت داشته و اطمینان کامل دارد که ایران کشوری حامی و دوستدار عراق است.
وی ادامه داد: عراق تلاش میکند دور دوم نشست پارلمانی کشورهای همسایه این کشور را در آیندهای نزدیک برگزار کند.
در این جلسه رئیس کمیسیون قضایی مجلس عراق نیز با ارائه گزارشی، ابراز امیدواری کرد که سفر آیت الله رئیسی به عراق موجب تقویت مناسبات حقوقی و قضایی دو کشور شود.
آیت الله رئیسی در جریان حضور در بین خانواده فرماندهان شهید گروههای مقاومت، با زنی که مادر ۱۰ شهید است، دیدار و گفتوگو کرد.
- آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر چهارشنبه ۲۲ بهمن در دیدار خانوادههای فرماندهان شهید گروههای مقاومت در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد با ادای احترام نسبت به مقام شهدا، از خانوادههای صبور و رنج کشیده آنها که فرزندانشان را برای دفاع از دین و ارزشهای الهی تقدیم اسلام کردند قدردانی کرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش حضرت زینب کبری (س) در پاسداشت قیام عاشورای حسینی گفت: خانوادههای شهدا زینب وار در برابر مصائب صبر و تحمل کردند و پرچم شهدا را به دوش کشیدند.
آیت الله رئیسی افزود: سخن امام حسین (ع) که فرمود من برای اصلاح و احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کردم فقط برای سال ۶۱ هجری نبود و خون مطهر آن حضرت و امتداد عاشورا امروز نیز برای اصلاح اجتماعی در عالم نقش آفرین است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: امروز ما بر احیای دین و ارزشهای الهی تاکید داریم؛ اما در مقابل این سخن، یزیدیان صف آرایی کردند و نمیخواهند پیام توحید و زندگی اسلامی به گوش جهانیان برسد.
رئیس قوه قضاییه گفت: آنکه امروز بر سر مردم مظلوم یمن بمب میاندازد و زنان و کودکان بیگناه را به خاک و خون میکشد امتداد جریان یزیدی است و آنکه از شرف و ناموس و قرآن و حرم اهل بیت (ع) و حریم مردم مسلمان در برابر تجاوز بیگانگان دفاع میکند امتداد جریان عاشورا و عاشوراییان است.
آیت الله رئیسی با ادای احترام نسبت به شهدای دفاع از حریم و حرم خاطر نشان کرد: بر همه مسئولان در هر جایی فرض و واجب است که بدانند مسئولیتی که در اختیارشان قرار گرفته ثمره خون شهیدان است؛ میزها در حقیقت متعلق به شهداست.
رئیس دستگاه قضایی کشورمان امنیت امروز ایران و عراق و منطقه را نیز محصول خون شهیدان دانست و تاکید کرد: شکرگزاری و تجلیل واقعی نسبت به نعمت وجود شهیدان اجرای پیام آنها است که وظیفهای همگانی است.
وی پیام شهیدان را دفاع از دین و خدمت خالصانه به مردم و حفظ سیادت و کرامت انسان و ایستادگی در برابر دشمن و عمل به وظایف الهی و دوری از دنیاطلبی و همچنین ولایت مداری و بصیرت و استقامت در راه هدف عنوان کرد.
رئیس قوه قضاییه با بیان این که شهدا متعلق به همه عصرها و نسلها و جهان انسانیت هستند و در زمان و مکان محصور نمیشوند اظهار داشت: همان طور که شهدای عاشورا در امتداد زمان و مکان حضور دارند شهدای ایران و عراق و شهدای عالم اسلام نیز همواره پیامشان برای ما در زندگی جاری و ساری است.
آیت الله رئیسی شهادت ابومهدی المهندس در کنار سردار حاج قاسم سلیمانی را نمادی از وحدت امت اسلام دانست و گفت: جای جای منطقه متبرک از خون شهدایی است که برای دفاع از حق و عدالت از جان خود گذشتند و خون آنها تضمین کننده امنیت منطقه و پیوند ملتها شده است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش به انتقام گیری از خون شهیدان مقاومت تاکید کرد و گفت: خون شهدای مقاومت متصل به ثارالله شده و خدا تضمین کرده همان طور که از خون اباعبدالله الحسین (ع) و علی اصغر (ع) نگذشت از خون شهیدانی که برای دفاع از دین و ارزشها بر زمین ریخته شده نخواهد گذشت و انتقام این خونها را خواهد گرفت.
رئیس قوه قضاییه اظهارداشت: امروز عزت، اقتدار و افتخار مسلمان را بنگرید و وضعیت اسرائیل و آمریکا را هم ببینید که قدرت پوشالین آن رو به افول است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: امروز به لطف خدا قدرت، عزت و عظمت نظام اسلامی رو به افزایش است و این از برکات و ثمرات خون پاک شهداست.
رئیس دستگاه قضایی کشورمان در پایان با ابلاغ سلام گرم و صمیمانه مقام معظم رهبری به خانواده فرماندهان شهید مقاومت و شهدای راه مبارزه با تروریسم و دفاع از حرم تاکید کرد: امام خامنهای همواره آرزوی توفیق و سلامتی و عزت و سربلندی مردم و مسئولان عراق را دارند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: به برکت خون شهدا و صبر و تحمل خانوادههای آنها عراقی قوی و مستقل و سربلند و انقلابی و مقاوم در برابر آمریکا و دشمنان اسلام شکل خواهد گرفت.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر به عراق بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن با «برهم صالح» رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار که در چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن ادای احترام نسبت به مقام شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس تاکید کرد که خون این دو شهید آثار و برکات زیادی در تحکیم روابط دو کشور خواهد داشت.
آیت الله رئیسی گفت: پیوند دو ملت ایران و عراق ریشه در باورها، اعتقادات و تمدن دو کشور دارد و علی رغم خواست دشمنان، مناسبات ملت و دولت ایران و عراق در حال افزایش است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد تلاش دشمنان برای اختلاف افکنی بین ایران و عراق همیشه وجود داشته اما همکاری دو کشور این تلاشها را خنثی کرده است.
آیت الله رئیسی ضمن تکریم تلاشها و خدمات جلال طالبانی رئیس جمهور فقید عراق برای گسترش روابط بین این کشور با ایران و دیدگاههای ممتاز وی در این زمینه تصریح کرد: همکاری و مناسبات ایران و عراق در عرصه هاس سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همواره وجود داشته و در حال افزایش است.
رئیس قوه قضاییه همچنین به همکاری های دو کشور در جهت مقابله با داعش اشاره کرد و گفت: همکاری برای مقابله با عناصر تروریستی داعش نماد واقعی همدلی و همکاری بین دو ملت بوده است.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: آمریکا ادعا کرد می خواهد با داعش مقابله کند و برای این کار ائتلاف تشکیل داد اما آنچه شاهد بودیم تقویت داعش از نظر تسلیحاتی و پشتیبانی و اطلاعاتی و جنبه های دیگر بود.
آیت الله رئیسی با اشاره به مبارزات فرماندهان جریان مقاومت در منطقه برای مقابله با داعش تصریح کرد: اکنون نیز، درحالیکه عراق، سوریه و ایران و کشورهای منطقه، با همکاری یکدیگر بقایای داعش را از بین می برند، آمریکایی ها به غیر از جابجایی داعشی ها در منطقه کار دیگری نمی کنند.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه آمریکا و همراهانش در طول تاریخ هیچ ملتی را خوشبخت نکردند و هیچ گره ای را از کار مردم نگشودند متذکر شد: سعادت مردم باید به دست توانای ملتها و دولتهای مستقل رقم زده شود.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها فرموده اند ما به عراقی قوی، مستقل، مقاوم، آباد و آزاد می اندیشیم که رفاه و عدالت اجتماعی را برای مردمش داشته باشد و بتواند روی پای خود بایستد و چنین عراقی همواره مورد حمایت ما خواهد بود.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به چند نکته مهم در خصوص تقویت تعاملات و مناسبات ایران و عراق پرداخت و با اشاره به دیدارش با «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق و مباحث حقوقی و قضایی مطرح شده در این جلسه اظهار داشت: عشق مردم ایران به زیارت عتبات عالیات که از دیرباز وجود داشته، رو به افزایش است.
رئیس دستگاه قضا افزود: ما تاکید داریم که مسئله زیارت برای زائران روز به روز تسهیل شود. همکاری خوب دولت عراق به ویژه در زیارت اربعین و اقدامات شما قابل تقدیر است که جمعیت زیادی برای زیارت می آیند و به سلامت برمی گردند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: مسئله لغو روادید برای سفر به عراق از اقداماتی است که در تسهیل فرآیند زیارت نقش بسزایی خواهد داشت.
آیت الله رئیسی افزود: قبل از سفر به عراق از رهبر معظم انقلاب موافقت ایشان با عفو زندانیان عراقی محبوس در ایران را درخواست کردم که ایشان موافقت کردند؛ فهرستی تنظیم شده و این زندانیان مورد عفو قرار گرفتند.
رئیس دستگاه قضا بر همین اساس تاکید کرد که انتظار می رود عراق نیز زندانیان ایرانی محبوس در این کشور که فهرست آنها به دولت این کشور ارائه می شود را مورد عفو قرار دهد.
مسائل حقوقی خانواده هایی که حاصل ازدواج یک ایرانی با یک عراقی هستند از دیگر موضوعات مورد تاکید آیت الله رئیسی بود؛ رئیس دستگاه قضا در این خصوص گفت: این افراد که اغلب زوجه ایرانی است، بعد از سقوط صدام و بازگشت اتباع عراقی و رهایی خانواده ها، با مشکلاتی مواجه شدند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: قرار شده کارگروهی برای حل و فصل مشکلات آنها تشکیل شود و امیدواریم این موضوع نیز با تدبیر مقامات عراقی به سرعت تعیین تکلیف شود.
تشکیل دادگاه های تجاری بین دستگاه های قضایی ایران و عراق برای رسیدگی ویژه به دعاوی تجاری و تسهیل سرمایه گذاری و استرداد مجرمین از دیگر موضوعاتی بود که آیت الله رئیسی در سخنانش به آنها پرداخت.
آیت الله رئیسی افزود: مجرمین در هر یک از دو کشور نباید احساس امنیت کنند و همکاری قضایی دو کشور می تواند آثار مثبتی از جمله در بازدارندگی از تکرار جرم داشته باشد.
رئیس قوه قضاییه در پایان با ابلاغ سلام مقام معظم رهبری به مردم و مسئولان عراق بر لزوم تسریع در پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس تاکید کرد و گفت: این دو شهید قهرمان مبارزه با تروریسم بودند که آمریکا با نقض حقوق حاکمیتی عراق، آنها را به شهادت رساند.
برهم صالح رئیس جمهور عراق نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و ریشه دار ایران و عراق گفت: فرهنگ و میراث مشترکی ملتهای ایران و عراق را به هم پیوند داده است.
وی افزود: روابط ایران و عراق یک واقعیت تاریخی است که بر اصول فرهنگی و برادری استوار است.
برهم صالح سفر آیت الله رئیسی به عراق را پیام مهمی برای عراق و منطقه دانست که دارای ابعاد مختلفی است و تصریح کرد: دولتهای ایران و عراق با همکاری مشترک و نزدیک امور را پیش می برند و در سالهای اخیر پیشرفتهای خوبی در مناسبات داشته ایم.
وی با اشاره به همکاری ها برای آزادی زندانیان ایرانی محبوس در عراق گفت که یک فهرست با همکاری سفارت ایران تهیه شده و قرار است این افراد به ایران منتقل شوند.
رئیس جمهور عراق به موضوع استرداد مجرمین اشاره کرد و با استقبال از همکاری ایران و عراق در این زمینه گفت که مشکلات بر سر راه مبارزه با فساد را می توان با یک همکاری جدی برطرف کرد.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی های مشترک ایران و عراق گفت که روابط بنیادین این دو کشور باید به گونه ای تحکیم شود که هیچکس نتواند آن را به هم بزند.
برهم صالح همچنین بر لزوم تقویت حاکمیت عراق تاکید کرد و گفت که عراق ضعیف، محلی برای اختلافات و آشوب است.
وی با بیان اینکه نظام سابق یک جنگ کور را بر ما تحمیل کرد ولی ما از این مرحله به طور کامل عبور کردیم گفت: عراق مستقل و دارای حاکمیت می تواند همپیمان و تکیه گاهی برای ایران باشد.
رئیس جمهور عراق همچنین بر تحکیم مناسبات قضایی کشورش با ایران تاکید کرد و گفت: دستگاه قضایی با ایران همکاری می کند تا مسائل حقوقی دو کشور در شرایط خوبی پیش رود.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی که در رأس یک هیات عالیرتبه قضایی در عراق به سر میبرد، امروز چهارشنبه بصورت جداگانه و چهره به چهره با جمعی از علمای اهل سنت و شیعه، دبیر کل حزب اسلامی و شخصیتهای اثرگذار در عرصه سیاسی و اجتماعی عراق دیدار کرد.
آیت الله رئیسی ضمن ابلاغ سلام گرم رهبر معظم انقلاب اسلامی به مردم عراق، ابراز امیدواری کرد، جامعه اسلامی از فتنهها و توطئههای دشمنان در مصونیت بماند.
رئیس قوه قضاییه شناخت دشمن و بصیرت افزایی در جامعه را از وظایف علما دانست و تاکید کرد همه کسانی که در صحنه سیاسی عراق اثر گذارند باید با شناخت دقیق شرایط، نقش خود را در جهت بصیرت آفرینی در جامعه ایفا کنند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز دشمنان به دنبال اختلاف افکنی در جهان اسلام هستند، گفت: جمهوری اسلامی بر راهبرد وحدت و انسجام بین مسلمانان تاکید دارد و همه باید در مسیر تحقق این راهبرد حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: انسجام و همدلی از مهمترین نیازهای امروز جهان اسلام است و هرگونه تفرقه برای مسلمین را مضر و همچون سم خطرناکی میدانیم.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه جنس کار تکفیریها از همان جنس اقدامات صهیونیستهاست، افزود: این گروهکها اسم خودشان را مسلمان گذاشتند و بزرگترین جنایتها را انجام میدهند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم اخراج آمریکاییها بر اساس مصوبه قانونی مجلس عراق تصریح کرد: تا روزی که آمریکاییها در منطقه باشند، این منطقه امن نخواهد بود چرا که آنها هر جا باشند، شرارت ایجاد میکنند.
آیت الله رئیسی مصونسازی جوانان و جامعه عراق و تربیت نیروی انسانی و انسانسازی را از وظایف فقها و علما دانست.
رئیس قوه قضاییه همچنین یکی دیگر از وظایف علما و روحانیون را خدمترسانی به مردم عنوان کرد و گفت: باید در کنار توجه به انسانسازی برای حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی به گره گشایی از کار و زندگی مردم هم توجه شود.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود به عراق شامگاه سه شنبه ۲۱ بهمن ماه با مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور دیدار کرد و انتخاب عراق به عنوان اولین مقصد سفر خارجی اش در دوران تصدی مسئولیت دستگاه قضا را نشانگر اهمیت روابط دو کشور دانست.
رئیس قوه قضاییه در دیدار با نخست وزیر عراق، با تقدیر از تصمیم عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، زمان بندی برای اجرای مصوبه پارلمان عراق را لازم دانست.
رئیس دستگاه قضا با تقدیر از مواضع دولت عراق در قبال تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران تأکید کرد: تحریمها هیچ گاه ملت ایران را متوقف نکرده است و ما انشاءالله این تحریمها را خنثی خواهیم کرد.
آیت الله رئیسی در ادامه سخنانش به بیان پنج نکته محوری در خصوص تعاملات حقوقی و قضایی بین ایران و عراق پرداخت و یکی از این مسائل را تسهیل امر زیارت عتبات عالیات در عراق توسط زوار ایرانی عنوان کرد که مورد تأکید مقامات دو کشور بوده است.
رئیس قوه قضاییه خطاب به الکاظمی گفت که لغو روادید، میتواند در تسهیل امر زیارت مؤثر باشد و انتظار ما این است که این کار با همت و تلاش شما صورت گیرد.
آیت الله رئیسی همچنین با اشاره به موضوع زندانیان ایرانی محبوس در عراق به موافقت مقام معظم رهبری با عفو زندانیان عراقی در ایران که واجد شرایط آزادی هستند اشاره و ابراز امیدواری کرد هر چه سریعتر زمینه آزادی ایرانیان زندانی در عراق خصوصاً آنها که به دلیل اقامت یا ورود غیرمجاز به این کشور بازداشت شده اند، فراهم شود و این افراد به آغوش خانواده هایشان بازگردند.
رئیس دستگاه قضایی کشورمان همچنین در خصوص اراده جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با فساد و همکاری با عراق جهت استرداد مجرمین اظهار داشت: جمهوری اسلامی بر همکاریهای حقوقی و قضایی با عراق در خصوص تردد اتباع دو کشور و افزایش و تسهیل مبادلات تجاری تأکید دارد.
آیت الله رئیسی در خصوص پیگیری حقوقی پرونده ترور سرداران شهید جبهه مقاومت نیز خاطر نشان کرد: مجازات آمرین و مجرمینی که این جنایت را مرتکب شده اند، برای آینده ایجاد بازدارندگی خواهد کرد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: آمریکا با ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس حاکمیت، سیادت و قوانین عراق را نقض کرده و ما تأکید داریم این پرونده هر چه سریعتر با همکاری ایران و عراق به نتیجه بایسته برسد.
رئیس قوه قضائیه سلام رهبر معظم انقلاب را به ملت و دولت عراق ابلاغ کرده و برای ملت عراق آروزی اعتلا و پیشرفت و برای دولت عراق آرزوی اقتدار و موفقیت کرد.
مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر آیت الله رئیسی به این کشور و خوشامدگویی به وی تأکید کرد: ایران و عراق روابط طولانی مبتنی بر مشترکات فراوان دارند که توسعه این روابط، خواست قلبی و مورد تأکید ماست.
وی با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت که «این انقلاب تأثیر بزرگی در اذهان و در دل ملتهای مسلمان و غیرمسلمان داشت».
نخست وزیر عراق روابط دو کشور را ممتاز توصیف کرده و با تأکید بر اهمیت همگرایی بیشتر در روابط تهران – بغداد تصریح کرد: از وقتی که مسئولیت نخست وزیری را بر عهده گرفتم تلاش کردم روابط دو کشور در همه سطوح برای تأمین منافع ملت عراق و منطقه توسعه یابد.
الکاظمی تصمیم برای اخراج آمریکاییها از این کشور را یک تصمیم کاملا عراقی عنوان کرد.
وی با استقبال از پیشنهادات ۵ گانه رئیس دستگاه قضایی کشورمان برای حل مسائل حقوقی و قضایی بین دو کشور و همچنین تسهیل امر زیارت، تاکید کرد: عفو زندانیان ایرانی محبوس در عراق در دست بررسی است و با همکاری وزارتخانههای دادگستری دو کشور پیگیری میشود.
الکاظمی همچنین به پیگیری پرونده ترور شهیدان سلیمانی و ابومهدی اشاره کرد و گفت: این موضوع همچنان در حال پیگیری است و برخی احکام قضایی در این خصوص صادر شده است.
وی در خصوص تسهیل زیارت عتبات عالیات برای ایرانیان تاکید کرد که گذشته از زمینههای سیاسی و اقتصادی، این موضوع مورد توجه شخص او قرار دارد و مساله روادید نباید مانعی مقابل زوار برای سفر به کشور عراق باشد.
نخست وزیر عراق در این خصوص به بیان خاطرهای پرداخت و گفت در دوره دولت حیدرالعبادی در بازدید از گذرگاه مرزی مهران در ایام اربعین، با مشاهده انبوه زائران ایرانی، شگفت زده شده و با خود گفتم در محضر امام حسین (ع) چه پاسخی خواهم داشت اگر بپرسد «چرا این همه زوار من را از زیارتم محروم کردید؟» و همان زمان راسا دستور بازگشایی مرزها را دادم.
وی در پایان با تقدیر از استقبال گرم مقامات ایرانی در جریان سفرش به تهران، از آیت الله رئیسی خواست که مراتب سلام و ارادت و احترام او را به رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ نماید.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی شب گذشته در دیدار با سران عشایر عراق که در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد، از عشایر به عنوان ذخایر الهی یاد کرد.
رئیس قوه قضاییه گفت: عشایر در عراق و ایران و منطقه، پایگاه محکمی برای انقلاب اسلامی و و نماد غیرت، شجاع، انقلابی گری، احساس مسئولیت و دفاع از اسلام و قرآن و ارزشهای الهی و وطن هستند.
آیت الله رئیسی افزود: ما به چشم خود نقش عشایر را در برانگیختن جوانان برومند برای دفاع از وطن و ناموس اسلام و ایستادگی مقابل دشمن مستکبر دیدیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش عشایر برای تعظیم شعائر دینی و برگزاری مراسم اربعین به عنوان جریان ماندگار در تاریخ برای جبهه مقاومت اسلامی، از نقش عشایر در برپایی موکبها و پذیرایی از مهمانان و زائران حسینی تقدیر کرد.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: ما به چشم خود دیدیم و با تمام وجود لبیک عشایر به پیام امام و مقام مرجعیت را برای حفاظت و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان اسلامی و ارزشهای الهی و دست رد زدن به سینه دشمن پلید و دور کردن آنها از کشور و منطقه و مرز و بوم را احساس کردیم.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش غربیها در ایجاد داعش و تسلیح و تجهیز گروهکهای تکفیری تاکید کرد: ما خوب میدانیم که دشمن، داعش و تکفیریها را تربیت کرد تا امنیت و آسایش و زندگی را از ملتهای مسلمان منطقه در سوریه و عراق و لبنان و ایران و دیگر بلاد اسلامی سلب کند و نگذارد مردم منطقه روی امنیت را ببینند و مسلمان زندگی کنند.
آیت الله رئیسی در عین حال گفت که حضور بابصیرت عشایر در صحنه، نقشه دشمنان را نقش بر آب کرد و امروز میبینیم که حضور جوانان برومند و سلحشور، هیچ نقطهای در سرزمین عراق را برای تکفیریها باقی نگذاشته است و برای این توفیق، خدا را شاکر هستیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش با بیان اینکه مسلمانان حق توقف و درجا زدن یا عقب گرد ارتجاعی را ندارند و همواره باید سیر الهی داشته باشند و به پیش بروند، گفت: آنچه مسلمانان را به عقب برمی گرداند و بازگشت ارتجاعی میدهد این است که به سخنان کفار توجه نمایند.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد که مسلمان باید همواره به خدا اتکا داشته باشد و خدا را، ولی خود بداند و توانمندی خویش را باور نماید.
آیت الله رئیسی با اشاره به انعقاد قرارداد کمپ دیوید برای دوستی مصر با اسرائیل همزمان با دوران پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اظهار داشت: چندی پیش یک نویسنده مصری به مناسبت سی سالگی انقلاب اسلامی در مقالهای به مقایسه وضعیت امروز ایران و مصر پرداخت و گفت که ایران پس از انقلاب اسلامی با آمریکا و اسرائیل قهر کرد و رابطه را کنار گذاشت، اما همان زمان مصر دوستی خود را با اسرائیل آغاز کرد.
رئیس دستگاه قضا افزود: این نویسنده در ادامه مقاله خود تصریح کرد که اکنون باید مقایسه کنیم که وضعیت و شرایط ایران و دیگر کشورها چگونه است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: ما با قهر با آمریکا و اسرائیل و قهر با نظام سلطه و همچنین کشورهایی که میخواهند منافع ملی و ذخایر ما را به یغما ببرند، روی پای خود ایستاده ایم.
رئیس قوه قضاییه افزود: غربیها عزت، امنیت و آزادی ملت ما را نمیخواهند، آمریکا و اسرائیل هیچ ملتی را خوشبخت نکرده اند.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش از عشایر و جوانان برومند، مجاهد و سلحشور عراقی به عنوان ثروت بزرگ این کشور یاد کرد و گفت: عراق ثروت بزرگی همچون مردم متدین را دارد که به اهل بیت عصمت و طهارت عشق میورزند.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به دیدار خود با رهبر انقلاب اسلامی در آستانه سفرش به عراق، تاکید کرد: ایشان بارها فرمودند ما به عراقی قوی، عزیز، مستقل و آزاد و آباد و با رفاه اجتماعی برای همه میاندیشیم.
رئیس قوه قضاییه پیوند بین ملت ایران و عراق و همچنین عشایر عراقی با ایرانیان را پیوندی عمیق دانست که دشمن هرگز نخواهد توانست با توطئه و فتنه آنها را از هم بگسلد.
آیت الله رئیسی گفت: آنچه ما را در کنار هم نشانده عشق و ارادت و پیروی از پیامبر خاتم و اهل بیت (ع) ایشان و عشق به انوار پاک و قدسی است که نمیتوان آن را با هیچ چیز عوض کرد.
رئیس قوه قضاییه این عشق و دلدادگی را رمز الفت و وحدت و انسجام دو ملت ایران و عراق دانست و متذکر شد که عشق و ارادت اهل بیت (ع) از وجود ایرانیان و عراقیها جداشدنی نخواهد بود.
آیت الله رئیسی گفت: همچنان که نور حسین ابن علی (ع) و علی اصغر (ع) را نتوانستند خاموش کنند و از بین ببرند، نورانیت شهیدان سلیمانی و ابومهدی و شهدای ایران و عراق را نمیتوانند از بین ببرند و از آثار و برکات خون مطهر آنها نورانیت عالم بیشتر شده و از همه عالم جهل زدایی خواهد کرد.
رئیس قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد که یقین داریم دست انتقام الهی از آستین امت اسلامی بیرون میآید و انتقام خون شهدای مقاومت و سرداران شهید مبارزه با تروریسم را از ظالمان و آمریکای جنایتکار خواهد گرفت.
گفتنی است در این دیدار سران عشایر عراق به بیان نظرات خود در مورد ایران و عراق پرداختند.
رییس دستگاه قضا در ادامه سفر خود به عراق و مذاکرات خود با مقامات این کشور، با نخست وزیر عراق دیدار کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی که عصر روز سه شنبه (21 بهمن) در مراسم بزرگداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق سخن می گفت اظهار داشت: کشور عراق سال های بسیاری میزبان بنیانگذار جمهوری اسلامی بود و امام خمینی(ره) سال ها در مقام استادی و مرجعیت و زعامت و رهبری امت اسلامی در این سرزمین و در کنار مضجع نورانی امیرالمومنین(ع) حضور داشت.
آیت الله رئیسی ادامه داد: امام خمینی (ره) برکات بسیاری از بارگاه نورانی مولی الموحدین کسب کردند و همین برکات بود که پایه های شکوهمند انقلاب اسلامی را بنیان نهاد.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: در زمانی که دو بلوک شرق و غرب در عالم یکه تازی می کردند و کشورها و مناطق را مستعمره خودشان می دانستند و تمام کشورها را جولانگاه خود قرار داده بودند، مردی از تبار خداجویان و دلدادگان به حضرت حق و از فرزندان فاطمه زهرا (س) به نام دین و نام حاکمیت دین و قرآن بر سرنوشت انسان ها، پرچم انقلاب و تغییر بزرگ حاکمیت دین و ارزش های الهی را برافراشت و در مقابل خواسته های غرب و شرق تمدن جدیدی را به نام دین پایه گذاری کرد.
آیت الله رئیسی افزود: پایه عصر جدیدی که امام (ره) بنیانگذار آن بودند خداباوری، خودباوری و مردم باوری بود و نظام اسلامی بر پایه اعتماد به نفس و با شعار ما می توانیم شکل گرفت. امام (ره) ثابت کردند که ما می توانیم سرنوشت خودمان را رقم بزنیم و بدون اتکا به شرق و غرب و قدرت های مسلط آن روز روی پای خود بایستیم و استقلال خود را دریابیم.
آیت الله رئیسی ادامه داد: امام (ره) ثابت کردند که با اتکا به خدا و قدرت مردم و توجه به توانایی ها و استعدادهای ملت می توانیم کشور و نظامی برپا کنیم که استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی اساس آن باشد و کشورمان بتواند با نفی استبداد و استعمار با عزت و استقلال برپا شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: انقلاب عظیم اسلامی که با این اصول پایه ریزی شد امروز به شجره طیبه ای تبدیل شده که اصل آن ثابت و فرع آن در آسمان قرار دارد و به اذن خدا شاخه ها و ثمرات این انقلاب روز به روز و ساعت به ساعت در جهان برای همه جهانیان روشن شده و بیشتر روشن خواهد شد.
آیت الله رئیسی افزود: دشمن بسیار تلاش کرد انقلاب اسلامی پیروزی نشود و تلاش کرد نظام اسلامی شکل نگیرد اما نتوانست و 8 سال با تحریک صدام و صدامیان جنگ را بر مردم عراق و ایران تحمیل کرد و باز هم نتوانست هدف خود را پیش برد.
وی ادامه داد: دشمن، کودتاها، توطئه ها و فتنه های بسیاری را پایه ریزی کرد اما باز نتوانست کاری پیش ببرد و با وجود طراحی فتنه های مختلف علیه انقلاب اسلامی با شکست مواجه شد.
وی ادامه داد: دشمن در دهه دوم تلاش کرد مانع تثبیت نظام اسلامی شود اما باز نتوانست و در دهه سوم نیز تلاش کرد مانع توسعه انقلاب و انتقال پیام انقلاب اسلامی به کشورها و ملت ها شود و باز شکست خورد و 40 سال همه توطئه های آن ها نقش بر آب شد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه به تعبیر امام خامنه ای دشمن خواست و نتوانست اما ما خواستیم و توانستیم ادامه داد: دشمن به دنبال طراحی توطئه جدیدی در منطقه رفت و با فتنه صهیونیست ها و با سلاح و امکانات آمریکایی ها و پول سعودی ها نقشه های بسیاری کشید و گروه های تکفیری را به جان مردم مسلمان منطقه انداخت.
آیت الله رئیسی افزود: تکفیری ها خون ها ریختند و جنایت ها کردند و خانه ها را ویران و مردان و زنان و کودکان را قتل عام کردند.
وی خاطرنشان کرد: جریان داعش، جریان دست ساخته آمریکایی هاست و خانم کلینتون رسماً در برابر دوربین و در مقابل دیدگان همه دنیا اعلام و اعتراف کرد که داعش را ما تشکیل دادیم و مجهز کردیم و به جان مردم مسلمان انداختیم.
وی ادامه داد: این اعتراف خود استکبار جهانی و آمریکاست که گروهی را به عنوان دولت اسلامی و با آرم جعلی لا اله الا الله برپا کردند تا با ملت های مسلمان بجنگند اما باز هم دشمن خواست و نتوانست چرا که ملت های مسلمان ایران و عراق و ملت های مسلمان در منطقه آگاه و بیدار شده بودند و دشمن و توطئه هایش را شناختند و فریب شعارهای داعش را نخوردند و فهمیدند جنس این کار صهیونیستی است و آمده تا فتنه و قتل و غارت کند.
رئیس قوه قضاییه گفت: تکفیریها در سوریه و عراق و منطقه مرتکب جنایات فراوان شدند اما جوانان برومند و فرهیختگان با بصیرت و مقتدای با بصیرت ما امام خامنه ای و مقام مرجعیت در عراق به ملت ها آگاهی و بیداری بخشیدند و به مردم هشدار دادند که دست آمریکا و صهیونیست را در این فتنه ببینید و بشناسید و با این فراخوان، جوانان برومند بسیاری در عراق و لبنان و منطقه و حشدالشعبی و حزب الله لبنان با تمام وجود به میدان آمدند و جانفشانی کردند و در مقابل تکفیری ها و حامیانش ایستادند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: ملت های ایران و عراق شهدای بسیاری تقدیم مقاومت و مبارزه با تروریسم کردند اما دست توطئه دشمنان را برملا کرده و نقاب را از چهره کریه آمریکا کنار زدند و حقیقت استکباری آن ها را به همگان نشان دادند.
رئیس دستگاه قضا گفت: از ثمرات خون شهدا آن بود که آمریکایی ها مستاصل شدند چرا که متوجه شده بودند سردار سلیمانی و ابوالمهدی در منطقه اثرگذارند و جوانان آگاه را به خط می کنند؛ آمریکاییها در مقابل نقشه ترور این دو عزیز را طراحی کردند و آن ها را به خاک و خون کشیدند.
آیتالله رئیسی ادامه داد: آمریکاییها تصور میکردند با ترور سرداران مقاومت و قهرمانان مبارزه با تروریسم جریان مقاومت تمام میشود اما زهی خیال باطل، چرا که جریان مقاومت استوارتر و پایدارتر از همیشه خودنمایی کرده و می کند و اجازه نفوذ آمریکایی ها و توطئه و فتنه در منطقه را نمیدهد و از برکت خون شهدا جریان استعماری و استکباری در منطقه خاتمه خواهد پذیرفت.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود، خطاب به سفرای خارجی مقیم عراق، فرهیختگان، علما و اندیشمندان و چهره های اثرگذار در این کشور گفت که رمز پیروزی انقلاب اسلامی در چهل و دو سال گذشته وحدت و انسجام ملی بوده است.
آیت الله رئیسی افزود: توصیه امام خمینی (ره) و توصیه امروز رهبری انقلاب و مقام مرجعیت و همه دلسوزان، وحدت و یکپارچگی و انسجام امت اسلامی است. رئیس دستگاه قضا تاکید کرد که اتکال به قدرت لایزال خدا و چنگ زدن به ریسمان الهی برای همگان نجات بخش است و نباید به قدرت های خارجی چشم داشت.
آیتالله رئیسی افزود: آمریکا و نیروهای ائتلاف مشکل هیچ ملتی را در منطقه حل نکرده و نخواهد کرد و سابقه تاریخی نشان داده آمریکا در هیچ نقطه ای امنیت ایجاد نمی کند بلکه خود موجب ناامنی می شود.
رئیس دستگاه قضا بر همین اساس تاکید کرد: کسانی که میتوانند ضامن امنیت در عراق شوند مردم این کشور به ویژه جوانان برومند و فرهیختگان عراقی هستند.
آیت الله رئیسی گفت: ایران اسلامی با صدای بلند می گوید که ما به نام ایران اسلامی و پیروی از رهبری، عراق قوی و عزیز و مقتدر و شجاع و مقاوم را در مقابل دشمن می خواهیم.
وی تاکید کرد: ما عراقی میخواهیم که مستقل روی پای خود بایستد و دشمن را مایوس و وادار به عقبنشینی کند.
رئیس دستگاه قضا گفت: عراق همچنان که مقابل ظالمان و جنایتکاران و متجاوزان و تکفیری کارنامه درخشان نشان داده از این پس نیز باید در مقابل متجاوزان با همبستگی ملی و همبستگی با مسلمانان در منطقه جلوه های روشن تر و گویاتر و موثری از خود نشان دهد.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: خون شهید ابومهدی المهندس و حاج قاسم با یکدیگر آمیخته شده و این اختلاط رمز پیوند دو ملت ایران و عراق است.
وی ادامه داد: پیوند ملتهای عراق و ایران نه فقط در جاده فرودگاه بغداد بلکه در نقطه نقطه این سرزمین رقم خورده و صدها سال بوده و صدها سال دیگر نیز ادامه خواهد یافت.
رئیس دستگاه قضا با بیان این که پیوند ایران و عراق ناگسستنی است تاکید کرد: کسانی که سودای اختلاف افکنی را بین ایران و عراق را در سرمی پرورانند آبروی خود می برند و زحمت ما میدارند اما راه به جایی نخواهند برد.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا آقای ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق به سخنرانی پرداخت و در پایان جمعی از سران قبایل و عشایر در دیدار چهره به چهره با رئیس دستگاه قضا بر تحکیم پیوند دو ملت ایران و عراق تاکید و از اقدامات امنیت آفرین ایران در منطقه تجلیل کردند.
لازم به ذکر است در این مراسم سفرای خارجی مقیم بغداد، ایرانیان مقیم عراق، شیوخ، قبائل و سران عشایر و مقامات سیاسی عالی رتبه و مسئولان برخی احزاب و تشکلهای عراقی حضور داشتند.
پیگیری مجدانه پرونده شهید حاج قاسم سلیمانی
در خصوص این پرونده، طرف عراقی ضمن تأکید بر پیگیری کامل این جنایت و برخورد با تمام عوامل دخیل در آن، جزئیاتی را از روند تحقیقات تا صدور جلب رییس جمهور آمریکا را بازگو کرد.
تأکید بیش از پیش بر مبارزه همهجانبه با فساد
آیت الله رئیسی: مبارزه با فساد در حکومتها باید جدی گرفته شود. توسعه اقتصادی مانند یک پنجرهای است که گشوده میشود و نظارت و بازرسیها مانند توری هستند که مانع گذر حشرات موذی که در واقع همان مفسدانند میشوند. شفافیت اموال و داراییهای مسئولین میتواند بازدارندگی از فساد را در پی داشته باشد.
انتقال تجربه کشورمان در زمینه راهاندازی سامانه ثبت اموال و داراییهای مسئولان
در این نشست طرف عراقی برای برخورد با مفسدین متواری و استرداد آنها به ایران اعلام آمادگی کرد.
توافق مهم برای ایجاد محاکم تخصصی برای تسریع در رسیدگیها و تسهیل روابط تجاری بین دو کشور
در این دیدار آیت الله رئیسی پیشنهاد تأسیس محاکم تخصصی برای رسیدگی آسان و سریع در خصوص اختلافات احتمالی در روابط تجاری بین تجار ایران و عراقی را مطرح کرد که مورد توافق واقع شد.
با این توافق به اذعان تجار و اتاقهای بازرگانی ایران و عراق روند سرمایهگذاری در دو کشور با به وجود آمدن شرایط امنیت سرمایهگذاری به یک باره چندین پله صعود خواهد داشت.
وضعیت تابعیت بانوان ایرانی که همسر عراقی دارند
بیش از ۳۵ هزار زن ایرانی همسر عراقی دارند، اما وضعیت تابعیت آنان مشخص نیست. طرف ایرانی در این دیدار به صورت جدی حقوق این بانوان را پیگیری کرد و در نهایت با توافق حاصل شده بین دو طرف یک کمیته مشترک متشکل از قوه قضاییه و وزارت خارجه ایران و همچنین نماینده ویژه فائق زیدان ایجاد شد تا این مسئله به سرعت مرتفع شود.
رایزنی و توافق بر سر عفو و بخشش تعداد قابل توجهی از زندانیان ایرانی و عراقی در زندانهای دو کشور
با رایزنیهای آیت الله رئیسی و فائق زیدان، دو طرف به این توافق رسیدند که بخش قابل توجهی از زندانیان ایرانی شامل عفو ریاست جمهوری عراق قرار گیرند و سایر زندانیان نیز برای گذراندن ادامه محکومیت به ایران عودت داده شوند.
آیت الله رئیسی نیز از پیشنهاد عفو تعدادی از زندانیان عراقی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و موافقت رهبر معظم انقلاب با این پیشنهاد خبر داد.
مقرر شد تعدادی از زندانیان ایرانی که در عراق تحمل حسب میکنند برای سپری کردن ادامه محکومیت به ایران عودت داده شوند.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی در مذاکرات رسمی هیئتهای قضایی ایران و عراق که در محل شورای عالی قضایی عراق در بغداد برگزار شد، از موافقت مقام معظم رهبری با عفو زندانیان عراقی واجد شرایط که در ایران محبوس هستند خبر داد.
رئیس قوه قضاییه گفت: صدور عفو زندانیان ایرانی در زندانهای عراق از مسائل مهمی است که قانونا در اختیار رئیس جمهور و نخست وزیر عراق قرار دارد و از درخواستهای مورد تاکید ماست.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد که این موضوع در این سفر به صورت ویژه از طریق مقامات قضایی و دولتی عراق پیگیری میشود تا ان شاالله به نتیجه برسد.
رئیس قوه قضاییه همچنین گفت که در سفر به عراق، فهرست زندانیان عراقی واجد شرایط عفو را تهیه کرده است.
وزیر دادگستری عراق هم در خصوص این مسئله گفت که موضوع صدور عفو برای زندانیان ایرانی محبوس در عراق، از مسائلی است که مستمر با سفیر جمهوری اسلامی ایران درباره آن بحث و تبادل نظر میشود و به زودی فهرست زندانیانی که مشمول عفو هستند تهیه و به دولت ارائه میشود.
در این جلسه، قاضی ویژه پیگیری پرونده ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای پیگیری این پرونده پرداخت و گفت: از نخستین روز ارتکاب این جنایت و هدف قرار دادن حاج قاسم سلیمانی و نائب رئیس حشدالشعبی در سوم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ۱۳۹۸) دستگاه قضایی موضوع را در دو حوزه مورد پیگیری قرار داد.
وی افزود: اولین بحث تعقیب کسانی بود که این جنایت را انجام دادند که بر اساس اعتراف آمریکاییها دستور این عملیات توسط ترامپ صادر شده و ترور نیز توسط پهپادهای آمریکایی انجام شده است.
قاضی ویژه پرونده ترور فرماندهان شهید جبهه مقاومت افزود: پس از پیگیریهای قضایی و انجام فرآیندها، حکم جلب برای رئیس جمهور سابق آمریکا برابر ماده ۴۰۶ قانون محاکمات عراق، از سوی دستگاه قضایی این کشور صادر شده است.
وی مسیر دوم پیگیری پرونده را رسیدگی به مباشران و معاونان این جنایت عنوان کرد و گفت: به موازات رسیدگی به پرونده عاملان این جنایت، این موضوع در دستور کار قرار گرفت که چه کسانی در این زمینه همکاری داشته اند.
قاضی ویژه پرونده ترور فرماندهان شهید جبهه مقاومت ادامه داد: ما پیگیر هستیم آیا کسانی بوده اند که مسیر حرکت و اقامت فرماندهان شهید مقاومت را افشا کردند یا خیر، اما هنوز در این رابطه نتوانسته ایم به نتیجه خاصی برسیم چرا که مسیر شهدا در سه کشور لبنان، سوریه و عراق بوده است.
وی با تاکید بر اینکه احتمال میدهیم افرادی در این خصوص با آمریکاییها همکاری کرده باشند، گفت: در این مورد نیازمند هماهنگی و همکاری طرفهای لبنانی و سوری هستیم که کارها توسط دستگاه اطلاعاتی عراق در حال پیگیری است.
قاضی ویژه پرونده ترور فرماندهان شهید جبهه مقاومت ادامه داد: دستگاه اطلاعاتی عراق در پاسخ به استعلام ما گفته است که بعد از هماهنگی با طرف لبنانی اعلام شده که هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارند و در خصوص طرف سوری نیز به دلیل شیوع کرونا امکان پیگیری خاص وجود نداشته لذا اطلاعات جدیدی نداریم، اما پیگیری اطلاعات موجود همچنان ادامه دارد و تلاش میکنیم به کسانی که در این جنایت نقش داشته اند برسیم و به محض کسب اطلاعات در این خصوص، برخورد قضایی انجام خواهد شد.
در ادامه، فائق زیدان در واکنش به گزارش قاضی ویژه پرونده ترور فرماندهان شهید جبهه مقاومت تاکید کرد که با وجود کرونا، طرفهای پیگیر قضیه هماهنگی و همکاریهای مشترکی داشته اند، اما لازم است هر چهار کشور ایران، عراق، سوریه و لبنان در این خصوص نشست مشترکی را برگزار کنند.
رئیس شورای عالی قضایی عراق افزود: دستگاههای اطلاعاتی کشورهای چهارگانه باید اطلاعات خوبی که دارند را در اختیار همدیگر بگذارند تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کرد.
آیت الله رئیسی با تقدیر از رئیس شورای عالی قضایی عراق برای انتصاب قاضی ویژه برای پیگیری پرونده ترور فرماندهان شهید جبهه مقاومت، گفت: اینکه رئیس جمهور سابق آمریکا رسما در تریبون عمومی اعلام کرد که او دستور ترور را صادر کرده و معترف بوده که حاکمیت عراق و قوانین بین المللی را نقض کرده و یک ترور دولتی انجام داده، مستند مهمی است که میتوان با اتکا به آن موضوع را با جدیت پیگیری کرد.
رئیس قوه قضاییه کشورمان افزود: آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم بود، اما قهرمانان مبارزه با تروریسم را هدف قرار داد و به شهادت رساند و مردم نیز این دو فرمانده شهید را به عنوان قهرمانان مبارزه با تروریسم میشناسند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: اقدام نظام قضایی عراق و قاضی محترم پرونده در شناخت ابعاد مختلف پرونده قابل تقدیر است و کسانی که این جنایت را مرتکب شدند و یا با جنایتکاران همکاری کردند، لازم است با همکاری اطلاعاتی چهار کشور شناسایی شده تا آنها به کیفر عمل خود برسند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما در ایران کمیتهای تشکیل دادیم که هم دستگاههای اطلاعاتی و عملیاتی و هم شخصیتهای قضایی و مقاماتی از وزارت امور خارجه عضو آن هستند؛ در این کمیته مباحث امنیتی و قضایی بررسی میشود که نتایج آن در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
آیت الله رئیسی گفت: اراده دستگاه قضایی عراق برای تعقیب و مجازات آمران و عاملان جنایت ترور فرماندهان شهید مقاومت، جنایتکاران را پشیمان میکند و این اقدام هم کیفر مجرمان و هم بازدارندگی از تکرار جرائم مشابه را به دنبال خواهد داشت.
آیت الله رئیسی در این جلسه در مورد محور دیگر که به پیگیری مبارزه با فساد اختصاص داشت، گفت: مبارزه با فساد در حکومتها به ویژه در حکومتهای در حال توسعه باید جدی گرفته شود.
رئیس قوه قضاییه با ذکر مثالی تصریح کرد: وقتی در و پنجرههای کشور برای توسعه اقتصادی گشوده میشود باید به گونهای باشد که مثلا توریهایی هم داشته باشد تا احیاناً مانع ورود حشرات موذی شود. این حشرات موذی در واقع همان فساد است و توریها همان نظارتها و بازرسیها است که بایستی تقویت شود.
آیت الله رئیسی با اشاره به سه نکته در رابطه با مبارزه با فساد، بیان داشت: مسئولان و مدیران کشور بایستی اموال و داراییهایشان شفاف باشد که خود این شفافیت موجب بازدارندگی از ارتکاب فساد است.
رئیس قوه قضاییه در این زمینه به تجربه کشورمان در زمینه راه اندازی سامانه ثبت اموال و داراییهای مسئولان اشاره کرد.
آیت الله رئیسی در بیان نکته دوم با بیان اینکه بخشهای نظارتی باید فعالتر عمل کنند، به فعالتر شدن سازمان بازرسی و دستگاههای نظارتی مختلف مجلس و دولت اشاره و تاکید کرد: این اقدامات نقش پیشگیرانه دارند و مبارزه با پولشویی و برخورد با پولهای کثیف هم که در دستور کار ویژه ایران قرار دارد.
رئیس قوه قضاییه در تبیین نکته سوم اشارهای به موضوع استرداد مجرمین و مفسدین اقتصادی، مجرمین و مفسدین متواری از کشور به کشورهای خارجی داشت و از جدیت جمهوری اسلامی ایران و آمادگی کشور عراق برای همکاری در این زمینه خبر داد.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: در این زمینه با جدیت دنبال میکنیم که هم خود مفسدین متواری و هم اموال نامشروعی که آنها با خودشان از کشور خارج کردند، مسترد شود.
محور دیگر بررسی شده در این نشست روابط تجاری فی ما بین ایران و عراق و بروز اختلافات احتمالی در بین تجار و بازرگانان ایرانی و عراقی بود که مذاکراتی در رابطه با ایجاد محاکم تخصصی و تسریع در رسیدگیها و تسهیل روابط تجاری جهت ارتقای سطح تجارت بین دو کشور صورت گرفت.
احوال شخصیه و وضعیت تابعیت بانوان ایرانی که با مردان عراقی ازدواج کردهاند، نکته دیگری بود که در این نشست طرح شد که رئیس قوه قضاییه ضمن استماع گزارشها در این زمینه خواستار پیگیری حقوق این قشر از زنان شد که با موافقت همتای عراقی، مقرر شد کمیتهای مشترک بین دو دستگاه متشکل از دستگاه قضایی، وزارت خارجه و احیاناً بخشهای دولتی دیگر تشکیل شود و در این زمینه آقای فائق زیدان رییس کل محاکم عراق را به عنوان نماینده ویژه خودش در این کمیته مشترک تعیین کرد.
بنابراین گزارش، تفاهم نامههای بین بین وزرای دادگستری ایران و عراق، دادستانهای کل دو کشور و سازمان نزاهت عراق و سازمان بازرسی کل کشور منعقد شد.
- آیت الله سید ابراهیم رئیسی پس از دیدار و گفتگوی رسمی دو جانبه با رئیس شورای عالی قضایی عراق در یک کنفرانس خبری، مهمترین مباحث مطرح شده در این دیدار را توسعه مناسبات حقوقی و قضایی بین دو کشور عنوان کرد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: امروز مناسبات بسیار خوب و عالی بین ایران و عراق وجود دارد و این مناسبات صرفا نه به خاطر همسایگی این دو کشور است بلکه ریشه عمیق در اعتقادات و باورهای دو ملت و دو کشور دارد.
آیت الله رئیسی با اشاره به مناسبات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی بین ایران و عراق، تاکید کرد که در سایه تعاملات مسئولان عالی قضایی ایران و عراق، مناسبات حقوقی و قضایی دو کشور نیز توسعه می یابد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ارتباطات مرزی ایران و عراق و تردد اتباع دو کشور به ویژه ایرانیان برای زیارت عتبات عالیات و همچنین مبادلات تجاری خاطرنشان کرد که این تعاملات نیازمند مناسبات حقوقی خاص است که همکاری دو دستگاه قضایی در این زمینه تعیین کننده خواهد بود.
آیت الله رئیسی تاکید کرد که در گفتگوهای خود با فائق زیدان در تسهیل تردد زائران ایرانی و همچنین مبادلات تجاری و مسائل حقوقی مربوط به این موضوعات، تبادل نظر کرده است.
اراده و تصمیم ایران و عراق برای مبارزه با فساد، از دیگر محورهای گفتگوی رئیس قوه قضاییه کشورمان با رئیس شورای عالی قضایی عراق بود که آیت الله رئیسی تصریح کرد: هم دولت ایران و هم مسئولان عالی نظام جمهوری اسلامی ایران و مقامات عراقی اعلام کردند که سازوکارهای مبارزه با فساد را ارتقا خواهند داد و در همین راستا تفاهم نامه ای بین سازمان نزاهت و سازمان بازرسی کل کشور امضا شده است.
رئیس قوه قضاییه همچنین از استرداد مجرمین به عنوان مسئله مهم دیگر یاد کرد که در گفتگوی خود با فائق زیدان به آن پرداخته است و تاکید کرد: اراده دو کشور ایران و عراق برای همکاری فی مابین در جهت استرداد اموال و مجرمین مورد تاکید قرار گرفت.
پیگیری پرونده حقوقی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان آنها از دیگر مباحث مطرح شده در دیدار رسمی آیت الله رئیسی با فائق زیدان بود. رئیس قوه قضاییه در این زمینه گفت: حاج قاسم سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم بود و در نشست امروز، پیگیری پرونده حقوقی وی و همراهانش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
آیت الله رئیسی با تقدیر از اقدامات دستگاه قضایی عراق در پیگیری پرونده ترور فرماندهان مقاومت و صدور حکم جلب برای آمران این اقدام جنایتکارانه بر لزوم تداوم همکاری های اطلاعاتی و قضایی ایران و عراق در این زمینه تاکید کرد.
رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد با سرانجام یافتن پرونده حقوقی ترور شهید سلیمانی، علاوه بر مجازات عاملان این جنایت، درس عبرت و عامل بازدارنده ای برای همه کسانی باشد که در سر سودای ظلم و ستم به حقوق انسان را می پرورانند.
آیت الله رئیسی همچنین خاطرنشان کرد که در دیدارش با فائق زیدان به مسائل حقوقی خانواده هایی که زوج یا زوجه آنها ایرانی یا عراقی هستند پرداخت و گفت: تعداد زیادی از خانواده های ایرانی و عراقی به ویژه بعد از سرنگونی حکومت صدام، با مشکلات مدنی و شخصی مواجه شده اند و برای پیگیری این موضوع مقرر شده کمیته ای بین دستگاه قضایی دو کشور تشکیل شود تا این مشکلات و راهکارهای آنها را بررسی کند.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد که در دیدار با رئیس شورای عالی قضایی عراق، مسئله زندانیان ایرانی و عراقی را نیز مورد بررسی قرار داده که قرار شد این موضوع در جلساتی که با نخست وزیر و رئیس جمهور عراق دارد نیز طرح و پیگیری شود.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که در جریان مذاکرات هیئت های عالی قضایی ایران و عراق، سه یادداشت تفاهم رسمی بین وزارت دادگستری ایران و وزارت دادگستری عراق و همچنین دادستانهای کل دو کشور و همچنین سازمان نزاهت با سازمان بازرسی کل کشور منعقد شده که امید می رود در مرحله اجرا و عمل، روابط دستگاههای قضایی دو کشور را نزدیک و نزدیک تر کند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پیوند ملتهای ایران و عراق پیوندی محکم و ناگسستنی است که خون شهیدان سلیمانی و ابومهدی آن را محکم تر کرده است، گفت: پیوندی که با خون مطهر شهدای ایران و عراق عمیق تر شده، با هیچ توطئه و فتنه ای از سوی غربی ها سست نمی شود؛ چراکه این پیوند ریشه در عمق باورها و اعتقادات ما دارد.
رئیس دستگاه قضا ضمن ابراز امیدواری از اینکه استوار تر شدن روز به روز این پیوند موجب ناامیدتر شدن دشمنان می شود، تاکید کرد تفاهمهای حقوقی و اقتصادی بین ایران و عراق، مناسبات دو کشور را مستحکم تر از گذشته خواهد کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در گفتگوی دو جانبه با «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق، ارتباط مردم و دولت ایران و عراق را نه تنها ارتباط دو کشور همسایه، بلکه دارای مناسبات کم نظیری دانست که ریشه در اعماق جان، باورها و اعتقادات دو کشور دارد.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: این مناسبات علاقه دو کشور را روز به روز به رغم خواست دشمنان افزایش داده و الحمدلله در مناسبات سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین دو کشور تعاملات خوبی برقرار است.
آیت الله رئیسی گفت: مناسبات حقوقی و قضایی، اقتضائات خاص خودش را دارد که با نگاه ارزنده مسئولان قضایی عراق میتواند به جایگاه خاص خودش برسد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه مردم ایران بر رعایت مقررات و قوانین تاکید دارند، به رئیس شورای عالی قضایی و دستگاه قضایی عراق گفت که کسانی که به دلیل علاقه به زیارت برخی قواعد را نادیده میگیرند کار درستی انجام نمیدهند، ولی میشود بین آنها با کسانی که تعمدا ناقض قوانین هستند، تفاوتی قائل شد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به موضوع قاچاق مواد مخدر اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در صف اول مبارزه با مواد مخدر در جهان قرار دارد.
آیت الله رئیسی افزود ما قربانی تجارت مواد مخدر هستیم و در این راه شهدای زیادی داده و هزینههای زیادی پرداخت کرده ایم.
رئیس قوه قضاییه گفت: ریشههای مواد مخدر و قاچاقچیان عمده در غرب هستند و تبدیل مواد مخدر سنتی به صنعتی و تجارت و سوداگری مربوط به کسانی است که در مغرب زمین حضور دارند نه افغانستان و پاکستان.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی بارها به خاطر جدیت در مبارزه با مواد مخدر تشویق شده است و ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در این عرصه جدی بوده ایم.
رئیس قوه قضاییه همچنین با تقدیر از عزم و اراده و جدیت دستگاه قضایی عراق برای مقابله با مواد مخدر خاطرنشان کرد: مبارزه با مواد مخدر جدیت در حوزه انتظامی و قضایی را میطلبد، ولی باید بین کسانی که قاچاق مواد مخدر میکنند و کسانی که معتاد هستند تفاوت قائل شد.
آیت الله رئیسی بر همین اساس پیشنهاد داد که تعداد اندکی که به دلیل ورود غیرقانونی و همچنین حمل مواد مخدر برای مصارف شخصی در عراق بازداشت شده اند مورد عفو قرار گرفته و به جمهوری اسلامی برگردند.
رئیس قوه قضاییه افزود: اگر بتوانیم زندانیها را به ایران منتقل کنیم هم زحمت دستگاه قضایی عراق کم میشود و هم دغدغهها و نگرانیهای خانوادههای این زندانیان برطرف میشود.
آیت الله رئیسی همچنین به تعدادی از زندانیان عراقی در ایران اشاره و برای بازگرداندن آنها به عراق اعلام آمادگی کرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به افزایش روزافزون آمار زائران ایرانی عتبات عالیات، ابراز امیدواری کرد با انعقاد تفاهم نامه بین ایران و عراق، امور زیارت تسهیل و شفاف شود که مردم و مسئولان مسائل قضایی و حقوقی زیارت را سامان دهند.
آیت الله رئیسی لغو روادید بین دو کشور را از اقدامات مثبت عنوان و تاکید کرد: کاری که در جریان سفر رئیس جمهور ایران در عراق برای لغو روادید انجام شد که از این قبیل اقدامات مشابه میتوان انجام داد.
رئیس دستگاه قضایی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش از رئیس شورای عالی و دستگاه قضایی عراق برای پیگیری حقوقی پرونده ترور فرماندهان مقاومت و صدور حکم جلب برای «ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا به عنوان آمر این ترور جنایتکارانه تقدیر کرد.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: جنابعالی و همکاران شما خوب میدانند که اگر آمریکاییها در این جنایت تعقیب نشوند جرات پیدا خواهند کرد که نه تنها در عراق بلکه در کشورهای مختلف جنایات مشابهی انجام دهند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد که جامعه قضات و حقوقدانان بر این باور هستند که یکی از راههای مهم در بازدارندگی از تکرار جرم، مجازات مجرمین است.
آیت الله رئیسی گفت: شاید نظام سلطه با ایادی خودش اجازه ندهند به مجرمین اصلی دسترسی پیدا کنیم، ولی اراده جدی برای تعقیب مجرم، موضوعی بسیار مهم، اثرگذار و قابل تحسین برای جلوگیری از جنایات مشابه است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به آمریکاییها هشدار داد که بدانند اینکه در یک کشور که دارای حاکمیت و نظام اداری و حقوقی مستقل است، حاکمیت آن کشور را نقض کرده و مرتکب ترور دولتی شوند، جنایتی غیرقابل گذشت است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: ما خودمان را موظف میدانیم که همکاری لازم با جنابعالی و همکاران شما داشته باشیم و همکاران ما با تشکیل کمیتهای ویژه تلاش میکنند مستندات لازم برای پیگیری حقوقی موضوع را جمع آوری کرده و کمال همکاری را با دستگاه عراق داشته باشند.
رئیس دستگاه قضایی کشورمان تصریح کرد: ممکن است برخی مجازات مجرمین را بعید بدانند، اما یقینا چنین مجازاتی ان شاالله «نراه قریبا» خواهد بود.
آیت الله رئیسی یادآور شد: ما به این سخنان امام خامنهای که فرموده اند ظالمان در حال افول هستند ایمان داریم و این افول و نشانههای آن را به برکت خون حاج قاسم و ابومهدی المهندس و دیگر شهدا به خوبی لمس میکنیم.
در این جلسه، فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز با ابراز خرسندی از سفر آیت الله رئیسی، این سفر را فرصتی مناسب برای تقویت و توسعه همکاریهای قضایی دو کشور و تعمیق گفتگوهایی که در سفر وی به تهران صورت گرفت، دانست.
وی تصریح کرد: مسائل قضایی فراوانی بین ایران و عراق وجود دارد که نادیده گرفتن برخی ضوابط در سفر زیارتی اتباع ایرانی که پروندههایی تشکیل شده، یکی از این موارد است.
فائق زیدان با اشاره به مسئله ورود بدون مجوز برخی از زائران ایرانی به عراق گفت: برخی قضات ما در موکبهای استقبال از زائران ایرانی حضور پیدا میکنند و تلاش ما این است که به بهترین نحو ممکن از زائران ایرانی پذیرایی کنیم.
رئیس شورای عالی قضایی عراق اذعان کرد: برای آنکه تعداد زندانیان ایرانی در عراق کاهش یابند تمهیداتی در نظر گرفته شده تا جایگزین احکام سنگین برای این افراد شود.
وی در عین حال بر این نکته تاکید کرد که در برخورد با مسائل قضایی بین عراق و ایران، با حساسیت ویژهای عمل شده تا از ماهی گرفتن افراد از آب گل آلود جلوگیری شود.
رئیس شورای عالی قضایی عراق در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حساسیت تعاملات گروهها و بخشهای مختلف عراقی با غرب اظهار داشت: حضرتعالی حساسیت چگونگی رابطه گروهها و بخشهای مختلف عراق با غرب را درک میکنید، اما به رغم وجود این حساسیت ها، دستگاه قضایی عراق با حفظ استقلال و با نگاه حقوقی به این موضوع پرداخته است.
وی تصریح کرد: بعد از طی شدن فرآیندهای لازم، حکم جلب عاملان ترور فرماندهان مقاومت را صادر کرده ایم، اما تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
رئیس شورای عالی قضایی عراق گفت: فکر میکنیم این جنایت توسط یک فرد نبوده و افراد متعددی در آن در عراق و کشورهای عربی و سایر کشورها نقش داشته اند که تحقیقات در این خصوص با جدیت ادامه دارد و با مشخص شدن نقش افراد، برخورد قانونی با آنها انجام خواهد شد.
وی افزود: تمام اطلاعات برادران ایرانی در اختیار ما قرار گرفته و این همکاریها تا زمان حصول نتیجه و ابراز رضایت خانوادههای شهدا ادامه خواهد داشت.
زیدان ادامه داد: عراقیها رشادتهای سردار سلیمانی در جنگ با تروریسم به همراه ابومهدی المهندس را فراموش نخواهند کرد و من خود شخصا شاهد فداکاریها و رشادتهای آنها در کنار نیروهای مسلح و حشدالشعبی بودم و اطمینان میدهم که در پیگیری مجازات عاملان این ترور جنایتکارانه کوتاه نخواهیم آمد.
رئیس شورای عالی قضایی عراق به موضوع عفو محکومان ایرانی در زندانهای عراق پرداخت و با تایید این مسئله تاکید کرد که این موضوع را از رئیس جمهور و نخست وزیر کشورش درخواست خواهد کرد.
رئیس قوه قضاییه دقایقی پیش در محل شورای قضایی عراق مورد استقبال رئیس این شورا قرار گرفت.
قرار است تا دقایقی دیگر مذاکرات دوجانبه میان آیت الله رئیسی و فائق زیدان آغاز شود.
همچنین هیئتهای قضایی ایران و عراق در جهت تقویت و توسعه همکاریهای قضایی و حقوقی دو کشور با یکدیگر مذاکره خواهند کرد و در پایان چند یادداشت تفاهم برای همکاریهای حقوقی و قضایی میان ایران و عراق امضا خواهد شد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی که در راس هیئت عالی رتبه قضایی به عراق سفر کرده، ساعتی پس از ورود به بغداد برای زیارت حرمین امامین کاظمین به شهر کاظمین رفت.
رئیس دستگاه قضا پس از زیارت حرم مطهر امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) در جریان طرح توسعه حرمین امامین کاظمین قرار گرفت.
«محسن صالحی» رئیس ستاد عتبات عالیات کاظمین در دیدار با آیت الله رئیسی گفت که طرح توسعه حرمین امامین کاظمین به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای توسعه عتبات عالیات در عراق آغاز شده است.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی احداث صحن امام محمدباقر (ع) در زیربنایی بالغ بر ۵ هزار متر از اول سال آینده شروع میشود و بهره برداری از صحن امام زمان (عج) نیز در دست بررسی است.
رئیس قوه قضاییه نیز با ابراز خرسندی از توفیق زیارت حرمین امامین کاظمین (ع) برای خادمان آن حضرت از خداوند متعال توفیق مسئلت کرد.
رئیس قوه قضاییه در بدو ورود به حرمین مطهر امامین کاظمین مورد استقبال گسترده مردمی قرار گرفت و جمع زیادی از حضار با سر دادن شعارهایی در تجلیل از مقام شامخ شهدای مقاومت سردار حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، بر همبستگی دو ملت ایران و عراق تاکید کردند.
آیت الله رئیسی را در هنگام زیارت حرم مطهر امامین کاظمین، دکتر مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق همراهی میکرد.
اهالی کاظمین عراق ضمن استقبال از رییس قوه قضائیه کشورمان، حمایت از جبهه مقاومت و مجازات عاملان ترور فرماندهان شهید مقاومت را خواستار شدند.
آیت الله رئیسی در بدو ورود به بغداد در یادمان شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در فرودگاه بغداد حاضر شد و طی سخنانی در جمع خبرنگاران با اهدای سلام از طرف خود و مردم مقاوم ایران اسلامی به مردم عزیز، شریف، متدین و مقاوم عراق اظهار کرد: مقاومت مردم عراق، جوانان سلحشور و برومند، ارتش عراق و نیروهای مردمی در مقابل بیگانگان، عوامل شیطان بزرگ آمریکا و تکفیریها، ستودنی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اینجا مقتل دو قهرمان بزرگ ملت عراق و ایران است، ادامه داد: قهرمان امت اسلامی شهید بزرگوار سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی و شخصیت ماندگار آقای ابومهدی المهندس هر دو متعلق به امت اسلامی و بشریت هستند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه شهادت این دو سردار بزرگ اسلام هرگز بی پاسخ نخواهند ماند، گفت: این دو قهرمان و همراهان ایشان، قهرمان مبارزه با تروریسم و دو قهرمان امنیت ساز برای عراق و ایران و منطقه بودند و امنیت را به منطقه هدیه کردند و کسانیکه آنها را به شهادت رساند، کسانی هستند که نمیخواهند مردم ایران و عراق در امنیت زندگی کنند.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: اینجا مشهد سرداران بزرگ اسلام است و خون ایرانی و عراقی در این نقطه با هم پیوند خورده است؛ نه فقط در این نقطه بلکه در جای جای عراق و منطقه، خون سلحشوران ایرانی و عراقی پیوندی عمیق خورده است.
رئیس قوه قضاییه افزود: این پیوند و پیوند عمیق فرهنگی، اعتقادی و دینی بین ایران و عراق از گذشتهها بوده است.
آیت الله رئیسی یادآور شد: ما بین این دو همسایه آنچنان پیوندی از نظر فرهنگی و اجتماعی میبینیم که هرگز با هیچ توطئه و فتنهای گسسته نخواهد شد.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه اینجا مکان جنایت هولناک استکبار جهانی به سرکردگی آمریکاست که نماد مقاومت را هدف قرار داده و از هیچکدام از حقوق بین المللی و قواعد لازم بین کشورها تبعیت نمیکند، گفت: آمریکا با شکستن همه قوانین، همه میثاقهای بین المللی و حق حاکمیت دولت عراق، جنایت بزرگی را مرتکب شده است.
رئیس قوه قضاییه با طرح این سئوال که آمریکا با چه منطقی مهمان گرامی کشور، دولت و مردم عراق را به گلوله بست و میزبان او آقای المهندس را به شهادت رساند، تاکید کرد که دست انتقام الهی همواره از آستین ملت بیرون آمده و بیرون خواهد آمد.
آیت الله رئیسی گفت: آمریکا خود داعش را ایجاد و حمایت میکند و تمام امکانات مالی، تسهیلاتی و اطلاعاتی را به داعش میدهد و او را مسلح و مجهز مینماید و به جان مردم مسلمان میاندازد و کسانیکه همچون سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که در برابر داعش و تروریسم ایستادگی میکنند، را هدف قرار میدهد.
رئیس قوه قضاییه افزود: به شما دشمنان اسلام بگویم شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس برای همیشه تاریخ نماد عزت، اقتدار، نورانیت، محبت نسبت به مردم، دعوت به خدا، وحدت و انسجام امت اسلامی، دشمن شناسی، دشمن ستیزی و مقاومت خواهند بود و شما مردم عزیز عراق، جوانان برومند، سلحشوران و مجاهدان بدانید و میدانید که راه و مکتب شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس همانطور که امام خامنهای فرمودند همواره پر رهرو خواهد بود و روز به روز این مکتب، برای عصرها و نسلها پیام عزت، ایستادگی و مقاومت در برابر استکبار خواهد داشت.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: این وعده الهی است که آنانی که به خدا اتکال و اعتماد داشتد و اعتماد به داشتههای خود کردند و دست نیاز به طرف دشمن دراز ننمودند، نصرت الهی را دریافت خواهند کرد.
وی در پایان با بیان اینکه از دولت عراق، مردم انقلابی عراق، مقام مرجعیت در عراق و از همه دلدادگان به اسلام و ارزشهای الهی صمیمانه به خاطر تجلیل از مقام شهیدان به خون خفته انقلاب اسلامی به ویژه حاج قاسم و ابومهدی و همراهان آنها تشکر میکنم، سلام گرم و صمیمانه امام خامنهای را به تمام مردم عراق، مقام مرجعیت و تمام اصحاب رسانه تقدیم کرد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: مسئولان آمریکایی رسما اعلام کردند که ما داعش را ایحاد و مجهز کردیم و به جان ملتها انداختیم. دست انتقام الهی گردن ظالم را خواهد گرفت و حق مظلوم را از او خواهد ستاند.
آیت الله رئیسی خطاب به آمریکاییها و دشمنان اسلام گفت: بدون تردید شهید حاج قاسم سلیمانی برای شما خطرناک تر از حاج قاسم سلیمانی و شهید المهندس برای شما خطرناک تر از آقای ابومهدی المهندس، خواهند بود.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: نشان این سخن و ادعا را در تشییع جنازه این دو بزرگ در ایران و عراق بنگرید؛ قیامتی برپا شد و دلهای میلیونها انسان، جوان، زن، مرد در عالم متوجه این دو شهید و هدف بزرگ آنها شد.
رئیس قوه قضاییه افزود: به شما دشمنان اسلام بگویم شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس برای همیشه تاریخ نماد عزت، اقتدار، نورانیت، محبت نسبت به مردم، دعوت به خدا، وحدت و انسجام امت اسلامی، دشمن شناسی، دشمن ستیزی و مقاومت خواهند بود و شما مردم عزیز عراق، جوانان برومند، سلحشوران و مجاهدان بدانید و میدانید که راه و مکتب شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس همانطور که امام خامنهای فرمودند همواره پر رهرو خواهد بود و روز به روز این مکتب، برای عصرها و نسلها پیام عزت، ایستادگی و مقاومت در برابر استکبار خواهد داشت.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: این وعده الهی است که آنانی که به خدا اتکال و اعتماد داشتد و اعتماد به داشتههای خود کردند و دست نیاز به طرف دشمن دراز ننمودند، نصرت الهی را دریافت خواهند کرد.
وی در پایان با بیان اینکه از دولت عراق، مردم انقلابی عراق، مقام مرجعیت در عراق و از همه دلدادگان به اسلام و ارزشهای الهی صمیمانه به خاطر تجلیل از مقام شهیدان به خون خفته انقلاب اسلامی به ویژه حاج قاسم و ابومهدی و همراهان آنها تشکر میکنم، سلام گرم و صمیمانه امام خامنهای را به تمام مردم عراق، مقام مرجعیت و تمام اصحاب رسانه تقدیم کرد.
آیتالله رئیسی در ابتدای حضور در بغداد در یادمان شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس حاضر شد و به این شهدای گرانقدر ادای احترام کرد.
آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه و هیات قضایی همراه، که به دعوت فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق عازم این کشور شده بود، دوشنبه شب وارد فرودگاه بین المللی بغداد شد و مورد استقبال مقامات عراقی و سفیر و کارکنان سفارت ایران در بغداد قرار گرفت.
آیت الله رئیسی در نشست خبری قبل از عزیمت به کشور عراق با تشریح اهداف این سفر اظهار کرد: این سفر با دعوت آقای فائق زیدان رئیس شورای قضایی عراق انجام میشود و مقصد بغداد خواهد بود و ضمن زیارت حرم امامین کاظمین (علیهماالسلام)، دیدارهایی با رئیس شورای عالی قضایی، رئیس جمهور، نخست وزیر و مسئولین دیگر کشور عراق خواهیم داشت.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به برنامه ریزی برای انجام دیدارهای مردمی، ادامه داد: ایران با کشور دوست و همسایه عراق، مناسباتی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد و شاید در بین تمام کشورها ارتباط فرهنگی که با عراق داریم با کمتر کشوری داشته باشیم.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه ارتباط عمیق فرهنگی بین مردم ایران و عراق وجود دارد و این مناسبات روز به روز در حال افزایش است، یکی از مناسبات مهم با این کشور را مناسبات حقوقی و قضایی دانست.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: مرز مشترک با عراق، تبادلات مرزی، تجارت، ترددها و اعزام زائر روابط حقوقی و قضایی ایجاد میکند و در این سفر در جهت هرچه بهتر شدن مناسبات حقوقی و قضایی، مذاکراتی با مسئولان قضایی صورت میگیرد.
آیت الله رئیسی مسئله زندانیان عراقی و ایرانی را به عنوان یکی از محورهای این سفر مورد توجه قرار داد و با اشاره به انعقاد تفاهم نامههایی بین دو کشور در جریان این سفر، تاکید کرد که امضای این تفاهم نامهها و اجرایی شدن آنها به تحکیم روابط دو کشور و بهتر شدن آن کمک میکند.
رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد که در این سفر ضمن ملاقات با مسئولان عراقی، موضوع مناسبات ایران وعراق در حوزه حقوقی و قضایی بهتر از گذشته شکل بگیرد.
آیت الله رئیسی پیگیری پرونده ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی و همراهان ایشان را که بوسیله آمریکا صورت گرفت، به عنوان یکی از محورهای مهم این سفر مورد اشاره قرار داد و گفت: دستگاه قضایی عراق این موضوع را دنبال و حکم جلب ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا را صادر کرده است که این اقدام جای تقدیر و تشکر دارد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: این موضوع از مسائل مهمی است که ما نیز پیگیر آن هستیم و این احساس را در دستگاه قضایی و مسئولان عراقی میبینیم، امیدواریم این مسئله به سرانجام روشنی برسد تا برای دو ملت ایران و عراق پاسخ روشنی داشته باشیم.