چند نکته برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در نانوایی
محسن فرهادی در گفتوگو با میزان در خصوص آخرین وضعیت نانواییها در زمینه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمان شیوع کرونا گفت: ارزیابی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط وزارت بهداشت در بازه زمانی خاص و به صورت هفتگی انجام میشود و ممکن است طی یک هفته رتبه نانواییها بالاتر و طی هفته دیگر پایینتر باشد و بر اساس آخرین ارزیابیها نانواییها پس از واحدهای ناوگان درون شهری، پاساژها و دفاتر مختلف ارائه خدمات رتبه چهارم در عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی را دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه نانواییها معمولا به دلیل تامین قوت غالب مردم و فرسوده و قدیمی بودن سازههایشان و همچنین ساخته نشدن امکاناتی که متناسب با شیوع کرونا است، در زمینه رعایت نکات بهداشتی دچار مشکل هستند، ادامه داد: قبل از شیوع این بیماریها هم واحدهای نانوایی از لحاظ بهداشتی دچار مشکل بودند و به همین دلیل لازم است این واحدها وضعیت خود را از لحاظ رعایت پروتکلهای بهداشتی ارتقا دهند.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در شرایط فعلی برای بهبود وضعیت نانواییها رعایت چند نکته لازم است که شامل وظایف مردم هنگام خرید نان و وظایف نانواییها میشود، اظهار کرد: هنگامی افراد قصد خرید نان را به صورت حضوری دارند، باید فاصله اجتماعی رعایت کنند و در صف با سایر افراد با فاصله بایستند و به علاوه همه افراد باید در محیط نانوایی از ماسک استفاده کنند و همچنین بهتر است خریداران به وسیله کارتهای بانکی الکترونیک مبلغ مورد نظر را پرداخت کنند.
فرهادی در خصوص وظایف نانواییها متذکر شد: یکی از وظایف شاغلین در نانواییها در زمان شیوع ویروس کرونا تامین دستگاه پوز است تا مردم بتوانند به صورت الکترونیکی خرید کنند و به علاوه لازم است امکانی فراهم شود که خریداران بتوانند از طریق اپلیکیشنها و نرم افزارهای اینترنتی وجه مورد نظر را به واحدهای نانوایی پرداخت کنند و دریافت وجه نقد در نانواییها ممنوع باشد.
وی با بیان اینکه رعایت فاصله گذاری اجتماعی، دست نزدن زیاد به نان، استفاده از ماسک و گندزدایی و ضدعفونی کردن سطوح از دیگر وظایف افراد شاغل در نانواییها است، افزود: دلیل اینکه چرا نانواییها در بیشتر مواقع جزء مکانهایی اند که در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی با مشکل مواجه هستند، این است که مراجعات وزارت بهداشت به این واحدها زیاد است و بارزسان ما به دلیل شلوغ بودن نانواییها و همچنین این موضوع که قوت غالب مردم در این واحدها تولید میشود تمرکز ویژهای روی این مکانها دارند.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توضیح داد: بسیاری از مردم به تازه خوری عادت دارند و به همین دلیل برای هر وعده غذا نان تازه تهیه میکنند که این امر افزایش تردد به واحدهای نانوایی را به همراه دارد و موجب شناخته شدن نانواییها به عنوان واحدهایی با ریسک بالا میشود.
وی با اشاره به اینکه میتوان نان را به صورت اینترنتی و از سایتهای مختلف خریداری کرد، عنوان کرد: خوشبختانه این سایتها نان را به صورت داغ به درب منازل تحویل میدهند و با این روش میتوان این محصول را به صورت تازه و روزانه تهیه کرد البته هزینه آن قدری افزایش پیدا میکند، ولی به طور کلی این امکان وجود دارد که با انجام چند نکته ساده در نانواییها ریسک بالای این واحدها را به حداقل رساند.