هیاتی که به مبارزه با کرونا پرداخت +عکس
نوجوانان هییت «قاسم بن الحسن» در «املش» گیلان با شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه سال گذشته با برپایی یک گروه جهادی به نام یک شهید هم سن و سال خود به مبارزه با کرونا پرداختند.
خبرگزاری میزان -
_ فارس نوشت: شهرستان املش در ۵۰ کیلومتری رشت در استان گیلان قرار دارد. در این شهرستان هیأتهای مذهبی و هفتگی مانند دیگر شهرهای کشور فعالیت دارند، اما گزارش ما از یک هیأت متفاوت در این شهرستان است. هیأت نوجوانان قاسم بن الحسن (ع)، هیأتی که برپایه حضور جمعی از دانشآموزان در کنار هم شکل گرفت و امروز به جایی رسیده که منشاء خیرات و برکات در منطقه شده است.
هیأتی که اول کار، مجلس نداشت
این هیأت دانش آموزی سال ۹۰ در املش با حضور جمعی از دانشآموزان شکل میگیرد، اما ابتدای کار نه سخنران و نه مداحی و نه حتی حسینیه هم برای برپایی جلسه نداشتند، اما دلشان میخواست فضای دورهمی خود را به یک کار معنوی گره بزنند.
حجتالاسلام حسین رضایی، مسئول این هیأت که خود متولد سال ۱۳۷۲ است، میگوید: «وقتی دیدیم توان برگزاری جلسه هیأت در مناسبتها را نداریم، تصمیم گرفتیم ایستگاه صلواتی برپا کنیم. ما در مناسبتهای مذهبی مثل محرم، نیمه شعبان و ... چند شب ایستگاه صلواتی راه میانداختیم و به مردم خدمترسانی میکردیم.»
هیأت قاسم بن الحسن در ابتدای تاسیس خود ایستگاه صلواتی برای خدمترسانی به مردم برپا میکرد
هر مناسبتی که هیأت کم بود، مجلس گرفتیم
بعد از چند سال این هیأت دارای سخنران و مداح اختصاصی میشود و در مناسبتها جلسات خود را راه میاندازد، اما برای جلسات هفتگی به یک مشکل میخورد. رضایی میگوید: «برای برپایی جلسات هفتگی با جلسات هیأتهای دیگر همزمان بودیم و تداخل در کارهای آنها بود؛ بنابراین تصمیم گرفتیم جلسه برگزار نکنیم و توان خود را در مناسبتهایی بگذاریم که هیأت کمتر است. هیأت ما در نیمه شعبان و دهه دوم محرم، شهادت حضرت رقیه (س) و ... جلسات مفصل برگزار میکند.»
حجتالاسلام حسین رضایی مسئول هیأت قاسم بن الحسن
ایجاد گروه جهادی به نام یک شهید دانشآموز
شهرستان املش هم مانند باقی مناطق کشور از اسفندماه گذشته، درگیر شیوع ویروس کرونا میشود. نوجوانان این هیأت برای کمک به همشهریان خود بسیج میشوند و در گام اول یک گروه جهادی به نام یک شهید هم سن و سال خود برپا میکنند. آنها گروه جهادی شهید ابراهیمی را ایجاد میکنند و ذیل آن برای کمک به مردم تلاش میکنند. رضایی میگوید: «در ماههای اولیه ضدعفونی معابر، خانهها و بیمارستانها در دستور کار ما بود. ما به مدت دو ماه هرشب برای ضدعفونی به بیمارستان شهرستان میرفتیم. علاوه براین روزانه ۴ اداره را نیز به درخواست مسئولین ضدعفونی میکردیم»
نوجوانان هیأتی در ابتدای شیوع ویروس کرونا برای کمک به مردم محلهای عمومی را ضدعفونی میکردند
این جهادیها در همان ماههای اولیه شیوع ویروس کرونا توانستند ۴۰۰ واحد مسکن مهر، ۲۳۰ واحد مسکن فرهنگیان، منازل ۵۶ روستا، مساجد شهرها و روستاها، و مسکن بیماران کرونایی را ضدعفونی کنند.
تهیه بستههای ارزاق به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان
در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا، بسیاری از مردم از ترس در خانهها ماندند و بسیاری از سالمندان و افراد نیازمند نیز برای خرید لوازم مورد نیاز خود دچار مشکل شدند. در این هنگام بسیاری از گروههای جهادی رو به تهیه سبد کالا و اقلام غذایی و بهداشتی آوردند. رضایی میگوید: «در سه ماهه اول این بحران با کمک مردم، ۲۰۰ میلیون تومان سبد کالا و مواد بهداشتی مثل ماسک و مواد ضدعفونی کننده تهیه و توزیع کردیم. در ماههای ابتدایی شیوع این ویروس در املش ماسک پیدا نمیشد و ما ۶ هزار ماسک از شهرهای دیگر تهیه کردیم و در ایستگاه صلواتی به صورت رایگان میان مردم توزیع کردیم.»
تهیه بسته ارزاق در دوران کرونایی برای کمک به نیازمندان
کمک به تهیه جهیزیه ۳ دختر
در فصل تابستان شیوع این ویروس در املش کاهش پیدا کرد و هیأتیها چند ماهی استراحت کردند و به تجدید قوا و جذب نیرو پرداختند. با شروع سال تحصیلی آنها برای آموزش مجازی دانشآموزان آستین بالا زدند. آنها با کمک مردم و خیریه ۸۰ میلیون تومان پول جمعآوری کردند و برای دانشآموزان گوشی هوشمند خریدند تا بتوانند در کلاسهای آنلاین مدارس شرکت کنند. آنها به دختران دم بخت هم کمک کردند و برای ۳ دختر کسریهای جهیزیه مثل یخچال، گاز و ... را تهیه کردند.
نوجوانان هیأتی با ابتکار خود دستگاه تولید دستکش یک بار مصرف ساختند
ساخت دستگاه تولید دستکش با مهندسی معکوس
شب یلدا این دانشآموزان تلاش کردند تا سفره نیازمندان را رنگین کنند. رضایی میگوید: «در این شب تلاش کردیم سبد کالا متناسب تهیه کنیم و به نیازمندان برسانیم. علاوه بر این با حضور در بیمارستانها مشاهده کردیم که نیازمندان دستکشهای یکبار مصرف هستند، دستگاهی برای تولید خریدیم که بچهها با مهندسی معکوس دستگاهی مشابه آن ساختند و به تولید روزانه ۱۰۰۰ دستکش پلاستیکی یکبار مصرف پرداختیم و حدود دو ماه هم این دستکشها را تولید کردیم.»
برگزاری جلسه عزاداری در ایام کرونایی با رعایت پروتکلهای بهداشتی
خرید زمین کشاورزی برای رفع مخارج هیأت و امور خیر
الحمدلله این روزها کرونا در املش بسیار کاهش یافته است و این جوانان به دنبال اشتغالزایی و درآمدزایی برای هیأت خود هستند تا بتوانند از این طریق خرج هیأت را دربیاورند و برای کمک به نیازمندان نیز خودکفاتر شوند. رضایی میگوید: «بررسی کردیم در طول دوران کرونا بیش از ۵۵۰ میلیون تومان با کمک مردم کمکرسانی کردیم، اما این روند مشکل مردم را مقطعی حل کرد و نیاز بود تا کار دائمی صورت گیرد بنابراین زمین کشاورزی خریداری کردیم که هماکنون پرتقال و چای از آن برداشت میشود و امیدواریم به همت این نوجوانان این زمین را پررونق کنیم تا کمکی به هیأت و کارهای خیرخواهانه ما باشد. البته برای تهیه این زمین با مشکلات مالی مواجه شدیم و بدهکار هستیم که انشاءالله خیرین به کمک ما بیایند تا این مشکل برطرف شود.»
هیأت نوجوانان قاسم بن الحسن (ع) در املش نمونه کوچکی از ظرفیت نهادهای مردمی مثل مساجد، هیأتها و گروههای جهادی است که اگر به آنها اعتماد شود میتوانند در طول سال با کمک و همت مردم و برنامهریزی دقیق و اصولی در مناطق مختلف کشور مشکلات بسیاری را برطرف کنند.
- بیشتر بخوایند:
- روایتی از انگیزه داوطلبان تزریق «کوویران»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *