جاذبههای دیدنی اصفهان (۱۳۹۹) + عکس و آدرس
- ایران به دلیل داشتن شهرهای بسیار زیبا و دیدنی همواره مورد توجه گردشگران است، یکی از این شهرهای زیبا اصفهان است.
اصفهان در گذشته پایتخت ایران بوده است و شاهان بسیار زیادی در آن حکومت کرده اند. در این شهر اثار باستانی بسیاری و محلهای تفریحی بسیار زیادی پیدا میشود.
جاذبههای دیدنی اصفهان
میدان نقش جهان
میدان نقش جهان که با نام میدان امام نیز شناخته میشود یکی از زیباترین جاهای دیدنی اصفهان است. در واقع، تجمع بسیاری از بناهای باستانی این شهر در میدان نقش جهان است. این میدان زیبا در طول عمرش در حکومتهای مختلف، فراز و فرودهای زیادی داشته و در بازههایی از زمان مورد بیمهری حاکمان قرار گرفته است؛ اما امروزه باشکوه فراوان علاقمندانی در سراسر جهان دارد.
ثبت این میدان در فهرست میراث جهانی یونسکو، میزان اهمیت این منطقه را بیان میکند. در سفر به اصفهان، میتوانید زمان زیادی را در این میدان زیبا بگذرانید و از تماشای بناهای تاریخی و طبیعت زیبای آن، لذت ببرید.
پل خواجو
از شاهکارهای زمان شاه عباس دوم است که بر روی زاینده رود ساخته شده است. پل خواجو یا پل بابا رکن الدین عملکردهایی مانند سد و تنظیم جریان آب داشته است.
این پل چهرهای متفاوت دارد که به واسطه آن به عنوان زیباترین پل اصفهان شناخته میشود. پل خواجو در شرق سی و سه پل قرار دارد و علاوه بر معماری چشم نواز، نقاشیهای زیبایی را نیز به نمایش میگذارد و قسمت میانی آن همچون نگینی میدرخشد.
سی و سه پل
سی و سه پل یکی از آثار تاریخی استان اصفهان است که بسیاری از ما این شهر زیبا را با این پل تاریخیاش میشناسیم. اگرچه امروز با خشک شدن آب زایندهرود، سیوسهپل هم دیگر حال و هوای گذشته را ندارد، ولی این پل همچنان بهعنوان یکی از نمادهای شهر اصفهان شناخته میشود. سی سه پل یا پل اللهوردی خان در عصر صفوی به دست اللهوردی خان اوندیلادزه روی زاینده رو ساخته شد. این پل ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض دارد و منعکس شدن تصویر پل در آب زیبایی آن را دوچندان میکند.
تمام کردشگرانی که به این شهر سفر میکنند به بازدید از این پل تاریخی میروند
کاخ چهل ستون
کاخ-باغ چهل ستون یکی از نمونه باغهای سلطنتی به جای مانده از دوره صفوی در شهر اصفهان است که با نام کاخ چهلستون یا باغ موزه چهل ستون نیز شناخته میشود. در واقع، این باغ بخش کوچکی از باغ وسیع جهاننما است که شاه عباس اول با احداث کوشکی در میان آن هسته نخستین کاخ چهل ستون را ایجاد کرد. این میراث تاریخی از جمله مشهورترین و محبوبترین جاهای دیدنی اصفهان محسوب میشود که با وجود آسیبهای وارد شده، هنوز هم زیباییهای خیرهکنندهای برای عرضه به دیدگان گردشگران و بازدیدکنندگان دارد.
عمارت هشت بهشت
پایتخت مبارک شاهان صفوی، آنروزها در اوج بالندگی و آبادانی خود قرار داشت. جایجای بافت تاریخی اصفهان را که بنگریم، ردپای اثری از سازندگیهای پادشاهان صفوی خود را نمایان میسازد. در این میان، کاخها، باغها و عمارتهای چهارباغ مرکز ثقل شکوه اصفهان عصر صفوی تلقی میشدند.
تونل اکواریوم اصفهان
در این اکواریوم میتوانید شاهد آبزیان باشید و حرکات آنها را رصد کنید. در این دنیای ۴۰۰۰ متر مربعی وارد تونلی میشوید که در عمق ۷ متری زمین قرار دارد و با آکواریومهای غولپیکر احاطه شده است.
آبزیان رنگارنگ به این سو و آن سو میروند و شما میتوانید بدون نگرانی آنها را به نظاره بنشینید. از ماهیهای کوچک رنگی گرفته تا کوسههای خطرناک و نادر؛ همه و همه پیش چشم شما قرار میگیرند و تجربهای حیرت انگیز را به شما تقدیم میکنند. البته همه چیز به دیدن ماهیها ختم نمیشود، فعالیتهای هیجانانگیزتری نیز وجود دارند که ساعاتی فراموشنشدنی را برایتان به ارمغان میآورند.
کاخ عالی قاپو
یکی از چشم نوازترین بناها در نقش جهان است که در زمان صفویه از بهترین کاخهای دنیا به شمار میرفته و دارای همه مزایا و محاسن بوده و آنچه لازمه یک کاخ سلطنتى بوده در آن وجود داشته است. این عمارت ۴۸ متر ارتفاع و ۶ طبقه دارد که با راه پلههای مارپیچ به یکدیگر راه دارند.
کاخ عالی قاپو، عمارتی است برافراشته در غرب میدان نقش جهان و روبهروی مسجد شیخ لطفالله و به عنوان یکی از مهمترین شاهکارهای معماری اوائل قرن یازدهم هجری از شهرتی عالمگیر برخوردار است. تاریخ ساخت بنای تاریخی عالی قاپو به ۱۰۵۴ هـ. ق بازمیگردد و بانی آن شاه عباس اول است و پس از انتقال پایتخت صفوی از قزوین به اصفهان بنا نهاده شد تا به عنوان مقر و دولتخانه حکومتی سلاطین صفوی مورد استفاده قرار گیرد. ساخت عالی قاپو طی ۵ مرحله معماری و در زمان جانشینان شاه عباس اول به ویژه شاه عباس دوم و شاه سلیمان ادامه یافت و روز به روز زیباتر شد.
تماشاییترین قسمت این کاخ گچ بریهای آخرین طبقه آن است که به اتاق موسیقی یا اتاق صوت شهرت دارد و نقش سازهای مختلف در آن دیده میشود. راز شکوهمندی این بنا نیز در مینیاتورهای آن نهفته است که کار هنرمند معروف عصر صفوی، رضا عباسی هستند و جلوهای خاص به این اثر بخشیده اند.
مسجد شیخ لطف الله
یکی از مساجد خاص ایران است که در دوران صفوی ساخته شده و امروزه به عنوان یکی از دیدنیهای مجموعه اصفهان به حساب میآید.
این مسجد شاهکاری از معماری و کاشیکاری قرن یازدهم هجری به شمار میرود و به فرمان شاه عباس اول، توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران مشهور آن دوره ساخته شده است. ساخت این مسجد حدود ۱۸ سال به طول انجامید و پس از گذشت سالیان طولانی، هنوز هم در استفاده از رنگ و نور در معماری شاهکاری حیرت انگیز به شمار میرود. یکی از شگفتیهای این بنا، طاووسی است که در مرکز داخلی گنبد آن طراحی شده و پرهای آن توسط نور وارد شده از طاق بالای در ورودی مسجد تکمیل میشود.
این مکان مذهبی برای تجلیل شیخ لطفالله میسی بنا گردیده و سالانه گردشگران زیادی را جذب خود میکند.
بیشتر بخوانید: