عراقیها از اقدامات قوه قضاییه ایران در مسیر مبارزه با فساد گفتند
- رییس قوه قضاییه ایران روز دوشنبه در صدر یک هیئت عالی رتبه قضایی به بغداد سفر میکند؛ این سفر که بنا بر دعوت رسمی فائق زیدان، رییس شورای عالی قضایی عراق صورت میگیرد با واکنشهای فراوانی در بین مردم عراق روبه رو شده است.
کاربران عراقی شبکههای اجتماعی شب گذشته هشتگ #اهلا_خادم_الرضا را ترند یک شبکههای اجتماعی کردند و با تولید محتواهای گوناگون به پیشواز آیت الله رییسی رفتند.
عراقیها با معرفی اقدامات انجام شده توسط رییس قوه قضاییه ایران و حرکت عدلیه در مسیر احقاق حقوق عامه و رسیدن به عدالت قضایی به اقدامات انجام شده توسط قوه قضاییه ایران در مبارزه با فساد اشاره کردند.
در ادامه برخی از مطالب منتشر شده در رابطه با آیت الله رییسی و دستگاه قضا جمهوری اسلامی ایران را که توسط کاربران عراقی در شبکههای اجتماعی منتشر شده مرور خواهیم کرد.
برخورد با دانه درشتها
برخورد با جرایم اقتصادی و ایجاد دادگاههای ویژه فساد اقتصادی برای بررسی این قضایا به شکل تخصصی از اقدامات آیت الله رئیسی است؛ از دستاوردهای این اقدامات میتوان به تسریع در تحقق عدالت اشاره کرد.
صدور حکمهای قاطع در دادگاه ویژه فساد اقتصادی
از ویژگیهای بازر در دادگاههای ویژه که توسط ریاست قوه قضاییه ایران ایحاد شده میتوان به مبارزه با جرایم اقتصادی اشاره کرد؛ همچنین صدور احکامی قاطع که امکان تخفیف یا تعلیق آنها وجود ندارد مگر در مواقعی که احکام اعدام صادر شده است.
تحول قضایی نتیجه برگزاری جلسات دادگاههای ویژه فساد اقتصادی
این دادگاهها دو سال پس از استجازه (اجازه خواستن) از آیت الله العظمی خامنهای برگزار شدند؛ در این محاکم اقداماتی مانند تسهیل ارتباط متهمان با وکلا و همچنین افزایش سطح صلاحیت قضایی انجام شد.
اکنون این محاکم در دوره ریاست آیت الله رئیسی در حال انجام است.
در سند تحول قضایی و طرح پنج گانه آیت الله رئیسی، تحول در زمینههای اساسی نظام قضایی ایران، شفافیت برای بازگرداندن حقوق عامه و آزادیهای قانونی و همچنین حمایت از مردم در گزارش دهی درباره فساد در دستور کار قرار گرفته است.
سازمان بازرسی کل کشور در ایران، مجموعهای زیر نظر قوه قضاییه، اخیرا سامانهای برای گزارش دادن درباره فساد راه اندازی کرده است؛ این سامانه از مردم خواسته است تا درباره فساد مسوولان و نهادهای دولتی گزارش دهند.
ایران برای حفاظت از انقلاب خود از شر فساد با جدیت با افراد فاسد مرتبط با قوه قضاییه برخورد کرده است؛ این نشان میدهد که هیچ خط قرمزی در مقابله با فاسدان نیست.
در این راستا آیت الله رئیسی اکبر طبری را محاکمه کرد؛ طبری از مقامهای ارشد در قوه قضاییه بود که به اتهام فساد محاکمه شد.
به استناد ماده ۴۹ قانون اساسی ایران و همچنین قانون «از کجا آورده ای؟» که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، آیت الله رئیسی دادستانی کل کشور را مامور بازگرداندن اموال غیرقانونی مسوولان به خزانه دولت کرد.