ورود بانکها به پروژههای عمرانی امکانپذیر میشود
خبرگزاری میزان - مدیرعامل بانک مسکن از پیگیری اصلاح اساسنامه بانک مسکن برای ورود به زیرساخت های حملونقل خبر داد و گفت: برای تکمیل فاز دوم آزادراه تهران پردیس موافقت اصولی بانک مسکن به وزارت راه و شهرسازی اعلام شد و منتظر مجوز بانک مرکزی هستیم.
به گزارش ، محمدهاشم بتشکن درباره ورود بانک مسکن به عنوان بانک توسعهای به بخش حمل و نقل علاوه بر مسکن اظهار کرد: بانک مسکن در حال حاضر بانک تخصصی مسکن است و بحثی که وجود دارد این است که بانک مسکن باید به یک بانک تخصصی با رویکرد توسعهای تبدیل شود.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: اگر قرار باشد فعالیتهای بانک مسکن به سرمایهگذاری در بخش حمل و نقل و زیرساختهای آن علاوه بر بخش مسکن هم تسری پیدا کند، نیازمند اصلاح اساسنامه است. برای اصلاح اساسنامه نیز باید طبق قانون، پس از تصویب هیئت دولت و تأیید شورای پول و اعتبار، وزارت امور اقتصادی و دارایی اساسنامه جدید را به بانک مسکن ابلاغ کند که پروسهای زمانبر است.
وی با بیان اینکه بانک مسکن برای آنکه در زیرساختهای حمل و نقل به عنوان تکپروژه ورود کند لازم نیست تا ابتدا اساسنامه اصلاح شود و سپس این فعالیتها را عملی کند، گفت: به عنوان مثال بانک مسکن همین الآن تأمین مالی فاز دوم آزادراه تهران پردیس و اجرای پروژه شهرسازی شهر جدید پردیس را در دست دارد؛ کما اینکه فاز اول این آزادراه را در سالهای قبل نیز تأمین مالی کرد.
بتشکن بیان کرد: تأمین مالی ساخت فاز نخست آزادراه پردیس پس از اخذ مجوز از بانک مرکزی انجام شد و الآن برای تکمیل فاز دوم آزادراه تهران پردیس موافقت اصولی بانک مسکن به وزارت راه و شهرسازی اعلام شد و منتظر مجوز بانک مرکزی هستیم بنابراین اگر ما بتوانیم شیوههای خاص تأمین مالی هر پروژهای را طراحی کنیم، میتوانیم پس از اخذ مجوز از بانک مرکزی آن تکپروژه خاص را عملیاتی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اگر بخواهیم نام بانک را به گونهای تغییر دهیم که مشتمل بر فعالیتهای حمل و نقلی علاوه بر مسکن هم باشد نیازمند تصویب قانون جدید در مجلس شورای اسلامی است، اظهار کرد: برای تبدیل شدن بانک مسکن به بانک توسعهای به دنبال آن هستیم تا زیرساختهای توسعهای شدن را تأمین کنیم بنابراین پس از اخذ موافقت وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی فعالیتهای بانک مسکن بر اساس تعریف بانکهای توسعهای بازطراحی میشود. ضمن اینکه زمان اجرایی شدن بانک توسعهای در بانک مسکن قابل پیشبینی نیست.
رئیس هیئت مدیره گروه مالی بانک مسکن در پاسخ به پرسشی در خصوص کم شدن درآمد بانک مسکن پس از کنار گذاشتن فعالیتهای تجاری به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: اینکه در دولت گذشته بانک مسکن در فعالیتهای تجاری مانند گشایش اعتبار و السی ورود کرده بود، به علت غیر تحریمی بودن این بانک دولتی و یک بانک دولتی دیگر بود؛ دولت وقت نیز برای حل مشکلات بانکی خود از طریق بانک مسکن اقدام به نقل و انتقالات بینالمللی پول میکرد. ولی در حال حاضر ضرورتی برای ادامه این کار وجود ندارد و بانک مسکن تنها به فعالیتهای تخصصی مذکور در اساسنامه میپردازد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *