اعتراف «سی ان ان» به شکست واضح و تمامعیار ترامپ و آمریکا در مقابل ایران
یک تحلیلگر ارشد شبکه سیانان به بایدن توصیه کرد از عواقب توهمات ترامپ در مقابل ایران درس بگیرد، زیرا سیاست خارجی او در مقابل ایران، به طور کامل شکست خورده بود.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه کیهان نوشت: سامانتا وینوگراد در تحلیلی خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ترامپ در قبال ایران، یک شکست و افتضاح واضح و تمامعیار برای او و آمریکا بود.
این مسئله بهطور خاص در بحبوحه تشدید تنشها میان ایران و آمریکا در روزهای منتهی به نخستین سالگرد ترور شهید سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در تاریخ سوم ژانویه، بیش از پیش خود را نشان داد.
بهطور خاص، در چند مدت اخیر شاهد اوجگیری تنشها میان ایران و آمریکا بودهایم. بهعنوان مثال، ایالات متحده آمریکا اقدام به اعزام بمبافکنهای بی-۵۲ به منطقه خلیج فارس کرد (به بهانه مقابله با به اصطلاح تهدید ایران) و نهادهای اطلاعاتی آمریکایی نیز ادعا کردند که ایران موشکهای کوتاه بردی را در مناطق مختلف عراق مستقر کرده و احتمالا گروههای نیابتی این کشور در عراق قصد دارند به کارمندان و پرسنل دیپلماتیک آمریکا در خاک عراق حمله کنند. مجموعِ این تنشها به خوبی نشان میدهند که دونالد ترامپ و سیاست خارجی وی در قبال ایران، تا چه حد بد بوده و برای آمریکا ایجاد خطر و تهدید کرده است.
اقدام ترامپ در ترور شهید سلیمانی، به هیچ عنوان نفوذ منطقهای ایران را تضعیف نکرد و حتی امنیت نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای وابسته به آنها در منطقه خاورمیانه را نیز به خطر انداخته است.
ترامپ در قبال ایران، رویکردی قلدرمابانه در پیش گرفت، اما در عمل این رویکرد، هیچگونه دستاوردی را برای وی بهدنبال نداشت. شاید دلیل اصلی این مسئله این باشد که سیاست خارجی او در قبال ایران، تا حد زیادی غیرواقعبینانه و حتی میتوان گفت، متوهمانه بود.
پس از آنکه دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸، آمریکا را بهصورت یکجانبه از توافق برجام خارج کرد، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، ۱۲ شرط را برای ایران تعیین کرد و گفت اگر ایران این شروط را اجرایی نکند، آمریکا نیز به توافق برجام بازنخواهد گشت. دولت ترامپ در عین حال، بر شدت فشارها علیه ایران با افزایش میزان تحریمها افزود. این رویکرد ترامپ بههیچ عنوان نتیجهبخش نبوده است. نهتنها ایران شروط دوازدهگانه دولت ترامپ را نپذیرفت، بلکه حتی امنیت نیروهای آمریکایی با توجه به نفوذ منطقهای تهران، بهشدت تضعیف شده است.
توانمندیهای هستهای ایران در دوره ترامپ، به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کردهاند. در جدیدترین اتفاق نیز ایران به تازگی اعلام کرده که سطح غنیسازی خود را بار دیگر به ۲۰ درصد افزایش داده است. این در حالی است که در چارچوب توافق برجام، ایران صرفا مجاز به غنیسازی ۳/۶۷ درصدی بود. بدون تردید اگر یک سازوکار مذاکرهای درست با ایران تعبیه نشود، احتمال پیشرویهای هستهای بیشتر ایران نیز وجود دارد.
در روزها و ماههای اخیر نیز، مقامهای ارشد دولت ترامپ بارها و بارها در موضعگیریهای مختلف، از عدم امنیت نیروهای آمریکایی در عراق خبر داده و حتی گمانهزنیهای مختلفی در مورد تخلیه سفارت آمریکا در عراق نیز مطرح
شده است.
بهطور کلی، همه چیز حاکی از این است که سیاست خارجی دونالد ترامپ در مقابل ایران، کاملاًً شکست خورده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *