ثبت نام بیش از ۱۰ هزار داوطلب در همایش بینالمللی «گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی»
- همایش بینالمللی «گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی» در دانشگاه امام حسین (ع) با حضور محسن رضایی «دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام»، سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا حسنی آهنگر «فرمانده دانشگاه امام حسین (ع)»، فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و میهانان اقلیتهای مذهبی ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی آغاز شد.
پیام تصویری آیت الله «ناصر مکارم شیرازی» دومین همایش بینالمللی «گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز» پخش شد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار «محمدرضا حسنی آهنگر» در تشریح فلسفه برگزاری همایش بینالمللی گام دوم انقلاب اسلامی گفت: دانشگاه جامع امام حسین (ع) با شعار تزکیه، جهاد علمی و دانشگاه تمدنساز، با مساعدت سایر دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی ملی و بینالمللی، این همایش را در راستای گفتمانسازی و مطالبهگری نخبگانی و عمومی طراحی کرده که پس از برگزاری نشستهای فراوان علمی بهصورت حضوری و مجازی در دانشگاهها و مراکز مختلف، در حال برگزاری است.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اعلام خبر تشکیل دبیرخانه دائمی بیانیه گام دوم در دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار داشت: تشکیل این دبیرخانه یک نگاه و ضرورت راهبردی بود و هست که نیازمند همت و همکاری همهجانبۀ جامعۀ نخبگانی و متصدیان امر است تا با ارادۀ جمعی، عزم راسخ و برنامهریزی دقیق، علاوه بر گفتمانسازی و تبدیل آن به گفتمان غالب عرصۀ انقلاب اسلامی به احصای مدلها و تولید الگوهای بومی پرداخته شود و در نهایت نیز برنامۀ نقشه راه اقدامی آن در قالب هشت برنامۀ پنجساله و برش برنامۀ هفتم بهعنوان اولین برنامۀ پنجساله طراحی و تدوین شود.
سردار حسنی آهنگر با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن بیانیۀ راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی و تحقق آرمان بلند آن، اظهار کرد: یکی از راههای اجرایی شدن بیانیه گام دوم، نفی استکبار و غلبه بر آن با شناسایی و درک نقشۀ راهبردی عملیاتی جنگ ترکیبی و هوشمند قرارگاه نظام سلطه و جهاد برای افول تمدن غرب با زوال شبکۀ فاسد صهیونیستی است.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) آیندهپژوهی را از دیگر راههای تحقق بیانیه گام دوم عنوان کرد و افزود: آیندهپژوهی با هدف ساخت آیندۀ مطلوب و حکیمانۀ جهان آینده مبتنی بر دستیابی به دانش و بهکارگیری علوم و فنون تحولآفرین و مرجعساز، از جمله هوش شناختی بهعنوان یک پدیدۀ پارادایمساز، که همانند انقلاب صنعتی، جهان واقعی را بهسوی جهان مجازی با حکمروایی هوشمند راهبری خواهد کرد.
رئیس دومین همایش بینالمللی گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی تصریح کرد: تدوین الگوی تبیین، نظریهپردازی، گفتمانسازی و اجرای آن بهمنظور تحقق گفتمان غالب در عرصۀ انقلاب اسلامی و مطالبهگری آن در کشور همراه با طراحی و تدوین نقشۀ راه عملیاتی و اقدام آن تقسیم کار ملّی و استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای موجود از دیگر عوامل تحقق بیانیه گام دوم است.
سردار حسنی آهنگر با بیان اینکه در مسیر اجرای نقشۀ راه عملیاتی بیانیه گام دوم، تحوّل در ساختارها و تربیت کارگزاران، ضرورتی اجتنابناپذیر است گفت: نتیجۀ این تحوّل و تعالی، ارائۀ الگوهای اقتدارآفرین و جهانشمول در تراز انقلاب اسلامی و مدیران جهادی بوده و پیامد اجرای آن، شکلدهی نظام انقلابی تمدنساز است. چرا که قرار نیست الگوها و نظامهای تمدنی دیگران را تقلید کرد و تاریخ را تکرار نمود، بلکه با حرکت جهادی قرار است تاریخ جدید را رقم زد و جهان جدید مبتنی بر اسلام ناب محمّدی (ص) برای رشد و تعالی انسان جهت رسیدن به قرب الهی ساخت.
وی تأکید کرد: ریل انقلاب اسلامی که به فضل الهی منتهی به آرمانش، تمدّن نوین اسلامی خواهد شد، هنوز کامل نشده و نیازمند ارائۀ نظریهها، مکتبها، نظامها و الگوهای عملیاتی در عرصههای یکپارچۀ فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، دفاعی و امنیتی با نگاهی حکمتبنیان است.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به مجاهدتهای سردار سلیمانی در دفاع مقدس و جبهه بین الملل مقاومت اسلامی خاطرنشان ساخت: سردار حاج قاسم سلیمانی، چهرۀ بینالمللی و مرد میدان مقاومت، تربیتیافتۀ مکتب ولایت، با تکثیر این الگو و بهکارگیری آن در محور مقاومت، توانست با کاهش فضای ژئوپلیتیک و اثربخشی و نفوذ تمدنی نظام سلطه در جغرافیای منطقه، به گفتمان و دامنۀ انقلاب اسلامی عمق بخشیده و اقتدار منطقهای و بینالمللی را به ارمغان آورد.
وی افزود: موضوع مکتب شهید سلیمانی، بسیار مهم و الگوی دقیق عملی برای تربیت مدیران جهادی تمدنساز فراروی صاحبنظران و متولیان امر است. نتیجۀ این نگاه، فهم این مطلب است که چگونه صاحب این مکتب، سبب بسط عملی مکتب اسلام در منطقه شده است.
وی با بیان اینکه در دو سطح میتوان از مکتب شهید سلیمانی سخن گفت افزود: سطح اول مکتب اسلام و سطح دوم مکتب کارگزاران اسلام است. مکتب اسلام، شاگردانی نظیر حمزۀ سیدالشهدا، سلمان فارسی، مالک اشتر و حضرت عباس علیهالسلام دارد که مکتب کارگزاران اسلام را شکل میدهند. شهید سلیمانی و شهدای بزرگوار ما از جمله مدیران و کارگزاران تربیتیافتۀ این مکتباند. عملاً شهید سلیمانی، شاگرد و تربیت یافته حضرت امام (ره) نیز بهعنوان نایب آقا امام زمان (عج) است.
وی با اشاره به جنایات داعش گفت: جنایات، ظلمها و خطراتی که داعش و باقی گروههای تکفیری کردند، اگرچه سخت و تلخ است، اما اینها خیلی خطرات بزرگی نبود، خطر بزرگ که رهبر انقلاب آن را فهمیدند و به عمق واقعه پی بردهاند، تصویرِ نادرستِ از اسلامِ وارونۀ مبتنی بر همان اسلام امریکایی و انگلیسی بود که توسّط داعش و حامیان آنها به دنیا ارائه و در ذهن مردم جهان نقش میبست.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با تأکید بر اهمیت اطاعت و تبعیت از رهبر انقلاب افزود: علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان میفرماید، آقای حسنزادۀ آملی را کسی نشناخت جز آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، راهی که حسنزاده در پیش دارد، خاک آن توتیای چشم طباطبایی، آیتالله حسنزادۀ آملی در تاریخ ۲۲/۷/۸۸ در زمان فتنه به همه سفارش میکنند و میفرماید، گوشهایتان تنها به کلام رهبری باشد که گوش ایشان به کلام آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
وی با اشاره به مؤلفههای پیروزی حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه گفت: در میدان عملیات نظامی نیز آقای سیدحسن نصرالله میگوید، ما در جنگ ۳۳ روزه، یک برگ برنده داشتیم؛ هر چه آقا گفت، گوش کردیم.
حسنی آهنگر افزود: اصول و مبانی که به عنوان مکتب شهید سلیمانی باید پیرامون آن پژوهش و تحقیق و به مدل و الگو تبدیل شود، درک و فهم انقلابی شهید سلیمانی و گوش دادن به حرف، ولی زمان و اطاعت محض از ایشان است، هر چند که همه مخالف باشند.
وی با بیان اینکه افراد زیادی عملکرد شهید سلیمانی در زمان حیاتشان را نقد و تحلیل کردند، ایشان هم مطمئناً میشنید و برخی هم مستقیماً به خود شهید میگفتند ادامه داد: نکتهای که باعث شد شهید سلیمانی برغم همه آن حرفها پرقدرتتر، باصلابتتر، پایدارتر و با شجاعت کامل مسیرش را ادامه بدهد، درک و فهم انقلابی از تدابیر آقا بود، او باور داشت که حرف آخر، حرف آقا است. او هر چه فرمودند، باید مانند سرباز عمل کرد.
آهنگر با بیان اینکه شهید سلیمانی با خودسازی و توجه به سفارشهای امامین انقلاب اسلامی، توسل به ائمه اطهار (ع)، خواندن زیارتها و ادعیههای مختلف صاحب مکتب شد گفت: وی در دفاع مقدس به یک منظومۀ فکری درست از حضرت امام و اسلام رسیده بود و شهید سلیمانی را به عنوان یک الگو در میدان مأموریت خودش عملی کرده بود و آن را در میدانهای جدید توسعه داد و تداوم بخشید. وقتی به مکتب شهید سلیمانی توجّه میکنیم، عملاً امتداد عملی منظومه و اندیشۀ فکری امامین انقلاب اسلامی را در میدان عمل میبینیم.
«روحالله تولایی» نیز در ادامه با اشاره به استقبال کم نظیر جامعه علمی و عموم مردم از این همایش گفت: پس از صدور بیانیه گام دوم در سال ۱۳۹۷ و چهل سالگی انقلاب اسلامی توسط مقام معظم رهبری، یک کار مطالعاتی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) با هدف شناخت و احصاء الزامات و نیازمندیهای پیادهسازی و اجراییشدن این بیانیه انجام شد. با این کار تحقیقاتی و علمی، به یک رویکرد سه ضلعی رسیدیم.
وی با تشریح رویکرد سه ضلعی ادامه داد: اگر در این رویکرد سه ضلعی، بیانیه گام دوم را بهعنوان نظریه نظام انقلابی در نظر بگیریم، این نظریه دو رکن اصلی خواهد داشت، یکی نظامات و ساختارهای نهادی و انقلابی و دیگری کارگزاران انقلابی که در قالب نظامات و ساختارها فعالیتهای خودشان را انجام میدهند.
تولایی با بیان اینکه در مجموع مأموریت و فلسفه وجودی همه این نظامات، ساختارها و کارگزاران، خدمت به مردم است تصریح کرد: روح بیانیه گام دوم و نظریه نظام انقلابی این است که رابطه امام و انقلاب اسلامی و امت اسلامی را تعریف میکند و این نظامات و کارگزاران برای خدمت به مردم، وظیفه خودشان را میتوانند انجام بدهند و این فلسفه شکلگیری موضوع است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین همایش بین المللی گام دوم انقلاب در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ یادآور شد: دانشگاه جامع امام حسین (ع) بر اساس خروجی آن کار مطالعاتی، اولین همایش بینالمللی گام دوم انقلاب اسلامی را سال گذشته در نخستین سالگرد صدور این بیانیه راهبردی در بهمن ماه ۱۳۹۸ با تمرکز بر نظام انقلابی تمدن ساز برگزار کرد که رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و فرماندهان نیروهای مسلح در آن سخنرانی کردند.
تولایی با تشریح فلسفه برگزاری دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی گفت: برای دومین همایش، به دنبال حل این مسئله رفتیم که نظامات و ساختار نهادی با چه کارگزارانی میتواند عمل کند؟ در همان مقطع ماجرای ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی رخ داد. مقام معظم رهبری تعریفی از شهید سلیمانی ارائه دادند و فرمودند: «سردار شهید عزیز ما را به چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درسآموز باید نگاه کنیم»؛ لذا تصمیم گرفتیم ایشان را بهعنوان الگوی کارگزار انقلابی تراز گام دوم معرفی کنیم.
تولایی با بیان اینکه شعار دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تمدنسازی است و مأموریت اصلی که رهبر انقلاب به این دانشگاه سپردهاند، ایفای نقش در جهت تمدنسازی است گفت: به همین دلیل دانشگاه جامع امام حسین (ع) دومین همایش بینالمللی گام دوم انقلاب اسلامی را با موضوع مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به تلاشهای جدی و ارزشمند سایر دانشگاهها، مراکز علمی، دستگاههای اجرایی کشور نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر بخشها و وزارتخانهها افزود: دانشگاه جامع امام حسین (ع) که یک دانشگاه حاکمیتی و دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی است، وظایف خودش را انجام میدهد. در حقیقت یکی از مأموریتهای خودمان را بیانیه گام دوم و یافتن راهکارهای اجرایی شدن آن با استفاده از مطالعات دقیق علمی و پژوهشی میدانیم. البته حتماً این اقدام با همکاری و مشارکت سایر دانشگاهها و نهادهای علمی در کشور و حتی در جهان اسلام و دنیا قابل اجراست.
تولایی با بیان اینکه این همایش بینالمللی جلوهای از این مشارکت و همکاری است گفت: این همایش با مشارکت بالغ بر ۴۰ دانشگاه در کشور و برخی از دانشگاههای دنیا برگزار میشود. دانشگاههایی همچون جامعة الدمشق سوریه، دانشگاه جامعة البنان و برخی از مجامع بینالمللی مثل مجمع اساتید مسلمان هم به این همایش کمک میکنند و این همایش از طریق پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نیز مجوز دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه اولین ضرورت برگزاری این همایش تبیین الگوی عملی کارگزاران و مدیران جهادی و چگونگی تربیت مدیرانی مانند سردار سلیمانی است، گفت: این همایش از دو جهت میتواند در کشور مؤثر واقع شود. یک جنبهاش، تحقق بیانیه گام دوم است. یعنی اگر ما شهید سلیمانیهایی را در هفت عرصه بیانیه گام دوم مانند عرصه «علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، سبک زندگی، استقلال و آزادی، عدالت و مبارزه با فساد و ... تربیت کنیم، قطعاً به سمت تحقق بیانیه گام دوم حرکت کردهایم.
روح الله تولایی با اشاره به پنلهای این همایش گفت:
در این همایش بینالمللی ۱۰ پنل تخصصی برگزار میشود. هفت پنل ناظر بر هفت بُعد بیانیه گام دوم است و سه پنل هم متناسب با شخصیت شهید سلیمانی و ابعاد مکتب ایشان طراحی شده است.
وی با بیان اینکه در هر پنل یک استاد خارجی و چند چهره مطرح ملی ارائه مقاله دارند گفت: پنلهای ناظر بر عرصههای بیانیه گام دوم شامل «علم و پژوهش، اخلاق و معنویت، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی، سبک زندگی» و سه پنل دیگر با موضوع «مدیریت جهادی، مدیریت دفاعی و نظم نوین انقلابی» است.
وی افزود: پنل مدیریت جهادی تلاش میکند که ابعاد رهبری و مدیریت شهید سلیمانی را به عنوان الگو بررسی کند. با توجه به اینکه شهید سلیمانی در بستر عرصه دفاعی و امنیتی رشد میکند و از دوران جنگ دفاع مقدس به این طرف این رشد شخصیتی و مدیریتی ایشان اتفاق میافتد، پنلی را به عنوان مدیریت دفاعی برگزار میکنیم.
تولایی با اشاره به پخش زنده همایش در روبیکا، سایت همایش و صفحات پربازدید فضای مجازی و شبکه جهانی وب تأکید کرد:
با توجه به ثبت نام قبلی بیش از ۱۰ هزار نفر برای حضور مجازی در این همایش بین المللی، به نظر میرسد تا پایان همایش شاهد یک رکورد بی سابقه در برگزاری همایشهای علمی باشیم.
دبیر همایش با اشاره به سطح بالای مقالات رسیده به این همایش خاطرنشان ساخت: بالغ بر ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است که مقالات برگزیده در قالب ۱۰ پنلی که اشاره کردم ارائه خواهد شد. خوشبختانه استقبال مردم، اساتید و دانشجویان خیلی خوب بود و بخاطر تعداد بالای مقالات، یک سایت تخصصی راهاندازی و مقالات را در آن بارگذاری کردیم. هدف ما این است که در ادامه مسیر بتوانیم دروس دانشگاهی را با استفاده از یافتههای این همایش بازنگری کنیم و حتی شاید بتوانیم بعدها رشته تحصیلی با موضوع همایش راهاندازی کنیم.
بر اساس این گزارش، این همایش یک روزه با سخنرانی مقامات کشوری و لشکری و شخصیتهایی از ۱۱ کشور جهان از جمله ایتالیا، آرژانتین، برزیل، شیلی، عراق، افغانستان، تونس و... ادامه خواهد داشت.