شروط سناتور آمریکایی برای دولت بایدن درباره توافق هسته ای
جیم آینهوف، سناتور آمریکایی با انتشار یادداشتی اقدام به تعیین شروط چهارگانه برای توافق جدید واشنگتن با تهران کرد.
خبرگزاری میزان -
- «جیم آینهوف»، سناتور جمهوریخواه ایالت «اوکلاهما» و عضو کمیته خدمات مسلحانه مجلس سنای آمریکا، در یادداشتی در نشریه «فارین پالیسی» درباره سیاستهای کلیدی ۱۰۰ روز نخست «جوبایدن»، از دشواری کار وی برای بازگشت به برجام خبر داد.
«آینهوف» با اشاره به ابراز تمایل چند باره بایدن برای بازگشت به برجام، ادعا کرد «بازگشت به توافق مشکل زایی که چهار سال دیگر منقضی میشود، منطقی نیست ... ما نباید تحریمها را نیز لغو کنیم.»
وی در ادامه مدعی شد هر توافق جدید آمریکا با ایران باید به چهار اصل پایبند باشد:
- باید جامع باشد؛ به این معنا که حمایت ایران از گروههای منطقه ای، برنامه موشکهای بالستیک ایران و تمام مسیرهای توانمندی تسلیحات اتمی ایران را در بربگیرد و محدود کند.
- باید فراگیر باشد: هر مذاکرهای باید در برگیرنده نگرانیها و نظرات اسرائیل و شرکای عرب آمریکا بوده و امضای آمریکا پای توافق باید مشروط به حمایت از آنها باشد ... شرکای ما نباید مانند توافق دوران «باراک اوباما» کنار گذاشته شوند و ما نباید مانند توافق اولیه، کاری کنیم که آن را به خطر بیندازد.
- باید راهکاری دائمی داشته باشد: بندهای غروب مانند آنچه که در توافق فعلی وجود دارد و نهایتا به ایران اجازه دستیابی به توانمندی تسلیحات اتمی را میدهد، نباید وجود داشته باشد.
- باید شفافیت در اجرا داشته باشد: اجرای هر گونه توافقی باید شفافیت داشته و از امکان بازرسی منظم و بدون قید و شرط برنامه هستهای ایران برخوردار باشد؛ ضمن اینکه ایران را ملزم به افشای فعالیتهای هسته ای پیشین خود کند.
این سناتور آمریکایی در بخشی دیگر با اشاره به حضور اعضای ارشد دولت اوباما در جریان مذاکرات منجر به توافق به برجام در سال ۲۰۱۵ در کابینه بایدن، نوشت «این افراد باید نشان دهند که از اشتباهات قبلی خود درس گرفته اند تا روند دشوار تایید آنها در سنا آسان شود.»
به اعتقاد «آینهوف»، «دولت بایدن فرصتی برای ایجاد حمایت دو جانبه کنگره برای یک قطعنامه دیپلماتیک واقعا جامع، فراگیر و دائمی دارد؛ بایدن میتواند از تکرار اشتباهاتی که در زمان تصدی سمت معاونت رییس جمهور انجام داده، خودداری کند ... توافق آتی باید به گونهای باشد که به آمریکا امکان تمرکز بر چالشهای روسیه و چین را بدهد.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *