65% زنان "افغانی" در محل کارشان مورد آزار جنسی قرار می گیرند

21:10 - 02 شهريور 1394
کد خبر: ۶۹۷۹۴
خبرگزاری میزان: بر اساس یک تحقیق تازه که از سوی موسسه آموزشی – تربیتی رشد در چهار ولایت شمالی کشور افغانستان انجام شده است؛ بیش از ۶۵% زنان در محل کارشان در ادارات دولتی و خصوصی مورد آزار و اذیت جنسی قرار می گیرند.
65% زنان در محل کارشان مورد آزار جنسی قرار می گیرندبه گزارش به نقل از خبرگزاری جمهور، طبق تحقیقی که صورت گرفته است؛‌ طی سه ماه گذشته سال جاری بیش ۶۵ درصد آزار و اذیت جنسی زنان هنوز هم در شمال وجود دارد.
حسن آذرمهر مسول موسسه مشورتی – آموزشی "رشد" در ولایت بلخ بیان داشت که این موسسه بر اساس یک نظرسنجی تحقیقاتی که با ۲۰۰ تن از بانوان شاغل در ادارات دولتی و خصوصی در ولایت های بلخ، سمنگان، بغلان و جوزجان صورت داده؛ مشخص شده است که حدود ۱۴:۵% پاسخ دهندگان مستقیما مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند.
۳۰:۵ % بانوان شاهد آزارهای جنسی بوده اند. ۱۹% آنان از طریق همکاران شان از قضایای آزار جنسی باخبر شده اند و تنها ۳۴:۵ % آنان گفته اند که از این قضیه آگاهی ندارند.
به گفته آقای آذرمهر؛ آزار و اذیت جنسی زنان در محیط کاری شان باعث شده است تا در جریان ۱۳ سال گذشته آمار زنان کارگر در ادارات کمرنگ باشد. وی اضافه کرد: هرگاه دولت دراین باره توجه نکند حضور زنان و فعالیت آنان در ادارات روزبروز کمتر خواهد شد.
زهرا سلطانی، یکی از بانوان که خودش برای انجام این تحقیق در شماری از ادارات رفته و با زنانی که در محیط کاری شان تحت آزار جنسی قرار گرفته است، می گوید که بیشتر زنان ادعا داشتند که آنان از سوی کسانی مورد آزار و اذیت جنسی قرار می گیرند که در راس اداره قرار دارند.
وی افزود: بیشتر این افراد از ترس اینکه توسط کارفرمایان و رییسان اداره مربوطه از کار اخراج نشوند؛ متحمل آزار و اذیت جنسی می شدند.
عبدالقادر مصباح یکی از فعالان مدنی بلخ که در این نشست به عنوان کارشناس صحبت می کرد، بیان داشت که در بسیاری از ادارات کاری به زنان به حیث یک نیروی کار نگاه نمی کنند، بلکه بیشتر به عنوان مایه لذت جویی و کامروایی نظر می کنند.
در این حال شماری از زنان ولایت بلخ راه اندازی این تحقیق را در راستای کاهش آمار اذیت جنسی بر زنان مهم وارزنده دانسته و بیان می کنند که هرگاه تحقیقات بیشتری در این عرصه ها صورت بگیرد؛ میزان سوءاستفاده از بانوان شاغل کاهش یافته و افرادی بیشتری جذب ادارات کار خواهند شد.
وجود فسادهای گسترده اخلاقی در ادارات، نگاه و باورهای سنتی دست دوم بودن و ضعیف بودن بانوان، ضعف بنیه علمی برخی از متقاضیان کار و عدم پیگیری قانونی افراد خطاکار و قانون شکن باعث شده است که بیشتر خانواده ها اجازه کار کردن دختران و زنان شانرا در بیرون از خانه و در ادارات دولتی و خصوصی و سایر موسسات ندهند.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *