آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

23:45 - 13 بهمن 1399
کد خبر: ۶۹۷۹۰۹
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

حضور سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلم کوتاه ایتالیا

حضور سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلم کوتاه ایتالیا

پیمان شاه محمدی تهیه کننده و پخش کننده سینما از حضور سه فیلم کوتاهی که تهیه کنندگی مشترک و پخش آنها را بر عهده دارد در فستیوالی در کشور ایتالیا خبر داد و گفت: فیلم های کوتاه «بلک آوت (خاموشی)»، «پدر من» و «مصطفی» که هر سه آنها در کارنامه حرفه ای من، بازخورد خوبی در بین جشنواره های داخلی و خارجی و همینطور رسانه ها داشته اند، در فهرست آثار منتخب هفتمین دوره جشنواره فیلم Cefalù در کشور ایتالیا در سال ۲۰۲۱ هستند. این جشنواره از اول می تا ۳۱ آگوست برابر با ۱۱ اردیبهشت تا ۹ شهریور ۱۴۰۰ در شهر پالرمو ایتالیا برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه این سه فیلم با مضامین مهاجرت، تبعیض و جایگاه فردی و اجتماعی ساخته شده اند، عنوان کرد: فیلم کوتاه «خاموشی» به کارگردانی مجتبی میرشکاری فیلمساز ایرانی ساکن آمریکا و فیلم های کوتاه «مصطفی» و «پدر من» به کارگردانی علیرضا تیموری فیلمساز ایرانی ساکن کشور سوئد در جشنواره حضور دارند که این سه فیلم چندمین همکاری مشترک من با هنرمندان ایرانی خارج از کشور به حساب می آید.

شاه محمدی تهیه کننده مشترک و پخش کننده مستقل فیلم کوتاه درباره این جشنواره ایتالیایی توضیح داد: جشنواره فیلم Cefalù در کشور ایتالیا، با هدف ارتقای دانش و اشاعه سینما در تمام اشکال هنری و با روحیه ای از آزادی و گفتگو شروع به کار کرده است. این جشنواره به عنوان سهمی در شناخت بهتر تاریخ سینما، مرور گذشته و ادای احترام به شخصیت های برجسته تاریخ سینما برگزار می شود.

https://teater.ir/uploads/files/1399/bahman-99/فیلم-کوتاه-تخت-آبی-4.jpg

راه‌یابی «تخت آبی» به جشنواره بین‌المللی پالنسیای اسپانیا

فیلم «تخت آبی» ساخته علیرضا کاظمی پور به سی امین دوره جشنواره پالنسیای اسپانیا راه یافت.

این جشنواره که مورد تایید آکادمی فیلم و هنر اسپانیا (گویا) است، از تاریخ ۲۶ فوریه تا ۶ مارچ در شهر پالنسیا به شکل حضوری و آنلاین برگزار خواهد شد.

این پنجمین حضور فیلم «تخت آبی» در جشنواره های اسپانیایی پس از لچه، مایورکا، گرانادا و تابوی والنسیا است.

«تخت آبی» محصول موسسه آواگران راه ابریشم و شرکت الف بریتیش کلمبیا داستان زنی به نام زهرا است که دختری به نام نگار را سوار ماشینش کرده و اصرار دارد که او را به خانه اش ببرد اما نگار بتدریج نسبت به انگیزه واقعی و هویت او مشکوک می شود.

https://teater.ir/uploads/files/1399/bahman-99/فیلم-کوتاه-سور-بز.jpg

«سور بز» به جشنواره فرانسوی راه یافت

فیلم کوتاه «سور بز» به نویسندگی و کارگردانی سعید زمانیان به یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی «MEME PAS PEUR» راه پیدا کرد. این جشنواره از ۱۷ تا ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ در جزیره رنییون در شهر سنت فلیپ کشور فرانسه برگزار می‌شود.

این جشنواره در سال ۲۰۱۰ تأسیس شده است و به طور فعال به کشف استعدادهای آینده سینمای جهان می‌پردازد و همچنین فیلم‌های برجسته و منتخب از ژانرهای گوناگون را نمایش می‌دهد. در این دوره از جشنواره ۲۲ کشور آفریقای جنوبی، آلمان، استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، اسپانیا، ایالات متحده، فرانسه، یونان، هند، اندونزی، ایران، ایتالیا، ژاپن، رئونیون، نروژ، هلند، پرو، پرتغال، انگلستان و سوئیس حضور دارند.

عوامل تولید فیلم کوتاه «سور بز» عبارتند از:

تهیه‌کنندگان: حسن محمدی، غلامرضا احمدی و انجمن سینمای جوان دفتر ویژه تهران، نویسنده و کارگردان: سعید زمانیان، بازیگران: توماج دانش بهزادی، سپیده دستینه و یزدان کوکبی صبا، مدیر فیلمبرداری و تدوین: پویان آقابابایی، طراحی و ترکیب صدا: حسین قورچیان، طراح صحنه و لباس: داریوش پیرو، طراح گریم و پروتز سر بز: سیدجلال موسوی، صدابردار: محمد حبیبی، طراح جلوه‌های ویژه بصری: رضا انصارین، مدیر تولید: سمیرا قربان‌نژاد، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: مرضیه اکبرنژاد، منشی‌صحنه: فرشته عروجی، عکاس: بهرام نوقبایی.

https://teater.ir/uploads/files/1399/bahman-99/فراخوان-جشنواره-فیلم-یادگار.jpg

فراخوان جشنواره فیلم‌های مستند میراث فرهنگی «یادگار» منتشر شد

این جشنواره موضوعی به همت اداره‌کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان قزوین و با مشارکت سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سایر دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی برگزار خواهد شد تا گامی در معرفی هر چه بهتر میراث فرهنگی کشور برداشته شود.

اهداف برگزاری جشنواره «یادگار» به این شرح اعلام شده است: معرفی هر چه بیشتر ظرفیت میراث فرهنگی کشور با استفاده مناسب از ابزار سینمای مستند، نگاه ویژه به موضوعات میراث فرهنگی برای تولید آثار مستند سینمایی، توجه به سینما به عنوان رسانه‌ای برتر و ارزشمند برای تبادلات فرهنگی، حمایت از هنرمندان و سینماگران فعال در عرصه‌های فرهنگی و گردشگری، ارتقای فرهنگ عمومی جامعه با استفاده از ترویج مبانی فرهنگی، تغییر نگاه یکسویه به میراث فرهنگی و برقراری نگاهی فاخر به داشته‌های فرهنگی.

جشنواره «یادگار» در سه بخش رقابتی «مسابقه سینمای مستند ایران»، «میراث معنوی» و «جایزه میراث فرهنگی قزوین»، از ۲۶ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در شهر قزوین برگزار خواهد شد.

تهیه‌کنندگان و مستندسازان حوزه میراث فرهنگی و معنوی تا ۵ فروردین ۱۴۰۰ فرصت دارند که فیلم‌های مستند خود را به دبیرخانه این رویداد ارائه کنند.

در این دوره جشنواره، فیلم‌های مستند تولید شده از سال ۱۳۹۵ به بعد مورد پذیرش قرار می‌گیرند و فیلم‌های قبل از این تاریخ، در بخش‌های ویژه به نمایش درمی‌آیند.

متقاضیان برای ارائه اثر خود می‌بایست پس از ثبت‌نام در وب‌سایت جشنواره یادگار به نشانی www.yadegarfilmfestival.ir و دریافت کد شرکت، فیلم خود را به صورت فایل Data روی لوح فشرده به نشانی دبیرخانه جشنواره (قزوین، بلوار آزادگان، جنب مسجد امام خمینی(ره)، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین) ارسال کرده و یا با ارائه لینک فیلم از طریق ایمیل yadegarfilmfestival@gmail.com اقدام کنند.

جوایز بخش مسابقه سینمای مستند ایران جشنواره یادگار در سه بخش مستندهای کوتاه (تا ۴۰ دقیقه)، نیمه‌بلند (۴۰ تا ۷۰ دقیقه) و بلند (بالای ۷۰ دقیقه) به این شرح است:
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ دویست میلیون ریال به بهترین فیلم جشنواره (ویژه تهیه‌کننده)
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد و پنجاه میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم مستند بلند
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد و بیست میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم مستند نیمه‌بلند
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم مستند کوتاه
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد میلیون ریال به عنوان جایزه ویژه هیات داوران
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد میلیون ریال به بهترین پژوهشگر
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد میلیون ریال بعنوان جایزه خلاقیت و نوآوری (عوامل فنی فیلم)
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد میلیون ریال جایزه ویژه چهره فرهنگی (یکی از شخصیت‌های اصلی مستندهای حاضر در جشنواره)

جوایز دو بخش میراث معنوی و میراث فرهنگی قزوین هم به این شرح در فراخوان جشنواره آمده است:

جوایز بخش میراث معنوی (میراث ناملموس)
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد و پنجاه میلیون ریال به بهترین فیلم جشنواره (ویژه تهیه‌کننده)
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد و بیست میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم
جوایز بخش میراث فرهنگی قزوین
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد و بیست میلیون ریال به یهترین فیلم جشنواره (ویژه تهیه‌کننده) با موضوع میراث فرهنگی استان قزوین
نشان جشنواره یادگار (نشان زرین راژیا)، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد میلیون ریال به کارگردان بهترین فیلم با موضوع یادشده

فیلمسازان محترم جهت مطالعه کامل آیین‌نامه جشنواره یادگار، مقررات عمومی، معرفی بخش‌های مختلف، گاه‌شمار، جوایز برگزیدگان و… می‌توانند به سایت جشنواره به نشانی www.yadegarfilmfestival.ir مراجعه نمایند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *