پیامدهای جنگ یمن؛ نیمی از یمنیها در معرض بحران غذایی
- اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی» در گزارشی با عنوان «تراژدی یمن؛ جنگ، بن بست و رنج» به وضعیت هولناک یمن پرداخته است.
مداخله نظامی ائتلاف عربستان در یمن این کشور را با یک بحران سیاسی، نظامی و انسانی غیر قابل حل مواجه کرده است.
ائتلاف متجاوز سعودی علاوه بر بمباران مداوم یمن، اقدام به محاصره این کشور کرده و در حال گرسنگی، بیماری و حملات مداوم به غیرنظامیان، بدترین بحران انسانی جهان را رقم زده است.
جنگ یمن تاکنون به بی خانمانی بیش از یک میلیون نفر، شیوع انواع بیماری و به ویژه وبا، کمبود دارو و قحطی منجر شده است.
بر اساس برآوردهای صورت گرفته در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از مردم این کشور با فقر دست و پنج نرم میکنند و گزارش جدیدی که سازمان ملل منتشر کرده، هشدار میدهد تا اواسط سال ۲۰۲۱ بیش از نیمی از جمعیت ۳۰ میلیون نفری یمن با ناامنی بحرانی غذا مواجه خواهند بود.
بیماری در این کشور به شدت افزایش پیدا کرده و تنها در سال ۲۰۱۹ موارد ابتلا به بیماری وبا در این کشور به حدود ۷۰۰ هزار نفر رسیدند.
علاوه بر این، یمن با بحران کرونا نیز مواجه شده و به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، برآورد دقیق آمار مبتلایان و قربانیان کرونا دریمن دشوار است.
موضوع مهمتر اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد کشورها، بسیاری از کمکهای بشردوستانه به یمن متوقف شده و آمارهای سازمان ملل نشان میدهد که در سال ۲۰۲۰ کمکهای بشر دوستانه به این کشور با کاهش ۵۰ درصدی مواجه شده و نگرانیها درباره دچار شدن ۸۰ درصد از جمعیت این کشور به قحطی را افزایش داده است.
آماری که آژانس امور پناهندگان سازمان ملل منتشر کرده نشان میدهد که از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۳ میلیون نفر از مردم یمن آواره شده اند.
محاصره اعمال شده از سوی ائتلاف عربستان سعودی نیز بر عمق مشکلات در این کشور افزوده و موجب شده تامین نیازهای اساسی مانند غذا و دارو با مشکل مواجه شود.
همچنین آمار منتشر شده از سوی موسسه «دیتا پراجکت» نشان میدهد که کمبود غذا و دارو در یمن تاکنون موجب مرگ بیش از ۱۰۰ هزار نفر شده است.