صدرنشینی «شیشلیک» در سینماهای مردمی/غیبت «علی انصاریان» در کاخ رسانه فجر ۳۹
***حذف هیات داوران برای نخستین بار در تاریخ جشنواره فیلم فجر
اما این دوره از جشنواره فیلم فجر بی حاشیه آغاز نشد، نبود هیات انتخاب یکی از مهمترین تغییرات این دوره از جشنواره فیلم فجر نسبت به ادوار گذشته بود، به این صورت که تمامی آثار که در این دوره به ۶۶ اثر میرسیدند از همان ابتدای راه وارد مرحله داوری شدند.
در نهایت ۱۶ فیلم توانستند بنا به نظر هیات داوران که امسال از سن کمتری نسبت به سالهای گذشته برخوردار بودند راهی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شوند. این آثار به طور قطع در یکی از بخشهای جشنواره فیلم فجر سال جاری نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده اند.
یکی دیگر از حواشی جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم، گمانه زنیها در خصوص حضور و یا عدم حضور آثار پیش از اعلام اسامی بود، به نحوی که برخی از رسانهها فهرستی را پیش از اعلام رسمی جشنواره فیلم فجر منتشر کردند که تماما به آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر شبیه بود و مشخص نیست که این لیست چگونه به خارج از دبیرخانه رخنه کرده بود.
در نهایت سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به طور رسمی اسامی آثار را اعلام کرد، بنا به اعلام ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر، سینمای رسانه تنها در هشت روز متوالی میزبان هنرمندان و برگزاری نشستهای مرسوم خواهد بود، دو روز پایانی، اما به باز اکران آثار منتخب سپری خواهند شد.
***چالش برگزاری جشنواره در دوران کرونا
یکی دیگر از چالشهای اساسی جشنواره فیلم فجر طی دوره جاری نوع و سانس اکران آثار بود، بنا به محدودیت منع تردد شبانه جشنواره فیلم فجر میبایست پیشی از ساعت ۲۱ به کار خود پایان دهد، اتفاقی که باعث شده تا صرفا دو فیلم بتوانند در هر روز اکران شوند.
براساس تصاویری که دیروز از سوی ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر منتشر شد، برج میلاد تهران تغییراتی خاص در چینش صندلیهای سالن اجرا لحاظ کرده است، تغییراتی که بنا بر رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهد بود.
***مشکل همیشگی بلیت فروشی در ساعات اولیه
یک روز پیش از برگزاری جشنواره فیلم فجر بلیت فروشی از درگاههای متفاوتی آغاز شد، همانطور که پیش بینی میشد و همچون ادوار گذشته، بلیت فروشی این جشنواره همچنان مشکلی لاینحل باقی مانده است، تمامی درگاههای بلیت فروشی جشنواره در همان دقایق اول به طور کامل از دسترس خارج شدند تا بار دیگر نبود پهنای باند استاندارد در برای چنین حجمی از بلیت فروشی احساس شود.
هرچند بعد از چند ساعت سایت سینماتیکت به چرخه بلیت فروشی بازگشت، اما دو سایت دیگر به طور کامل با اعلام عدم توانایی در پوشش تعداد بالای مخاطبان از دسترس خارج شدند تا باز هم شکست سایتهای دولتی فروش بلیت همچون سالهای گذشته در جشنواره تئاتر و فیلم فجر تکرار شد.
***استقبال مخاطبان از بازگشایی سینماها
اما پس از رفع مشکل بلیت فروشی، استقبال ویژه مخاطبان نشان داد که دوست داران سینما پس از یکسال دوری از سالنهای سینما بی تاب تماشای آثار هستند.
بنا بر آخرین آمار اعلام شده از سوی ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر ۳۹ تا این لحظه ۴۴۳۱۲ بلیت سینماهای مردمی به فروش رسیده است.
فیلمهای «شیشلیک» به کارگردانی «محمدحسین مهدویان»، «بی همه چیز» ساخته محسن قرایی و فیلم سینمایی «ابلق» ساخته نرگس آبیار تاکنون طبق آمار ارائه شده بالاترین تعداد فروش بلیت در میان سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر را در اختیار دارند.
نخستین روز از جشنواره فیلم فجر در آستانه برگزاری است و باید دید در پایان امشب این رویداد بزرگ سینمایی چه سرنوشتی را در عجیب ترین سال برگزاری خود در دوران کرونا پشت سر خواهد گذاشت.
***میزبانی «برج میلاد» از دو فیلم/غیبت «علی انصاریان» در کاخ رسانه
برج میلاد به عنوان کاخ رسانه امروز در نخستین گام از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر میزبان دو فیلم سینمایی «رمانتیسم عماد و طوبا» و همچنین فیلم سینمایی «بی همه چیز» خواهد بود. آثاری که می توانند بنا به کارگردانان جوان خود رونقی تازه به سینمای کشور ببخشند.
«علی انصاریان» بازیگر و فوتبالیست سابق کشور در فیلم سینمایی «رمانتیسم عماد و طوبی» به ایفای نقش پرداخته منتها به دلیل ابتلا به بیماری کرونا و بستری بودن در بیمارستان مهمترین غایب جشنواره فیلم فجر در روز نخست است.
«بی همه چیز» به کارگردانی محسن قرایی و تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی دومین فیلمی است که در کاخ رسانه برای خبرنگاران و عکاسان اکران خواهد شد.
پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، هادی حجازیفر، باران کوثری، مهتاب نصیرپور، پدرام شریفی، بابک کریمی، فرید سجادی حسینی در «بی همه چیز» به ایفای نقش پرداختهاند.