روحانی: در صورت بروز موج چهارم کرونا محدودیت‌ها مجددا اعمال می‌شود

11:10 - 11 بهمن 1399
کد خبر: ۶۹۷۳۲۸
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس جمهور گفت: تلاش می‌کنیم در ماه‌های آینده موج چهارم کرونا صورت نگیرد در غیر این صورت محدودیت‌ها مجددا اعمال خواهد شد.

- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی هستیم، روز بسیار مهم ورود امام به کشور و پس از آن تحولات بسیار شگفت‌آوری که در طول ۱۰ روز در ایران اتفاق افتاد و به هدف و نقطه‌ای رسیدیم که برای خیلی‌ها در داخل باورنکردنی نبود و همه آن‌هایی که بیرون ایران بودند فکر نمی‌کردند یک ملتی بتواند با ایستادگی، مقاومت، اتحاد و یکپارچگی در یک روز، هم استعمار را بشکند و هم استبداد را بشکند، ملت ایران هر دو را در این کشور شکاند، هم شاه را بیرون کرد و هم استعمارگران و آمریکایی‌ها را بیرون کرد هر دو کار را ملت انجام داد و این کار عظیم و بزرگی بود.

رئیس جمهور بیان کرد: به این ملت غیور که حماسه بزرگ دهه فجر انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب که اگر بگوییم در تاریخ بی‌نظیر است به اغراق نگفتیم را خلق کرد، تبریک می‌گویم. این ملت بعد از هزار‌ها سال، رژیم پوسیده شاهی و سلطنت را سرنگون کرد و از بین برد و یک حکومت مردمی و مردم‌سالار دینی را به جایش مستقر کرد.

وی ادامه داد: همچنین در آستانه ایام ولادت با سعادت حضرت صدیقه کبری (س) هستیم که روز بسیار مبارکی برای همه ما است، آن بی‌بی به عنوان یک الگو برای همه انسان‌ها و بویژه زنان جهان و زنان جامعه در این مقطع است، آن شخصیت بلندی که در کنار پدر، همسرش و فرزندانش توانست تحول بزرگ را در تاریخ ایجا کند.

روحانی اظهار کرد: اصل رسالت و اصل حکومت اسلامی به دست پدر بزرگوارش و بعد هم تثبیت راه پیامبر توسط شوهرش و بعد جلوگیری از پاره پاره شدن امت اسلامی و ایجاد وحدت اسلامی توسط فرزند عزیزش و جلوگیری از انحراف توسط فرزند دیگرش و بیان همه حقایق انقلاب کربلا توسط دختران بزرگوارش.

رئیس جمهور گفت: فرزندانی عزیز، جایگاه بلند خود و پدر و شوهرش، همان جمله‌ای که می‌گوییم «اللّهمّ صلّ علی فاطمة و أبی‌ها و بعل‌ها و بنی‌ها بعدد ما أحاط به علمک» بر همین مبناست که همه چیز در این صلوات و در این جمله نسبت به فاطمه اطهر علی‌ها السلام، جمع است.

وی با بیان اینکه تقریباً یک سال از دوران بسیار سخت ویروس کرونا سپری کردیم افزود: دو ۱۰ روز دیگر به سالگرد این ویروس می‌رسیم که برای ما روشن شد وارد کشور شده است. هم برای ما و هم برای جهانیان بسیار سال سختی بود. بویژه ما و برای دنیا هم سخت بود.

روحانی گفت: موضوع تنها سلامت نبود که جان و سلامت مردم مهمترین موضوع است. اما در کنار این ویروس مسأله کسب و کار مردم، زندگی اجتماعی مردم هم مطرح شد و آموزش فرزندان تحت تأثیر قرار گرفت. کرونا یک بیماری عادی نبود، واقعاً مشکلات بسیار بزرگی را در همه جهان بوجود آورد منتها دنیا همه با هم بودند. اما ما تنها بودیم و کسی به ما کمک و یاری نکرد. همین الان هم می‌خواهیم واکسن تهیه کنیم با چه سختی‌ها و مشکلاتی و عبور از پیچ‌های مختلف است.

وی ادامه داد: در دنیا اینجور نیست، دنیا بانک، پول و معاملاتش آزاد است روابط‌اش روابط معمولی است، ما با یک مشکلات ویژه‌ای مواجه هستیم، اما در عین حال با همت، ایثار و فداکاری همه به کمک هم آمدیم تا توانستیم این یکسال را تا حدی که امکان‌پذیر بود بگذرانیم.

روحانی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم با سایر کشور‌ها مقایسه کنیم، واقعاً کشور ما حتی با کشور‌های پیشرفته در اروپا، آمریکا قابل مقایسه است. در کسب و کار‌ها یک تصمیم بسیار درستی از همان روز‌های اولیه اتخاذ کردیم که همه کارخانجات و تولیدگر‌های بزرگ با رعایت پروتکل‌ها به فعالیت‌شان ادامه دهند، حتی در دنیا عده‌ای مخالف بودند، ولی ما این تصمیم قاطع، صحیح و درست را گرفتیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: کارخانجات عظیمی داشتیم که چندین هزار کارگر داشت و اصلاً کسی مبتلا نشد و اگرهم مبتلا شد، عددش بسیار اندک بود و اصلاً مرگ و میری در تولیدات و کارخانجات بزرگ نداشتیم. امروز پنجاه و پنجمین جلسه ستاد ملی کرونا است، روز‌های اولیه‌ای که در ستاد جمع می‌شدیم در اوایل اسفند سال قبل خیلی بحث بود و بعضی‌ها می‌گفتند لااقل یک ماه همه جا بسته شود و در دنیا می‌گفتند ایران بی‌مهابا اجازه می‌دهد، نه همه تولید‌ها را مخصوصاً تولید‌های ضروری و همه خدمات را انجام دادیم و تولیدات بزرگ انجام گرفت. بخشی از کسب و کار‌ها انجام گرفت و یک بخشی هم برای مدتی دچار محدودیت شدند که چاره‌ای نبود.

وی اظهار کرد: در مجموع می‌توانم بگویم در کسب و کار‌ها و جا‌هایی که به بخش تولید صنعتی، کشاورزی مربوط می‌شود، وضع ما بحمدالله بد نبوده و خوب بوده و رشد داشته ایم البته در بخش خدمات مشکلات زیادی داشتیم و هنوز هم داریم، در بخش گردشگری خسارت بزرگی وارد شد در بخشی از فعالیت اجتماعی خسارت‌های بزرگی وارد شد، اما در عین حال مردم تحمل کردند و ما هم در حد توانمان آن‌ها را یاری و کمک کردیم.

روحانی گفت: همه اصرار ما این است که در این ۲ ماه کاری کنیم تا موج چهارمی صورت نگیرد یکی از دلایل‌اش این است که بلکه کسب و کار مردم مخصوصاً آن‌هایی که در خدمات و گردشگری هستند در ایام عید شرایط مناسبی داشته باشند و بتوانند ضرر‌های پارسال را جبران کنند. ولی اگر خدای ناکرده در این ۲ ماه مراعات نشود و خدای ناکرده اگر وارد موج چهارم شویم این‌ها از دست می‌رود و ناچاریم باز هم محدودیت‌ها را آن زمان اعمال کنیم.

روحانی گفت: یادآوری می‌کنم از کادر درمانی که از روز اول برای این کار عظیم و بزرگ ایستادگی کرد و یادآوری می‌کنم از همه آن‌هایی که نیازمندی‌های ما را در بخش بهداشت، حفاظت فردی و جمعی، وسایل پزشکی، اکسیژن سازها، دارو و هر چه که نیاز داشتیم، ساختند. شرکت‌های دانش بنیان و تولیدگران وارد صحنه شدند و مردم را تنها نگذاشتند و تقریباً هم‌پای دنیا پیش آمدیم.

رئیس جمهور بیان کرد: الان اینگونه نیست که بگوییم کسی مریض است تخت نداریم. کسی وضع حالش خوب نیست، آی‌سی‌یو و اکسیژن‌ساز و دارو و درمان نداریم، پزشک و پرستار ما خسته است. اینطور نبوده است، همه در صحنه بودند و این کار عظیم و بزرگ انجام گرفت و در بخش آموزش در حد امکان از طریق سامانه‌های فضای مجازی آمدیم و نگذاشتیم آموزش تعطیل شود البته مدارس تعطیل شد، ولی آموزش ادامه پیدا کرد.

وی افزود: در اینجا می‌خواهم از همه آن‌هایی که در زمینه فضای مجازی تلاش کردند تشکر کنم، از اوایل ۹۳ که در شورای عالی فضای مجازی مصوباتی برای زیرساخت‌ها و شبکه بزرگ اطلاعات در کشور گذراندیم، کار عظیم و بزرگی شروع و انجام شد.

روحانی گفت: امروز می‌بینید یک بخش بزرگی از بار خدمات اجتماعی، کسب و کار مردم همه روی دوش فضای مجازی است این کار عظیمی است و الان دانش آموز‌ها درست است که از طریق رادیو و تلویزیون استفاده می‌کنند، ولی سامانه فضای مجازی به این‌ها کمک می‌کند، در بخش تحقیقات گرچه محدودیت داریم، مثلاً یک محقق وقتی وارد سامانه‌ای می‌شود و می‌خواهد در اینترنت چیزی استفاده کند، آنجا می‌گوید، چون کاربر ایرانی هستی نمی‌توانی استفاده کنی این تحریم‌ها خیلی اثرگذار بوده، اما در عین حال همه این‌ها را پشت سر گذراندیم.

رئیس جمهور گفت: حتی در زمینه تولید واکسن وارد شدیم و حضور پیدا کردیم و قدم‌های اولیه را برداشتیم، مسئولین متخصص مطمئن هستند در نهایت در سال آینده به واکسن‌هایی که از تولید داخلی ما است می‌رسیم، واکسیناسیون انجام خواهد شد و این کار عظیم و بزرگی است که در مجموع انجام گرفت.

وی اظهار کرد: اما یک تفاوت اساسی با دنیا داریم. اگر دنیا می‌گوید من توانستم از مشکلات کرونا تا حد زیادی عبور می‌کنم، ما ادعایمان بالاتر است ما در حال تحریم و فشار هستیم. ما رفتیم از یک بانک یا صندوق بین‌المللی برای خرید تجیهزات پزشکی‌مان در دوره کرونا وام بگیریم، آمریکا مانع شد و جلوی ما را گرفت.

روحانی تاکید کرد: یعنی جنایت حکومت قبلی آمریکا در حدی بود که جلوی درمان، واکسن، تجهیزات، گرفتن وام را گرفت و همه جا سد و مانع درست کردند. کشور‌های دیگر این مشکلات را نداشتند و به راحتی کار‌ها را انجام می‌دادند، اگر تولید داخلی ما نبود، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان نبودند، فعالیت بخش‌های مختلف در داخل کشور نبود، بدانید اگر نیازمند بودیم ماسک و دستکش و گان پرستار هم به ما نمی‌فروختند و در اختیار ما قرار نمی‌گرفت. همه در داخل به سمت تولید رفتیم و بحمدالله یک کار عظیم و بزرگی را در این زمینه انجام دادیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در زمینه زیرساخت دیجیتال که در بعضی از کشور‌ها خیلی پیشرفته هستند این زیرساخت خیلی به آن‌ها کمک کرد ادامه داد: اما ما در حد خودمان که زیرساخت متوسط بود، زیرساخت دیجیتال ما در آغاز نسبت به کشور‌های همسایه و اطراف‌مان تقریباً نصف بود، یعنی ضریب نفوذ برای ما ۲۰ الی ۲۲ بود در حالی که کشور‌های اطراف ضریب نفوذ‌شان ۴۵ الی ۵۰ بود. الان ضریب نفوذ ما شبیه کشور‌های پیشرفته است و در این کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر از اینترنت به صورت‌های مختلف استفاده می‌کنند. الان بخش اعظم روستایی‌ها هم از اینترنت استفاده و بهره‌برداری می‌کنند.

وی ادامه داد: این یکی از کار‌های عظیم و بزرگی بود که از سال ۹۲ و بویژه از سال ۹۳ با مصوباتی که داشتیم تا امروز انجام گرفته است که در شرکت‌های دانش‌بنیان هم کمک ما است. شرکت‌های دانش‌بنیان وصل به این فضا است و اگر به این فضا وصل نباشد نمی‌توانند کار بکنند.

روحانی گفت: دیگر مشاغل ما هم یک بخشی الان وصل به این است و اگر در این شرایط نبود ما نمی‌توانستیم بخشی از خدمات را انجام دهیم و مشاغلی را نمی‌توانستیم انجام دهیم. در مجموع بحمدالله با کمک همدیگر قدم‌های بزرگی را برداشتیم و قابل افتخار است. بخش دولت را نمی‌گویم دولت در حد توان‌اش است، اما بخش ملت و مردم واقعاً جای افتخار است کاری که نیرو‌های مسلح و صدا و سیما و پلیس انجام دادند و همه به صحنه آمدند، کار عظیم و بزرگی بود.

وی ادامه داد: اگر یک خرده بی‌احتیاطی کنیم، با مشکل موجه خواهیم شد، امروز اعلام شد که مثلاً در رعایت پروتکل‌ها یک خرده کاهش پیدا کرده و به مراعات ۸۰ درصد رسیده ایم که این کم است، ما مراعات بالای ۹۵ درصد را می‌خواهیم. اگر پایین‌تر بیاید دچار مشکل می‌شویم. اگر در ماه بهمن و اسفند خوب مراعات نکنیم، برای کسب و کار‌ها و تفریح و زندگی هم به مشکل می‌خوریم.

روحانی گفت: یک نکته هم بگویم که این فضای اجتماعی برای همه دنیا سخت شده است. اما اینکه رفت و آمد نکنند و دور همی‌ها نباشد و خانه هم نروند، برای ما خیلی سخت‌تر است. در ایران با کشور‌های اروپایی و غربی فرق می‌کند، آن‌ها معمولاً اینقدر ارتباطات‌شان زیاد و نزدیک نیست. ما بخاطر فرهنگ ایرانی و اخلاق اسلامی‌مان، همیشه سفارش کرده ایم که بیشتر همدیگر را ببینیم بروید سر بزنید پدر و مادر، اقوام را و صله ارحام این‌ها را همیشه در طول زندگی تأکید کرده ایم، غربی‌ها در این حد نیستند، ما یک مقدار فراتر از آن‌ها هستیم.

رئیس جمهور ادامه داد: الان گفته‌ایم درست به عکس، رفت و آمد نکنید و دور همی‌ها نباشد، عروسی با جمعیت حداقل، در عزا حداقل، درست آن چیزی را که در طول تاریخ به مردم توصیه می‌کردیم حالا می‌گوییم که سبک زندگی‌تان معکوس شود پس برای ما خیلی سخت‌تر و مشکل‌تر شده است است. مردم از لحاظ روحی و روانی در فشار هستند یعنی فرزندی که پدر و مادرش را نمی‌بیند و پدر و مادری که فرزندش را که در شهرستان و در جای دور است نمی‌تواند ببیند و رفت و آمد را نمی‌تواند انجام دهد یک فشار روحی و روانی بزرگی به مردم وارد شده است.

وی تصریح کرد: اگر ان‌شاء الله همه ما مراعات کنیم، این شرایط یک مقداری سهل‌تر می‌شود. مخصوصاً در شرایط عید هم کسب و کار و تفریحات مردم می‌تواند جبران شود. امروز تصمیمات خوبی گرفتیم که برخی از آن به ایام اسفند و خرید و فروش‌ها و ایام نوروز مربوط می‌شود. بعد برای مردم توضیح داده می‌شود که ان‌شاء الله اگر مواجه با یک موج جدیدی نشویم این چارچوب‌ها و مقررات می‌تواند اجرا شود به شرط اینکه همه در کسب وکار‌های شب عید و همچنین در تفریحات ایام عید همه چارچوب‌هایی که امروز مقرر کردیم را مورد مراعات قرار دهند.

وی در پایان گفت: امروز همچنین مصوبه دیگری درمورد واکسن داشتیم که دوستان توضیح می‌دهند و فردا آن مصوبه ابلاغ خواهد شد و ویژگی‌هایی که باید داشته باشد، چه تولید داخلی و چه خرید از خارج و آن نکاتی که مورد نظر وزارت بهداشت و درمان بود، جلسه مورد تأکید و تأیید قرار داد و ان‌شاء الله در این چارچوب‌ها، ما هم برای خرید واکسن و هم برای حمایت از واکسن داخلی تلاش بیشتری را خواهیم کرد. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *