مدارس کانکسی از استاندارد و ایمنی لازم برخوردار هستند؟
- ایرنا نوشت: مهراله رخشانی مهر درباره ایمنی و وضعیت مدارس کانکسی کشور اظهار داشت: چهار هزار مدرسه کانکسی در کشور وجود دارد که در واقع امکان جمعآوری آنها وجود ندارد.
وی افزود: کلاسهای درس کانکسی به طور عمده برای مناطق عشایری کوچرو با جمعیت دانشآموزی میان ۳ تا ۱۵ نفر تهیه شده و قرار است برای سال تحصیلی آینده کلاسهای کانکسی با جمعیت بالای ۲۰ نفر جمعآوری شوند.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه بهترین وسیله برای آموزش دانشآموزان عشایری کانکس است، ادامه داد: برخی از کلاسهای کانکسی ممکن است در مناطق شهری قرار گرفته باشند، به همین دلیل آموزش و پرورش در نظر دارد که جمعآوری کانکسهای با جمعیت بالای ۲۰ نفر را در اولویت قرار دهد.
رخشانی مهر خاطرنشان کرد: کلاسهای درس کانکسی استاندارد و ایمن هستند و نمیتوان آنها را وسیله بدی برای آموزش دانست، کانکسها در مناطق صعبالعبوری از کشور قرار گرفته اند که امکان حمل مصالح ساختمانی به آنجا وجود ندارد و همچنین اینکه خود این کانکسها نیز به سختی در این مناطق قرار میگیرند.
استاندردسازی مدارس عشایری در اولویت است
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش با قراردادن کانکس در مناطق عشایری، استانداردها را افزایش داده است، توضیح داد: دانشآموزان پیش از برگزاری کلاسهای درس در کانکسها، از چادر عشایری استفاده میکردند که چادرها جمعآوری و کانکسهای ایمن و مناسب به جای آنها قرار داده شدند.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور یادآور شد: آموزش و پرورش به دنبال تعریف استانداردهای جدید برای مدارس عشایری است، همایش امسال "مدرسه ایرانی معماری ایرانی" قرار است که با محوریت استانداردسازی مدارس عشایری در اسفند ماه با ارائه نظرات استادان و کارشناسان سراسر کشور به صورت مجازی برگزار شود تا مساله مناسبسازی مدارس عشایری نیز مورد بررسی قرار گیرد.
رخشانی مهر همچنین اظهار داشت: زمانی بازسازی و تخریب مدارس، مسالهای اساسی در کشور بود که این آمار از ۷۰ درصد در حال حاضر به حدود ۱۹ درصد رسیده است. نمیگویم مدارس دیگر به بازسازی نیاز ندارند، اما از شدت بحرانی بودن وضعیت آنها کاسته شده و از این به بعد مساله ما همین مدارس عشایری کوچ رو است.
وی افزود: مدارس عشایر کوچرو بیشتر در مناطق صعبالعبور قرار گرفته و امکان حمل مصالح در این مناطق با وسایل مرسوم نیست، از این رو باید برای آنها چاره اندیشی شود، تاکنون کارشناسان کانکس را بهترین وسیله آموزشی برای مناطق عشایری کوچرو انتخاب کرده اند، مگر اینکه صاحبنظران پیشنهاد بهتری داشته باشند.
مدارس کانکسی از استاندارد و ایمنی لازم برخوردار هستند
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره حادثه اخیر آتشسوزی اسکان فرهنگیان در سردشت دزفول اظهار داشت: این حادثه بر اثر آتشسوزی گاز پیکنیک صورت گرفته و علت آن پس از بررسیها برخورد صاعقه مشخص نشده است.
رخشانی مهر افزود: تمام چهار هزار کانکس کلاس درس در کشور صاعقهگیر دارند و هیچ حادثهای بر اثر صاعقه برای کانکسها ایجاد نشده است. سالیانه ۴،۵ نفر در کشور در این مناطق بر اثر اصابت صاعقه جان خود را از دست میدهند.