بحران بهداشتی در انگلیس و ۱۰۰.۰۰۰ مرگ کرونایی
- انگلیس با بیش از ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از کرونا نخستین کشور در اروپاست که به این میزان از تلفات رسیده است.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، میگوید «محاسبه غم و اندوه موجود در این آمار ناخوشایند دشوار است؛ من برای هر زندگی از دست رفته بسیار متاسفم.»
مقیاس تلفات همه گیری کرونا در انگلیس از برخی از بدترین پیش بینیهای یک سال پیش فراتر رفته است.
«پاتریک والانس»، مشاور ارشد علمی دولت انگلیس، در ماه مارس گفت که کمتر از ۲۰ هزار مرگ برای انگلیس نتیجه خوبی خواهد بود اما تعداد کشته شدگان از ۷ نوامبر تاکنون دو برابر شده است.
جانسون زمانی که تلفات کرونایی به ۵۰ هزار نفر رسیده بود محدودیتها را کاهش داد و اجازه داد فروشگاههای غیر ضروری در آستانه کریسمس بازگشایی شوند.
نخست وزیر انگلیس در ۵ ژانویه محدودیت جدیدی را ایجاد کرد تا سعی کند از شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا جلوگیری کند که به گفته دانشمندان مسریتر از ویروس اصلی است.
دولت انگلیس در موضوع مدیریت همه گیری کرونا با انتقاداتی روبرو شده است، از جمله اینکه برای اعمال محدودیتها، بیش از حد صبر کرد و نتوانست تجهیزات کافی محافظتی را برای کارمندان بخش بهداشت به دست آورد.
«ریچارد موری»، مدیر اجرایی یک اتاق فکر متمرکز بر بهداشت و مراقبتهای اجتماعی انگلیس، میگوید «اشتباهاتی انجام شده است؛ تصمیمات برای ورود به قرنطینه و محدودیت به طور مداوم دیر اتفاق میافتد، زیرا دولت نتوانسته از اشتباهات گذشته یا تجربیات کشورهای دیگر درس بگیرد.»
جانسون که برای کاهش محدودیتها بارها از سوی نمایندگان پارلمان از طرف حزب محافظه کار خود تحت فشار قرار گرفته است، از اقدامات دولت خود دفاع کرده و میگوید که همه کارها برای جلوگیری از مرگ و میر انجام شده است.
نخست وزیر انگلیس وعده اجرای طرحی برای رفع محدودیت در مشاغل و زندگی اجتماعی مردم را طی چند روز و هفته آینده داد اما «کریس ویتی»، مقام ارشد پزشکی انگلیس، احتیاط در این زمینه را در پیش گرفته است.
به گفته وی، «وضعیت کرونایی در برخی از مناطق قانع کننده نیست؛ مردم باید درمورد این وضعیت واقع بین باشند.»
بر اساس آمارها، ۳۷ هزار و ۵۶۱ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در سراسر انگلیس بستری هستند.
همچنین آمارها نشان میدهد که انگلیس در روز سه شنبه، ۲۰ هزار و ۸۹ مورد ابتلای جدید و هزار و ۶۳۱ جان باخته را ثبت کرده است؛ همچنین ۴ هزار و ۳۲ نفر هم از دستگاههای تنفس مکانیکی استفاده میکنند.
بر اساس دادههای جمع آوری شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز، انگلیس چهارمین کشور با بالاترین میزان مرگ و میر در مقیاس ۱۰۰ نفر است.
بر این اساس، انگلیس پس از سن مارینو، بلژیک و اسلوونی در رده چهارم است.