تاثیر کرونا بر بودجه ۱۴۰۰ تهران
محمود میرلوحی گفت: متاسفانه بسیاری از قولهایی که دولت محترم به طور مشخص در حوزه حمل و نقل عمومی و بخشهای جرایم رانندگی، توسعه فضای سبز، موضوع پسماند و بافت فرسوده داده به نتیجه نرسیده و دولت یا نتوانسته یا نخواسته کمکی به حل این مشکلات بکند.
خبرگزاری میزان -
عضو شورای شهر پایتخت درپاسخ به اینکه در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری چه تمهیدی برای به کارگیری و جذب مشارکت سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی اندیشیده شده گفت: ما علی رغم مشکلاتی که پیش آمد راه را برای مشارکت سرمایه داران هموار کردیم. هم در برنامه سوم و هم در سند جامع سرمایه گذاری راه شهرداری تهران برای کار و تلاش و فعالیت گستردهتر اقتصادی به خصوص با مشارکت بخش خصوصی هموار شده است. امروز فعالیتهای مدیریت شهری بر این متمرکز است که جلوی متکی بودن بودجه شهرداری به فروش تراکم گرفته شود و اقتصاد شهری ما حالت تک محصولی پیدا نکند.
محمود میرلوحی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران درخصوص تاثیر اپیدمی کرونا و مشکلات معیشتی بر سمت و سوی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران به میزان گفت: واقعیت این است که ما سال سختی را پشت سر گذاشتیم. مسایلی نظیر کرونا، تحریم و سیاستهای خصمانه ترامپ دست به دست هم دادند و شرایط فعلی را برای ما ایجاد کردند. بیش از همه کشور هم آثار این مشکلات در تهران خود را نشان داده است. چون در این شهر با ده میلیون جمعیت آثار تحریمها زودتر ظاهر میشود. ویروس کرونا هم در مناطق پرجمعیت تهدیدزایی بیشتری دارد و ایجاد و رعایت فاصله اجتماعی در محیطی مانند شهر تهران که در یک مساحت هفتصد کیلومتر مربعی ده میلیون جمعیت گنجانده شده کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه معمولا بیست درصد درآمدهای شهرداری در اسفندماه حاصل میشود گفت: درواقع چهل درصد این درآمدها مربوط به سه ماه آخر سال است و بیست درصدش هم مربوط به اسفندماه میشود. با شیوع کرونا در موضوع بودجه ما با بحران درآمدها هم در آخر سال ۹۸ و هم در ماههای نخست سال ۹۹ مواجه شدیم.
وی با اشاره به اینکه دو بسته محرک اقتصادی در شورای شهر به تصویب رسیده افزود: درحال حاضر که یک سال از شروع اپیدمی کرونا میگذرد بحث بودجه سال ۱۴۰۰ به جریان افتاده است. بودجه سال ۹۹ نسبت به بودجه سالهای ۹۸ و ۹۷ تاحدودی انبساطی بود. ما در سال ۹۶ دست به یک کار بی سابقهای در شورای شهر زدیم و هشتصد میلیارد تومان از بودجه را کاهش دادیم.
میرلوحی اظهار داشت: در بحث بودجه دو اصطلاح متمم و اصلاح مطرح میشود که معمولا متمم به معنای اضافه کردن است و اصلاح هم به کارهای مختلف جا به جایی گفته میشود. اینکه یک نهادی بخواهد بودجه خودش را کاهش بدهد بی سابقه است. ولی ما این کار را کردیم به این دلیل که احساس میکردیم این پیام را باید به بخشهای مختلف مدیریت شهری انتقال بدهیم تا بدانند شرایط سختی حاکم است و فضای کار و فعالیت و درآمدزایی سخت شده و تصور هم میکنم این پیام به خوبی منتقل شده است.
وی ادامه داد: در سالهای ۹۷ و ۹۸ هم با همین شیوه جلو رفتیم که به نوعی این کار تثبیت بودجه بود. این درحالی است که تورم سالانه و نیازهای مختلف در جای خود بود، ولی بودجههای ۹۸ و ۹۷ را انقباضی تنظیم کردیم. ولی خوشحالیم که در شرایطی که تحریم و کرونا همه کارهای کشور را دچار مساله و مشکل کرده به فعالیت و کارهای اصلی شهرداری تقریبا خللی وارد نیامده است.
میرلوحی تصریح کرد: به نظر میرسد اینکه در پایتخت بتوان کار توسعه مترو را دنبال کرد و فعالیتهای عمرانی ادامه پیدا کند اتفاقات خوب و قابل توجهی است که رخ داده است. ما وقتی به اواسط سال ۹۸ رسیدیم احساس کردیم وقت این شده که باید در بودجه شهرداری تاحدودی تغییر فاز داده شود و حالت انبساطی و توسعه محور پیدا کند. برای همین سال گذشته یک متممی را تصویب کردیم و حدود شش هزار و پانصد میلیارد تومان لایحه متمم طلب کردیم که به صحن شورا آمد و تصویب شد.
بیشتر بخوانید:
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه امسال هم همان مسیر ادامه پیدا کرد افزود: در حالی که به علت شیوع کرونا میشد نگاه دیگری هم داشت و ما بودجه را در شرایط کرونایی در اسفند ۹۸ تصویب کردیم. ولی همان نگاه انبساطی را ادامه دادیم و بودجه امسال به سی هزار میلیارد تومان تبدیل شد. درحالی که پارسال بودجه اول ما حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بود و بودجه دوم ما به بیست و چهار هزار میلیارد رسید. این اتفاق در شرایط تحریم و کرونا یک کار بلندپروازانهای بود. اما خوشبختانه احساس میکنم با این دو بستهای که تصویب کردیم و همتی که دوستان ما انجام دادند تا این مرحله حدود ۷۵ درصد بودجه نقدی محقق شده باقیمانده اش هم که بیشتر شامل غیرنقدی هاست با تدابیر و برنامههایی که به ما گزارش شده امیدواریم تامین شود.
میرلوحی خاطرنشان کرد: معنای چنین وضعیتی این است که شهرداری تهران با همه سختیهایی که داشته و محدودیتهای ناشی از تحریمها و ویروس کرونا و با کم لطفیهایی که خواسته یا ناخواسته امسال پیش آمده توانسته به خوبی کار را پیش ببرد. متاسفانه بسیاری از قولهایی که دولت محترم به طور مشخص در حوزه حمل و نقل عمومی و بخشهای جرایم رانندگی، توسعه فضای سبز، موضوع پسماند و بافت فرسوده داده به نتیجه نرسیده و دولت یا نتوانسته یا نخواسته کمکی به حل این مشکلات بکند. با این حال شهرداری تهران توانسته روی پای خودش بایستد و به همین دلیل ما امیدوار هستیم که سال آینده با همین همت اگر کار را ادامه دهیم درحالی که قرن جدید آغاز خواهد شد مطلع قرن جدید کارهای موثر و بادوامی را در بودجه تهران به تصویب برسانیم و به اجرا دربیاوریم.
عضو شورای شهر پایتخت درپاسخ به اینکه در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری چه تمهیدی برای به کارگیری و جذب مشارکت سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی اندیشیده شده گفت: ما علی رغم مشکلاتی که پیش آمد راه را برای مشارکت سرمایه داران هموار کردیم. هم در برنامه سوم و هم در سند جامع سرمایه گذاری راه شهرداری تهران برای کار و تلاش و فعالیت گستردهتر اقتصادی به خصوص با مشارکت بخش خصوصی هموار شده است. امروز فعالیتهای مدیریت شهری بر این متمرکز است که جلوی متکی بودن بودجه شهرداری به فروش تراکم گرفته شود و اقتصاد شهری ما حالت تک محصولی پیدا نکند.
وی ادامه داد: خیلی تلاش شده تا با این رویکردهای جدیدی که تصویب و ابلاغ شده هرگونه تردید کنار گذاشته شود و بتوانیم کارهای بزرگی را پیش ببریم. ما پیش بینی تشکیل صندوق برای حمل و نقل، گردشگری، محیط زیست و آلودگی هوا را کرده ایم و تصور میکنم راه ما باز است. امیدوارم حالا که شر ترامپ کم شده با رفع موانع وضعیت بهتر شود و شهرداری تهران تلاش کند تا وارد این فاز از کار شود. این اصلا مطلوب نخواهد بود که در شهر بزرگی مثل تهران با توجه به تمرکز چهل درصدی اقتصاد کشور در این شهر هیچ پروژهای با مشارکت ایرانیان خارج از کشور یا شرکت ها، بانکها و سرمایه گذاران خارجی نداشته باشیم. این مساله یک کسری و کمبود محسوسی است و این رویه حتما باید تغییر کند.
میرلوحی بیان داشت: به راحتی میتوان پروژههای بزرگ را به همان شیوهای که در دنیا عمل میشود با مشارکت سرمایه گذاران خارجی به پیش برد. در مترو ما امروز حتی یک میلیارد کار مشترک با سرمایه گذاران نداریم. در حالی که هم در ساخت واگن، ساخت اتوبوس، توسعه خطوط مترو و گردشگری میتوان از مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی بهرهمند شد. من فکر میکنم باید هرچه زودتر این نقیصه برطرف شود. اگر دوباره برجام جان بگیرد و فضای همکاریهای بین المللی فراهم شود به نظر میتوان پروژههای مشترک زیادی را شناسایی و عملیاتی کرد. ما به دوستانمان در شهرداری تاکید کرده ایم اگر این فضا فراهم شد این فرصت نباید از دست برود و از همین حالا آماده باشند و ذهن و فکر و برنامه هایشان را برای کارهای بزرگ و مشارکت داخلی و خارجی مهیا کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *