بهار سرنوشت ساز برای تیم ملی فوتبال؛ ایران در انتظار یک جشن ۸۰ میلیونی
- خبرآنلاین نوشت:تیم ملی فوتبال ایران از همان آغاز سال ۱۴۰۰ روزهای شلوغی را پیش رو دارد و باید در چارچوب رقابتهای مقدماتی جام جهانی برابر تیمهای هنگ کنگ و کامبوج به میدان برود.
تیم ملی فوتبال ایران هنوز با اسکوچیچ در یک بازی رسمی به میدان نرفته و هنوز چهره ملی پوشان با سرمربی کروات مشخص نیست. شانس بد اسکوچیچ و البته تیم ملی به شکلی بود که از همان آغاز ویروس کرونا مانع از آغاز به کار سرمربی جدید شد.
افتتاحیه قابل قبول اسکوچیچ در تیم ملی
در نهایت اسکوچیچ تیمش را در دو بازی تدارکاتی با ازبکستان و بوسنی به میدان فرستاد و دو پیروزی را کسب کرد. تیم ملی در مهر ماه با دو گل طارمی و آزمون ۲ بر یک ازبکستان را برد و در آبان نیز با نتیجه ۲ بر صفر و با گلهای قایدی و رضایی بوسنی را از پیش رو برداشت.
با وجود اینکه تیم ملی هنوز با دراگان بازی مهم و رسمی را برگزار نکرده، اما انتقاداتی نسبت به لیست بازیکنان دعوت شده از سوی این مربی به وجود آمده است. حضور بازیکنانی، چون مهدی شیری و غیبت برخی دیگر سبب شد کارشناسان از سرمربی تیم ملی انتقاد کنند. اسکوچیچ که به نظر میرسد خیلی علاقهای به پاسخ دادن چنین انتقاداتی ندارد، اما در برخی اظهارنظرهایی از برنامه اش برای بازی دادن به بازیکنانی که کمتر مورد توجه قرار گرفته اند، گفته است.
درواقع برخی از بازیکنانی که در دورههای گذشته توسط کی روش و حتی ویلموتس به تیم ملی دعوت نمیشدند مورد توجه اسکوچیچ قرار گرفته است. او در نظر دارد در بازیهای تدارکاتی افرادی که فرصت هماهنگی نداشتند را مورد استفاده قرار دهد. البته در این میان برخی اعتقاد دارند با توجه به شرایط تیم ملی در مقدماتی جام جهانی، فعلا فرصت آزمون و خطا نیست.
پاییز کابوس وار با دو باخت
تیم ملی فوتبال ایران در چهاربازی گذشته خود در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر ابتدا با ۲ گل هنگ کنگ را از پیش رو برداشت و سپس در اولین حضور زنان در ورزشگاه آزادی با نتیجه پرگل ۱۴ بر صفر کامبوج را در هم کوبید. با این نتیجه تعریف و تمجید از ویلموتس آغاز شد و بسیاری برای خداحافظی با بازیهای کم گل دوران کی روش نفس راحتی کشیدند غافل از آن که در آینده نزدیک مارک نفس همه را گرفت!
دیدار دوم و سوم ایران کابوس وار به پایان رسید. باخت یک بر صفر برابر بحرین با گل محمد الحردان و بازی ناامید کننده با عراق و شکست ۲ بر یک در ثانیههای پایانی تمام معادلات گروه را بهم زد؛ دو باخت به فاصله یک ماه در مهر و آبان، خزان را به اردوی تیم ملی آورد.
سومین جام جهانی پیاپی یا حسرت قطر؟
تیم ملی در پایان چهاربازی ۲ برد و ۲ باخت را به نام خود ثبت کرده و ۶ امتیازی است. با توجه به یک بازی کمتر ایران نسبت به رقبا و البته صعود بهترین تیم دوم گروهها این اطمینان خاطر را به وجود آورده که ایران حذف شده بزرگ نخواهد بود. با این حال ایران دو بازی حیاتی برابر بحرین و عراق در خرداد ماه پیش رو دارد، البته شاگردان اسکوچیچ ابتدا باید در فروردین ماه ۶ امتیاز برابر هنگ کنگ و کامبوج را به دست بیاورند و دست پر به جدال با دو تیم قدرتمند گروه بروند.
با توجه به اینکه سه بازی ایران برابر هنگ کنگ، عراق و بحرین در تهران برگزار میشود از ابتدا امیدهای زیادی برای استفاده از امتیاز میزبانی وجود داشت، اما با توجه به شرایط کرونا هنوز مشخص نیست که تماشاگران حتی به تعداد کم اجازه حضور در ورزشگاه را دارند یا خیر. ضمن اینکه این پیش بینی میشود که اگر وضعیت کرونا شیوع بیشتری داشته باشد باردیگر مقدماتی جام جهانی تحت تاثیر قرار بگیرد و به صورت متمرکز برگزار شود.
اسکوچیچ؛ یک مربی پرتلاش
از ابتدای انتخاب دراگان اسکوچیچ به عنوان سرمربی تیم ملی انتقادهای زیادی نسبت به حضور این مربی کروات روی نیمکت تیم ملی شد، اما نکته امیدوار کننده درباره دراگان، تلاش او برای موفقیت است. قطعا اسکوچیچ دانش فنی به اندازه کارلوس کی روش ندارد، اما در همین مدت زمانی که به عنوان سرمربی معرفی شده انگیزه زیادی از خود نشان داده است. او بعد از حدود ۵ ماه به مرخصی رفت و تعطیلات سال نو میلادی را کنار خانواده اش سپری کرد. بعد از بازگشت هم هر هفته در یک یا دو بازی لیگ حاضر بوده و به همراه وحید هاشمیان از نزدیک نظاره گر مسابقات است.
او برای لژیونرها نیز برنامه داشت، اما با توجه به محدودیتهای رفت وآمد فعلا از راه دور عملکرد آنها را زیر ذره بین قرار داده تا در نهایت بتواند بهترین ترکیب را برای تیم ملی انتخاب کند. درواقع او برخلاف بسیاری از مربیان که تمام کارهای خود را به دستیاران میسپارند، در میدان حضور دارد و حتی تلاشهای زیادی هم انجام میدهد تا علاه بر بازیکنان، علاقمندان فوتبال هم ارتباط نزدیک تری با این سرمربی داشته باشند.
درآخرین اقدام سرمربی تیم ملی به منظور بهبود عملکرد ملیپوشان قصد دارد از طریق وب کنفرانس با بازیکنان ارتباط برقرار کند و ضمن آمادهسازی حداکثری آنها برای بازیهای مقدماتی جام جهانی، عملکرد بازیکنان را برای بازیهای پیشرو تقویت کند. هدف کادرفنی آنالیز ویدئوهای بازیکنان در باشگاهها با مشارکت خود آنها و صحبت درباره نکات و مسائل فنی است.
آغاز ۱۴۰۰ در اردو
براساس برنامه ریزی صورت گرفته توسط فدراسیون فوتبال و دراگان اسکوچیچ تیم ملی دو هفته و از ۲۷ اسفند ۹۹ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ در اردو خواهد بود. با توجه به شرایط لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا برنامه ریزی برای تیم ملی هم دشوار شده است.
به هرترتیب ملی پوشان ۵ فروردین در تهران با هنگ کنگ بازی میکنند و بعد راهی کامبوج میشوند. قطعا دو بازی ابتدایی برای ملی پوشان دشوار نخواهد بود، اما آزمون اصلی اسکوچیچ خرداد ماه خواهد بود جایی که باید به فاصله ۸ روز با دو تیم بزرگ بازی کند. تیم ملی ۱۷ خرداد با بحرین و ۲۵ همان ماه با عراق بازی میکند تا تکلیف صعود به دور دوم مقدماتی مشخص شود؛ البته شاید همان بازی با عراق تکلیف ملی پوشان روشن شود.
مرتضی پورعلی گنجی مهاجم تیم ملی میگوید: «همه ما میدانیم که صعود به جام جهانی برای مردم ایران خیلی مهم است. به این موضوع واقف هستیم و تمام توان خود را میگذاریم تا به جام جهانی صعود کنیم.» سردار آزمون و علیرضا بیرانوند هم بارها از این موضوع گفته اند که نهایت تلاش خود را به کار میگیرند تا تیم ملی به جام جهانی صعود کند.
اسکوچیچ سرمربی تیم ملی، اما اهداف بزرگتری در سر دارد. او میداند باید هدف بالاتری برای تیم در نظر بگیرد تا به حداقل اتفاق که صعود است برسیم. او در این باره میگوید: «هیچ گاه به دنبال مباحث کوچک نیستم و به چیزهای بزرگ فکر میکنم. همه انتظار دارند تیم ملی ایران به جام جهانی برود، اما انتظار من از خودم بیشتر از این حرفهاست و مشکلی با مسئولیتم ندارم. میدانم فوتبال برای مردم ایران خیلی مهم است و به همین دلیل احساس مسؤولیت میکنم.»
باید دید آیا اسکوچیچ و شاگردانش خزان غم انگیز ۹۸ را جربان میکنند و در خرداد ماه دست پر خواهند بود یا خیر.
برنامه و نتایج تیم ملی در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر:
هنگ کنگ صفر- ایران ۲
ایران ۱۴- کامبوج صفر
بحرین یک - ایران صفر
عراق ۲- ایران یک
پنج شنبه ۵ فروردین؛ ایران- هنگ کنگ ساعت ۲۰؛ ورزشگاه آزادی
سه شنبه ۱۰ فروردین؛ کامبوج- ایران ساعت ۱۵:۳۰؛ پنوم پن
پنج شنبه ۱۷ خرداد؛ ایران- بحرین
سه شنبه ۲۵ خرداد؛ ایران- عراق
جدول رده بندی:
۱- عراق: ۵ بازی، ۳ برد، ۲ تساوی و ۱۱ امتیاز
۲- بحرین: ۵ بازی، ۲ برد، ۳ تساوی و ۹ امتیاز
۳- ایران: ۴ بازی، ۲ برد، ۲ باخت و ۶ امتیاز
۴- هنگ کنگ: ۵ بازی، یک برد، ۲ باخت، ۲ تساوی و ۵ امتیاز
۵- کامبوج: ۵ بازی، یک تساوی، ۴ باخت و یک امتیاز