سخنگوی وزارت امورخارجه: کره ایها فقط قول میدهند!
- سعید خطیب زاده، در جریان بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با آخرین وضعیت نفتکش توقیف شده کرهای در ایران و درخواست کره جنوبی از قطر برای میانجی گری بین تهران و سئول جهت حل این موضوع گفت: در جریان سفر هیأت کرهای به تهران که چندی پیش براساس برنامه ریزی قبلی انجام شد ما از آنها پرسیدیم که چرا مسئله توقیف نفتکش کرهای را که یک مسئله فنی است، میخواهند از طریق سیاسی حل کنند؟
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه علت توقیف نفتکش کرهای همان طور که پیش از این اعلام شده ایجاد آلودگی محیط زیستی در دریا بوده است و این موضوعی است که برای همه کشورها مهم است، گفت: حتی این موضوع برای برخی از کشتیهای ایرانی نیز در جای دیگر رخ داده و همه کشورها در ارتباط با این موضوع حساس هستند.
خطیب زاده با بیان اینکه این کشتی براساس حکم قضایی توقیف و به بندر هدایت شده است، افزود: در این مدت بالاترین سطح دسترسیهای کنسولی برای ملوانان و کارکنان این کشتی فراهم شده است. تعدادی از خدمه کشتی بیمار بوده که دسترسیهای بهداشتی و درمانی برای آنها فراهم شد و معاون وزیر خارجه کره در جریان سفری که به تهران داشت با کاپیتان این نفتکش به صورت تلفنی گفتگو کرد و دیگر خدمات کنسولی لازم نیز برای آنها فراهم شده است.
وی ادامه داد: میانجی گری سیاسی در مورد مسائل فنی مورد قبول ما نیست و ما این موضوع را به کره ایها نیز اعلام کرده ایم.
خطیب زاده با رد این ادعا که هدف ایران از توقیف این نفتکش کرهای مجبور کردن کره برای بازپرداخت پولهای بلوکه شده ایران در سئول بوده است، ادامه داد: ما تاکنون راههای مختلفی را برای آزادسازی این پولها رفتهایم و سفر قائم مقام وزیر خارجه کره نیز در همین راستا صورت گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در ملاقاتهایی که مقامات ایرانی با هیأت وزارت خارجه کره جنوبی، داشتند تأکید شد که دولت کره همکاریهای لازم را در سه سال اخیر با ایران برای بازگرداندن این پولها انجام نداده است، افزود: آنها نیز در این دیدار مثل همیشه قولهایی برای پیدا کردن راه حلهایی برای حل این موضوع داده اند و امیدواریم این بار به این قول هایشان عمل کنند و به صورت واقعی و به دور از هرگونه بهانه گیری تلاش کنند که پول ایران آزاد شود چرا که آزاد شدن این پول میتواند تأثیرات خوبی در فضای اقتصادی ایران ایجاد کند.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی میزان پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی را ۷ میلیارد دلار اعلام کرده، ولی چندی پیش برخی از رسانههای کرهای این رقم را حدود ۹ میلیارد دلار عنوان کردند، اظهار کرد: البته رسانههای کره ممکن است رقمی را بالاتر و یا پایینتر اعلام کنند که ملاک نیست. پول ایران در کره یک رقم کاملا دقیق است که هم ما میدانیم و هم طرفهای رسمی کره ای. البته پولی که ما در آنجا داریم براساس واحد پول کره یعنی "وون" است و براساس نرخ برابری دلار میتواند این میزان بالا و پایین در تبدیل به دلار محاسبه شود.
وی با بیان اینکه پیگیر مسائل پولی و بانکی بر عهده وزارت خارجه نیست بلکه ما به تسهیل انجام مذاکرات در این زمینه کمک میکنیم، افزود: معیار دقیق در ارتباط با پول ایران در کره مقداری است که بانک مرکزی اعلام کند و باید مقامات بانک مرکزی میزان دقیق این پول را بگویند.