رکوردهای نفتی در روزگار تحریمی/ در نمایشگاه صنعت نفت چه گذشت؟
بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شیوع بیماری کرونا با تغییرات اساسی در شکل اجرا به پایان رسید.
- بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی «نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی» زیر سایه سنگین کرونا از ۳ تا ۶ بهمن ۹۹ به مدت چهار روز با حضور وزیر و مدیران ارشد صنعت نفت، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان، در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد.
برگزاری نمایشگاه بین المللی نفت با سالهای قبل تفاوت عمدهای داشت و آن عدم امکان حضور برای عموم مردم بود به طوری که صرفاً فعالان حوزه نفت در آن شرکت کردند، به همین منظور بسیاری از نشست های برگزار شده در این نمایشگاه به صورت پخش زنده و در بستر فضای مجازی در اختیار عموم قرار گرفت.
نمایشگاه امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا حال و هوای گذشته را نداشت، اما توجه بیشتر وزارت نفت به شرکتهای داخلی همزمان با شروع تحریمهای بین المللی موجبات افزایش اعتماد و خودباوری را ایجاد کرد.
سازندگان ایرانی در این دوره از نمایشگاه با اطمینان بیشتری نسبت به تواناییهای شرکتهای داخلی سخن میگفتند و شرکتهای دانش بنیان نیز در کنار فرصتی که برای آنها ایجاد شده بود محصولات خود را رونمایی کردند، رویکرد وزارت نفت برای تعامل دانشگاه و این صنعت امسال نمود بیشتری داشت و واحدهای دانشگاهی غرفههای بیشتری را به خود اختصاص دادند.
تولیدکنندگان تجهیزات نفت گلایه های فراوانی از محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی داشتند اما از توجه بیشتر وزارت نفت به ظرفیت های داخلی ابراز رضایت کردند به نظر می رسد شعار نمایشگاه یعنی نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی برگرفته از همین تغییر رویکرد است.
مجید بوجارزاده مدیر نمایشگاه در آیین گشایش این رویداد اعلام کرد حدود ۵۰۰ مجموعه فعال صنعت نفت کشور اعم از شرکتهای صاحبصلاحیت در زمینه اکتشاف و تولید، پیمانکاران، دانشگاهها و مراکز علمی، انجمنها، شتابدهندهها و استارتآپهای صنایع نفت و گاز و سازندگان فعال در بخشهای مختلف مانند ماشینهای دوار، تجهیزات فرآیندی، مواد شیمیایی، الکترونیک و ابزار دقیق و ... در این رویداد حضور دارند.
بیژن زنگنه نیز در مراسم افتتاحیه با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه بین المللی اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی محلی برای افزایش تعامل و هم افزایش میان تولیدکنندگان تجهیزات نفت و شرکت های داخلی و خارجی است.
وزیر نفت با اشاره به اقدامات آمریکا برای ایجاد محدودیت ها فروش نفت در ایران تصریح کرد: ترامپ به دنبال به صفر رساندن صادرات نفت ایران در جهان بود، اما با تلاشهای صورت گرفته داغ صفر کردن صادرات نفت ایران را به دل آنها گذاشتیم.
وزیر نفت پس از پایان سخنرانی از غرفههای نفت و پتروشیمی بازدید کرد و آخرین دستاوردهای شرکتهای ایرانی را نظاره گر شد و پای صحبت فعالان این حوزه نشست.
زنگنه پس از بازدید از غرفههای نفت و گاز و پتروشیمی به میان خبرنگاران بازگشت و پاسخ گوی سوالات آنها شد و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با وجود تحریمهای بین المللی فروش نفت ایران شدت داشته است اظهار کرد: نگرانی بابت بازگشت ایران به بازارهای نفتی نداریم و پرقدرتتر از گذشته به بازار برمی گردیم.
در ادامه مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز با حضور در نمایشگاه از چندین غرفه بازدید کرد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور از جمله مهمانان ویژه این نمایشگاه بودند.
در ادامه مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز با حضور در نمایشگاه از چندین غرفه بازدید کرد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور از جمله مهمانان ویژه این نمایشگاه بودند.
محمدباقر قالیباف با حضور در روز دوم این نمایشگاه با تاکید بر خودباوری و اتکا به منابع داخلی اظهار کرد: شعار ما میتوانیم باید باور درونی ما در صنعت نفت باشد، همچنین این بخش به حمایت شرکتهای دانشبنیان نیز نیاز دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نیازمند آن هستیم که در بحث مربوط به فاینانسها و سرمایهگذاریها در بخش نفت تحرک بیشتری داشته باشیم، همچنین باید بیش از گذشته از شرکتهای دانشبنیان حمایت و همکاریهای نزدیک صنعت نفت با دانشگاهها و بخشهای خصوصی ایجاد شود.
اسحاق جهانگیری مهمان روز سوم نمایشگاه بین المللی با اشاره تلاش وزارت نفت برای عبور از تحریم ها اظهار کرد: در این مدت وزارت نفت ایستادگی کرد، زمستان میرود و روسیاهی آن میماند با کسانی که همراهی نکردند و در چنین شرایطی چوب لای چرخ دولت گذاشتند.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در همین دوره ترامپ، وزارت نفت رکوردهای خوبی از خود به جای گذاشت، افزود: آن فردی که آرزو میکرد صادرات نفت ایران به صفر برسد رفت، اما صادرات فرآوردههای نفتی ما چهار برابر شده است. امیدواریم با اقدامها و هماهنگیهای بیشتر در کشور، مردم طعم پیروزی را بچشند.
حسن منتظرتربتی مدیرعامل شرکت ملی گاز نیز در نشست خبری در این نمایشگاه از افزایش تولید ۱ میلیارد مترمکعب گاز در کشور خبر داد و گفت: تولید گاز در کشور به رقم بی سابقه ای رسیده است اما به دلیل رشد مصرف این افزایش تولید در افزایش ثروت عمومی کشور نقشی ندارد.
در طی برگزاری این نمایشگاه قراردهای متعددی در خصوص تامین تجهیزات و ماشین آلات میان شرکت های فعال در بخش خصوصی و دولتی امضا رسید که می توان به امضای قرارداد ۲۰ میلیون یورویی پیمانکاران داخلی با لولهگستر اسفراین و قرارداد اجاره ۲ دکل حفاری برای طرح منصورآباد میان شرکت پتروایران و شرکت عملیات اکتشاف نفت اشاره کرد.
علاوه بر این شرکت ملی نفت ایران از اعطای ۲۰۰ طرح فناورانه به دانشبنیان خبر داد، این قراردها که عمدتا در افزایش ضریب بازیافت از میادین نفتی منعقد شده است می تواند دامنه حضور شرکت های استارت آپی را در صنعت نفت گسترده کند.
بیستوپنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پس از چهار روز فعالیت، عصر روز ششم بهمنماه به کار خود پایان داد،اما شیوع بیماری کرونا می تواند این شکل از برگزاری رویدادهای علمی را به عنوان الگوی ثابت تا پایان بیماری حفظ کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *