طرز تهیه خورشت آلو بخارا مجلسی در خانه
- بیتوته نوشت: خورشت آلو یکی از غذاهای سنتی شهر اصفهان است. این خورشت را میتوانید با مرغ و یا گوشت بپزید. در ادامه با طرز تهیهی خورشت آلو آشنا شوید. این خورشت آلو را میتوانید با گوشت خورشتی هم بپزید. در این صورت باید اجازه بدهید گوشت بپزد و بعد هویج و آلو را به آن اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش آلو:
سینهی مرغ بدون استخوان ۲ تکه
آلو ۱۵-۲۰ عدد
هویج ۱ عدد
سیب زمینی کوچک ۱ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
زعفران دمکرده به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی نصف قاشق غذاخوری
شکر به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت آلو:
ابتدا پیاز را خلالی خرد و با کمی روغن تفت بدهید. سپس مرغها را خرد کنید؛ و با پیازها تفت بدهید. آلوها را بشویید و خیس کنید. بین آلوها شن و سنگ وجود دارد، آنها را بشویید و خیس کنید تا شنها از بین آنها خارج شود.
زمانی که مرغها کمی پخت آلوها را اضافه کنید. هویجها را به شکل خلالی ۲-۳ سانتی خرد کنید و به آلوها اضافه کنید. سپس زعفران آبکرده، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حدود ۴۰ دقیقه قبل از پخت سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به آن اضافه کنید. اجازه بدهید سیب زمینی بپزد و خورشت لعابدار شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید همهی مواد خوب با هم بپزند و جا بیفتد.
۱۰ دقیقهی پایان خورشت آن را بچشید و اگر ترش بود مقداری شکر بریزید تا مزهی ملس بگیرد. میتوانید با قاشق روی آلوها قاچ بزنید تا طعم آن به خورشت اضافه برود. در اصل این خورشت باید آلوها له باشند.
نکاتی برای تهیه خورشت آلو:
• میزان اضافه کردن شکر به سلیقهی شما و میزان ترشی آلوها بستگی دارد.
• در این خورشت میتوانید از آلو بخارا، آلو برقانی زرد و سیاه استفاده کنید.
• در این خورش میتوانید از رب گوجه استفاده نکنید و رنگ آن را با زعفران تنظیم کنید.
• اگر این خورش را ترش دوست دارید میتوانید شکر اضافه نکنید. اما اصل این خورشت ملس است.
• سیب زمینی در این خورشت برای لعاب انداختن خورشت است. لازم نیست زیاد استفاده کنید.
• این خورشت آلو را میتوانید با گوشت خورشتی هم بپزید. در این صورت باید اجازه بدهید گوشت بپزد و بعد هویج و آلو را به آن اضافه کنید.