نقش میکروبهای روده در بی اشتهایی
دانشمندان در طی نتایج یک مطالعه اعلام کرده اند میکروبهای روده نقش مهمی در بیاشتهایی ناشی از اختلال در غذا خوردن دارند.
خبرگزاری میزان -
_ ایرنا به نقل از یونایتدپرس نوشت: محققان دانشگاه آکسفورد در این مطالعه متوجه شدند که میکروبهای روده میتوانند نقش مهمی بر اشتها، وزن و مسایل روانی مانند اضطراب و رفتار وسواسی داشته باشند.
آنا غنچولسکو از کالج کورپوس کریستی آکسفورد و نویسنده این مطالعه گفت: «بیاشتهایی عصبی» یک اختلال روان پزشکی بسیار شایع است و میتواند به طرز باور نکردنی ناتوان کننده یا حتی کشنده باشد، اما درمان آن بسیار دشوار است، به تازگی مطالعه در زمینه این ایده که میکروبهای روده بر بسیاری از جنبههای سلامتی ما از جمله سلامت روان تأثیر دارند، علاقه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است.
افراد مبتلا به بی اشتهایی، غذا خوردن خود را محدود میکنند و به طرز خطرناکی لاغر میشوند، اما با این حال ممکن است باور داشته باشند که چاق هستند.
دکتر فیل برنت استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه آکسفورد که در نوشتن این مطالعه همکاری داشت، گفت: به نظر میرسد در بی اشتهایی جوامع میکروبی روده از تنوع کمتری برخوردارند و گونههای مضر آنها نیز بیشتر هستند.
وی افزود: بهعنوان مثال، نتایج تحقیقات قبلی نشان داده است که بیماران مبتلابه بی اشتهایی ممکن است باکتری بیشتری داشته باشند که لایه محافظ مخاط روده را هضم کرده و «نشت» ایجاد میکنند که به التهاب مزمن منجرمی شود که با علائم روانپزشکی همراه است. سایر میکروبهای موجود در روده مبتلایان به بیاشتهایی ممکن است اشتها و متابولیسم انرژی را تحت تاثیر قرار دهند و هر دو مورد میتوانند بر بیاشتهایی تاثیر داشته باشند.
با این حال، مشخص نیست که آیا فقدان تعادل میکروبهای روده در بیماران مبتلا به بی اشتهایی به این بیماری کمک میکند یا اینکه این موضوع تنها تاثیری از رژیم غذایی کاملا محدودشده در این افراد است.
محققان در این مطالعه که بر روی موشها انجام شد، نمونههای مدفوع بیماران مبتلا به بیاشتهایی را به روده موشهایی منتقل کردند که هیچ نوع میکروبیومی نداشتند.
نتایج این مطالعه نشان داد: این موشها در مقایسه با سایر موشها که مدفوع بیماران سالم را دریافت کرده بودند، وزن کمتر و رفتارهای اضطرابآور و وسواسی بیشتری داشتند، این نتایج نشان میدهد که باکتریهای تغییر یافته روده ممکن است به بروز علایم مشابه در بیماران مبتلا به بی اشتهایی کمک کند.
درحالی که این نتایج مقدماتی هستند، اما نشان میدهند که هدف قرار دادن میکروبیوم روده میتواند درمان مناسبی برای بیاشتهایی باشد. ارتقاء و حفظ تعادل بهتر میکروبهای روده میتواند به کاهش برخی از علائم بی اشتهایی کمک کند. بنابراین، ممکن است درمانهایی مانند مصرف مکملهای پروبیوتیک یا انتقال میکروبیوم را شامل شود.
یافتههای این مطالعه در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *