نکاتی در رابطه با پخت خورشت «گوجه بادمجان»
خورشت «گوجه بادمجان» جز غذاهای خوشمزه است که میتوان هم با گوشت خورشتی و هم با مرغ آن را تهیه کرد. برای تهیه این غذا از بادمجانهای خوب و بدون تخم استفاده کنید.
خبرگزاری میزان -
_ پارسی دی نوشت: خورش گوجه بادمجان یکی از خوشمزهترین خورشهای میباشد و مخصوص کسایی که طعم و مزه بادمجون را دوست دارند فرقی ندارد با گوشت یا مرغ تهیه شود در هر دو صورت بسیار خوشمزه میباشد پس هر کدام از مواد را داشتید با آن تهیه کنید و برای چاشنی میتوانید از دانه غوره یا آبلیمو استفاده کنید.
خورش گوجه بادمجان یکی از خورشهای محبوب ما ایرانیها میباشد که میتوان گفت بعد از قرمه سبزی طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این خورش شما باید بادمجانهای خوب و بدون تخم با پوست شفاف و سفت را تهیه کنید، زیرا در کیفیت نهایی خورش گوجه بادمجان تاثیر دارد. اگر از مرغ استفاده میکنید به دلخواه از هر قسمت مرغ میتوانید استفاده کنید از سینه یا ران هیچ فرقی ندارد و اگر از گوشت استفاده میکنید از گوشت خورشتی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش گوجه بادمجان با مرغ
سینه مرغ ۲ عدد
بادمجان قلمی ۴ عدد
پیاز ۱ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
غوره ۱/۴ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و ادویه کاری به مقدار لازم
طرز تهیه خورش گوجه بادمجان با مرغ
مرحله اول: آماده سازی بادمجان
ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید و دو برش بزنید و برای زیبایی خورش میتوانید قسمت سر آن را جدا نکنید سپس بادمجانها را بمدت ۳۰ دقیقه در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود سپس آبکشی کنید و بگذارید تا کاملا خشک شود سپس داخل تابه با کمی روغن خوب سرخ کنید.
مرحله دوم: آماده سازی مرغ
سینه مرغ یا ران مرغ را داخل همان تابه که بادمجانها را سرخ کردیم سرخ کنید تا خوب طلایی شود وقتی کمی سرخ شد میتوانید مقداری زعفران برای خوش رنگ شدن آن اضافه کنید.
مرحله سوم: پخت مرغ و تهیه سس خورش گوجه بادمجان
کف قابلمه مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه با مقداری زردچوبه خوب تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس رب را اضافه کنید و هم بزنید تا رب خوش رنگ و بوی خامی آن از بین برود سپس کمی فلفل سیاه و کاری اضافه کنید در انتها کمی آب اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت خورش گوجه بادمجان با مرغ
وقتی سس شروع به قل زدن کردن سینه مرغ سرخ شده را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغها داخل سس پخته شوند وقتی مرغها پخته شدند در ۳۰ دقیقه انتهای پخت بادمجانها سرخ شده و غوره و گوجهها و کمی زعفران را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش با شعله ملایم پخته و جا بیفتد و طعم به خورد هم بروند. در پایان باید خورش غلیظی داشته باشید این خورش گوجه بادمجان با مرغ را با همراه برنج و سبزی خوردن میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه خورش گوجه بادمجان با مرغ
برای اینکه بادمجانها روغن کمتری جذب کنند میتوانید مقداری ماست روی آنها بزنید سپس سرخ کنید در طعم و مزه آن هیچ تاثیری ندارد. میتوانید برای عطر و طعم بیشتر کمی دارچین به خورش اضافه کنید.
این خورش خوشمزه را میتوانید با نان هم سرو کنید. اگر طعم سیر را دوست دارید میتوانید ۲ حبه پوره کنید و به همراه پیاز تفت دهید.
میتوانید ۱/۲ فلفل دلمه را نیز به این خورش اضافه کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *