پایان نزاع ۷۰ ساله در شرق هرمزگان با میانجیگری دستگاه قضایی

12:44 - 24 دی 1399
کد خبر: ۶۹۲۷۸۰
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رییس کل دادگستری هرمزگان از پایان نزاع ۷۰ ساله بین سه طایفه بزرگ در شرق هرمزگان خبر داد.

- علی صالحی، از پایان بخشیدن به نزاع ۷۰ ساله میان سه طایفه بزرگ زنگیک، مقدم زاده و طاهرزهی در شهرستان‌های سیریک و بشاگرد با میانجیگری دستگاه قضایی خبر داد.

وی تصریح کرد:  طی مراسمی با حضور مسئولین قضایی استان، اعضای شورای تأمین، معتمدین محلی و عموم مردم در راستای احیای سنت حسنه صلح و سازش اختلافات بین این دو طایفه خاتمه یافت.

علی صالحی افزود: پس از ارجاع پرونده نزاع سه طایفه مذکور به شورای حل اختلاف استان هرمزگان، به منظور ایجاد مصالحه، اعضای شورای حل اختلاف، ریش سفیدان و معتمدین محلی در شهرستان‌های سیریک و بشاگرد وارد عمل شده و پس از برگزاری چندین جلسه و ارائه توصیه‌های لازم به اصحاب دعوی، طی مراسمی که امروز برگزار شد، مسئولین قضایی استان هرمزگان و جمعی از مسئولان محلی با میانجیگری بین سران طوایف، صلح و سازش برقرار کردند و طرفین در این جلسه هم قسم شدند که از این به بعد در کنار یکدیگر با صلح و صفا زندگی کنند و کینه و کدورت‌های پیش آمده را از بین ببرند.

رییس شورای قضایی استان هرمزگان با اشاره به فریضه مهم عفو و گذشت و آثار مهم آن در جامعه خاطرنشان ساخت: یکی از آثار مهم ایجاد صلح و سازش؛ تألیف قلوب است که با زدودن کدورت‌ها زمینه را برای رفع اختلافات به صورت بنیادی و اساسی فراهم می‌سازد.

صالحی کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی، صرفه جویی در هزینه‌ها و جلوگیری از هدر رفت وقت مردم را از دیگر برکات نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش برشمرد و ابراز داشت: شهرستان‌های بشاگرد و سیریک رتبه‌های اول و دوم استانی در تحقق صلح و سازش را به خود اختصاص داده اند و بیش از ۹۰ درصد پرونده‌های شورای حل اختلاف این شهرستان‌ها منتهی به سازش شده است که نشان دهنده تلاش ریش سفیدان، بزرگان طوایف، علما و معتمدین محلی این مناطق در اصلاح ذات البین و فرهنگ غنی مردم این منطقه است.

این مقام قضایی در استان هرمزگان، گذشت این دو طایفه را کاری بزرگ و موجب خشنودی خداوند متعال و در تأسی از سیره معصومین (علیهم السلام) برشمرد و از تلاش و کوشش مسئولین و اعضای شورای حل اختلاف و همچنین معتمدین و ریش سفیدان محلی در برقراری صلح و سازش قدردانی کرد و از عموم مردم خواست تا در کنار دستگاه قضایی وشورا‌های حل اختلاف در ترویج و توسعه فرهنگ صلح و سازش در سطح جامعه همکاری و تعامل داشته باشند.

علی صالحی اظهار داشت: همانطور که فلسفه تشکیل شورا‌های حل اختلاف بر اساس ایجاد صلح و سازش استوار است، ضرورت استفاده از تمامی ظرفیت‌های قانونی به منظور دستیابی به این مهم امری اجتناب ناپذیر است.

وی افزود: در جهت فسخ خصومات و به صلح و سازش رساندن برخی موارد اختلافی به ویژه منازعات باید از ظرفیت ارزشمند روحانیت، علما، ائمه جمعه وجماعت و ریش سفیدان و معتمدین محلی استفاده کرد و لازم است رؤسای دادگستری‌های شهرستان‌ها و حوزه‌های مختلف قضایی این مسئله مهم را مدنظر داشته باشند.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان در پایان با تشکر از تلاش‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و همچنین رییس شورا‌های حل اختلاف استان تأکید کرد: با توجه به نگاه ویژه ریاست قوه قضاییه مبنی بر لزوم بسط و گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه و تأکید در خصوص استفاده از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف در فسخ خصومات و اصلاح ذات البین، دستگاه قضایی استان هرمزگان با جدیت و ملاحظه ظرفیت‌های قانونی این موضوع را در دستور کار ویژه خود قرار داده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *