طرز تهیه «هویج پلو»
«هویج پلو» یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با روشهای متفاوتی تهیه میشود.
خبرگزاری میزان -
_ نمناک نوشت: ابتدا برنج را بشویید و چند ساعتی در آب و نمک خیس دهید. هویج را هم به صورتی خلالی خرد کنید. شکر را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
هویج را داخل شربت بریزید و حرارت را کم کنید تا بپزد. بعد از نرم شدن هویج آن را داخل آبکش بریزید و از شربت جدا کنید. برنج خیس داده شده را آبکش کنید و داخل قابلمه مورد نظر به همراه هویج به صورت لایه به لایه پر کنید.
بعد روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بلند شود بعد حرارت را کم کنید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید تا برنج حدود یک ساعت دم بکشد.
خلال پسته و بادام را کمی تفت دهید و بعد از آماده شدن برنج روی آن تزیین کنید و در کنار مرغ رعفرانی پخته شده سرو کنید. کمی از شربت درست شده را میتوانید برای شیرینتر کردن غذا روی برنج بکشید.
مواد لازم برای هویج پلو
هویج متوسط:۵ عدد
برنج ایرانی:۵ پیمانه
شکر:یک پیمانه
زعفران آب زده:۳ قاشق غذاخوری
نمک:به میزان لازم
خلال بادام و پسته:جهت تزیین
مرغ جهت سرو کنار هویج پلو:به میزان نفرات
نکات ریز در خوشمزهتر کردن هویج پلو:
در هویج پلو میتوانید از گوشت چرخ کرده و یا گوشت تکهای بره نیز استفاده کنید.
پوست مرغ را حتما بگیرید و بعدآن را بپزید، چون بوی نامطبوعی دارد و باعث میشود در غذا بوی خوبی نداشته باشد.
هنگام سرو میتوانید مقداری زرشک روی هویج پلو بریزید و برای اینکار باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و وقتی روغن داغ شد، زرشک را در آن ریخته و کمی تفت دهید. و، چون هویج پلو شیرین است، نیازی به اضافه کردن شکر در زرشک نیست.
اگر دوست داشته باشید ته دیگتان، ته چینی باشد، نصف لیوان ماست، مقداری زعفران دم شده، نصف لیوان آب جوش، دو عدد زرده تخم مرغ و ۷۵ گرم روغن را با یکدیگر مخلوط کنید و کف قابلمه بریزید. سپس مقداری برنج روی آن ریخته و با قاشق روی آن را صاف کنید تا کل مایه جذب برنج شود، سپس بقیه برنج را طبق دستور در قابلمه قرار دهید.
حتما در زمانی که میخواهید هویج پلو را برای مهمانی و یا مجالستان تهیه کنید مطمئن شوید که طعم شیرین آن مطابق با ذائقه مهمانانتان باشد.
برای ته دیگ هویج پلو میتوانید از سیب زمینی و نان هم استفاده کنید.
اگر هویج پلو را با گوشت قرمز تهیه کردید باید زمان پخت بیشتری به آن بدهید. حدود ۱۲۰ دقیقه، و برای طعم دار کردن گوشت قرمز از سیر، برگ بو، زیره سبز، فلفل قرمز استفاده کنید.
برای خلالی کردن هویج میتوانید از رنده درشت نیز استفاده کنید.
چون در هویج پلو شیره شکر وجود دارد و این شیره به ته دیگ نیز میرسد، احتمال سوختن ته دیگ آن نسبت به دیگر پلوها بیشتر است. به همین دلیل باید زیر اجاق گاز را خیلی کم کنید یا از شعله پخش کن استفاده کنید؛ که حدود ۴۵ دقیقهای زمان برای دم کشیدن آن لازم است.
شما میتوانید با توجه به ذائقه تان اندازه شکر را در هویج پلو تغییر دهید.
در صورتی که هویجها را رنده کردید فقط کمی تفت دهید. اما اگر خلالی خرد کردید باید مغز پخت شود.
برای خوشرنگ شدن هویج، حتما پوست هویچ را پس از شستن با پوست کن جدا کنید. این کار موجب حفظ ویتامینهای آن هم خواهد شد.
در صورت تمایل میتوانید به هویج پلو خلال پرتقال و نارنج اضافه کنید. البته باید تلخی آنها راگرفته باشید.
اگر دوست داشتید هویج پلو را شیرینتر میل کنید، در مرحله سوم ۴ قاشق غذا خوری شکر به آن اضافه کنید.
مرغ را میتوانید به صورت ریش ریش در هویج پلو بریزید؛ و یا از گوشت گوسفندی که به صورت قطعات خورشتی خرد شده اند استفاده کنید.
بهتر است برای تهیه هویج پلو از هویج فرنگی استفاده کنید، چون رنگ و لعاب بهتری به غذای شما میدهد.
استفاده از کره یا روغن کرمانشاهی برای خوشمزهتر شدن هویج پلو مناسبتر است.
استفاده از مقداری رب انار در مایه هویج پلو طعم ملسی را به آن میدهد که مورد پسند بعضی هاست.
نکات تکمیلی در مورد هویج پلو
هویج پلو جزو پلو و چلو میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
هویج پلو را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید. همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۵ نفر مناسب میباشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *