بی اعتمادی مردم؛ دلیل اصلی کندی روند واکسیناسیون کرونا در اروپا
روند واکسیناسیون در کشورهای اروپایی به دلیل بی اعتماد مردم به واکسن های فایزر و مدرنا با کُندی پیش می رود.
خبرگزاری میزان -
– کشورهای اروپایی که سال نو میلادی را با امید به آغاز فرآیند واکسیناسیون کرونایی از طریق واکسنهای «فایزر» و «مدرنا» برای غلبه بر بحران بهداشتی روزافزون خود آغاز کرده بودند، با چالش عمدهای مواجه شده اند که روند مذکور را بیش از حد انتظار کُند کرده است.
به گزارش «یورو نیوز، لس آنجلس تایمز و فورچون»، در حالی که کارشناسان بهداشتی، ریشه کن شدن بیماری کرونا را در گرو واکسیناسیون ۷۰ درصدی جمعیت میدانند، روند واکسیناسیون در کشورهای اروپایی به کندی پیش میرود.
«فرانسه»، سرزمین مادری «لوئی پاستور»، کاشف واکسن، بی میلترین مردم جهان برای دریافت واکسن کرونا را در خود جای داده است.
در ۶ روز نخست واکسیناسیون کرونایی در این کشور، تنها ۵۱۶ نفر حاضر به دریافت واکسن شدند که در مقابل جمعیت ۶۷ میلیون نفری آن، هیچ به حساب میآید.
براساس نظرسنجیهای انجام شده، تنها ۴۰ درصد مردم فرانسه قصد دریافت واکسن را دارند.
اگرچه دو عامل سرعت شرکتهای فایزر و مدرنا در تولید واکسن کرونا در پی کشف آن که مانع انجام آزمایشهای بیشتر شد و استفاده از فناوری «RNA» در تولید واکسن ها، سبب شده تا بی اعتمادی به کارآیی و ایمنی آن کاهش یابد، اما دلیل مهمتر دیگری نیز از سوی مردم در بی اعتمادی به این واکسنها وجود دارد.
مردم کشورهای اروپایی بر این باورند که واکسنهای کشف و تولید شده، نه به خاطر کارآیی بلکه به دلیل سود هنگفت شرکتهای تولید کننده توسط دولتها تبلیغ میشوند.
دلایل دیگر مخالفتها با دریافت واکسنهای کرونا اعم از «فایزر» و «مدرنا» در کشورهای غربی عبارتند از «نگرانی از عوارض جانبی احتمالی واکسن کرونا، فقدان استراتژی رسمی واضح برای واکسیناسیون، اطلاعات نادرست دولتهای غربی در مورد مقابله با کرونا مانند غیرضروری بودن استفاده از ماسک، بی اعتمادی به دولتها در پی عملکرد نامطلوب در برابر بیماریهای همه گیر مشابه، تجارب ناخوشایند و رسواییهای واکسیناسیونهای قبلی مانند سوءاستفاده دولت از این بیماریها برای سوءاستفاده مالی.»
این عوامل در کنار هم سبب شده اند که بخش عمدهای از مردم کشورهای مختلف اروپایی اعتمادی به دریافت واکسنهای کرونا نداشته باشند.
یافتههای نظرسنجیهای «STEM» و «Palacky Olomouc»، در این مورد قابل توجه است بالاترین نرخ بی اعتمادی در این مورد از کشور جمهوری چک گزارش شده است که رقمی میان ۶۰ تا ۷۰ درصد است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *