جشنواره تئاتر مهر فرصتی برای انتقال فرهنگ شهروندی/معرفی دبیر جشنواره تئاتر مهر کاشان
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
معرفی دبیر جشنواره تئاتر مهر کاشان/ فراخوان منتشر شد
سعید ابریشمیراد شهردار کاشان و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان، طی حکمی برای دومین سال متوالی خیام وقارکاشانی از بازیگران و هنرمندان تئاتر، سینما و تلویزیون را به عنوان دبیر این رویداد فرهنگی هنری منصوب کرد.
این دوره از جشنواره در ۴ بخش مسابقه صحنهای، نمایشهای کودک و نوجوان، مهمـــان و ویژه و بخش مسابقه نمایشنامهنویسی با موضوع آزاد برگزار میشود و آثار با موضوعات اجتماعی، شهروندی، فرهنگ ایثار و مقاومت، شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در اولویت انتخاب قرار دارد.
بر اساس فراخوان منتشر شده در تارنمای mehrfestival.ir هنرمندان می توانند تا اول اسفند با ارسال فیلم تئاتر خود در این رقابت که تا ۱۰ اسفند مورد ارزیابی قرار می گیرد، شرکت کنند.
شانزدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر مهر از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان و با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور گردهمایی و رقابت سازنده هنرمندان، ارتقای سطح هنرهای نمایشی، ایجاد فرصتهای برابر و همچنیـن حمایتی هرچند اندک از گـروههـای تئاتری آسیب دیده از ویروس کرونا به میزبانی کاشان برگزار میشود.
جشنواره تئاتر مهر فرصتی برای انتقال مفاهیم فرهنگ شهروندی است
محمدحسین واحدیان رئیس سازمان از معرفی خیام وقارکاشانی به عنوان دبیر این رویداد از سوی شهردار کاشان و رئیس شورای سیاستگذاری این جشنواره خبر داد و در تشریح این جشنواره گفت: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان در راستای تحقق اهداف فرهنگی و هنری خود در نظر دارد در شرایط زیست کرونایی شرایطی ایجاد کند تا جشنواره سراسری تئاتر مهر در دوره شانزدهم به صورت مجازی و حضوری با رعایت شیوه نامههای بهداشتی اجرا شود.
محمدحسین واحدیان با بیان اینکه این دوره از جشنواره در ۴ بخش مسابقهی صحنهای، نمایشهای کودک و نوجوان، مهمـــان و ویژه و بخش مسابقه نمایشنامهنویسی با موضوع آزاد برگزار میشود، افزود: در این دوره از جشنواره آثار با موضوعات اجتماعی، شهروندی، فرهنگ ایثار و مقاومت، شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در اولویت انتخاب قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل شهر را از طریق برنامهها و فعالیتهای فرهنگی و با استفاده از زبان هنر میتوان حل کرد، تصریح کرد: در دورههای متعدد سازمان با برگزاری جشنواره حامی هنر تئاتر و هنرمندان این عرصه بوده است و برنامه سازمان این است که صرفا حمایت نباشد بلکه بتوانیم در کنار آن از فرصت جشنواره برای آموزشهای شهروندی استفاده کنیم.
رئیس سازمان خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم امکان اجرای زنده برای متقاضیان محترم، پذیرش، ارزیابی و داوری آثار بصورت فیلم تئاترانجام میشود و آثارارسالی پذیرش شده در بخشهای مختلف در ایام برگزاری جشنواره طبق جدول زمان بندی علاوه بر اجرا بصورت کارناوال در مناطق طرح بازآفرینی شهری که دسترسی کمتری به امکانات دارند به صورت فیلم تئاتراکران خواهد شد.
واحدیان در خصوص گاهشمار جشنواره گفت: مهلت ارسال آثار تا اول اسفند ماه است و تا ۱۰ اسفند ماه آثار مورد ارزیابی قرار میگیرد و شانزدهمین دوره این جشنواره از ۱۶ تا ۲۲ اسفند ماه با تلاش سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به میزبانی کاشان برگزار میشود.
گفتنی است علاقهمندان برای شرکت در جشنواره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی تارنمای mehrfestival.ir و یا شناسه اینستاگرام و تلگرام @mehrfestival مراجعه کنند.
زندگی طاهره صفارزاده شاعره معاصر به آنتن میرود
مجموعه نمایش رادیویی «استاد» را شهلا دباغی بر اساس زندگی طاهره صفارزاده شاعره معاصر ایرانی نوشته است.
دباغی درباره نگارش این نمایش رادیویی گفت: طاهره صفارزاده نخستین شعرش را در ۱۳ سالگی سرود و اولین جایزه اش را زمانی که در کلاس دهم بود به پیشنهاد دکتر باستانی پاریزی، از رئیس آموزش و پرورش استان دریافت کرد. صفارزاده تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی ادامه داد و پس از مدتی برای ادامه تحصیل به انگلستان و سپس به آمریکا رفت و در دانشگاه آیوا هم در گروه نویسندگان بینالمللی پذیرفته شد. طاهره پس از بازگشت به ایران به تدریس در دانشگاه پرداخت. وی زندگی پر فراز و نشیبی داشته که در این مجال کم ما سعی کرده ایم به برههای کوتاه از زندگی این شاعره معاصر بپردازیم.
مجموعه رادیویی «استاد» به نویسندگی شهلا دباغی، تهیه کنندگی ژاله محمدعلی، کارگردانی سعیده فرضی، صدابرداری علی حاجی نوروزی، افکتوری نازنین حسن پور و با هنرمندی شمسی صادقی، شهریار حمزیان، سعیده فرضی، نورالدین جوادیان، کرامت رودساز، محمدرضا قلمبر و سعیده فرضی از امشب بیستم دی ماه ساعت ۲۳:۴۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش میشود و ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن رادیو ایران میرود.
ثبت نام تسهیلات فعالان فرهنگ و هنر در سامانه تحفه تمدید شد
با توجه به مراجعه و درخواست بسیاری از اعضای صنوف و فعالان فرهنگی، هنری و رسانهای، ثبتنام و همچنین امکان ویرایش درخواست متقاضیانی که پیشتر برای دریافت تسهیلات کمبهره در سامانه تحفه، ثبتنام کردهاند از روز ۲۱ تا ۲۳ جاری به مدت سه روز فراهم شد.
متقاضیان دریافت تسهیلات می توانند در فرصت تعیین شده در سامانه تحفه به نشانی https://tohfeh.faarhang.gov.ir ثبت نام و شرایط دریافت تسهیلات را مشاهده کنند.
۱۴۳ شهر در مرحله نهایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ارزیابی میشود
۱۴۳ شهر در مرحله نهایی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ارزیابی و شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر معرفی می شوند. از این طرح ها ۲۴ شهر در حوزه هنرهای نمایشی قرار دارد.
پس از ارزیابی و انتخاب مرحله نخست از بین ۳۶۷ شهر که طرحهای خود را برای دبیرخانه طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ارسال کرده بودند، ۱۴۳ شهر انتخاب شد، که پس از ارزیابی و انتخاب نهایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در بخشهای ۹ گانه معرفی میشوند.
جلسات انتخاب و ارزیابی نهایی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در بخش هنرهای نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی و مد و لباس با حضور دبیر علمی و دبیر اجرایی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر و کارشناسان تخصصی هر حوزه برگزار شد و انتخاب و ارزیابی نهایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در بخشهای سینما، صنایع دستی و سنتی، ادبیات، چاپ و بسته بندی و رسانه و مطبوعات در روزهای آینده انجام میشود.
پس از ارزیابی و انتخاب مرحله نخست ۲۲ شهر در حوزه موسیقی، ۲۹ شهر در حوزه ادبیات، ۱۹ شهر در حوزه صنایعدستی و سنتی، چهار شهر در حوزه چاپ و بستهبندی، ۹ شهر در حوزه مد و لباس، ۱۰ شهر در حوزه سینما، ۲۲ شهر در حوزه هنرهای تجسمی، چهار شهر در حوزه رسانه و مطبوعات و ۲۴ شهر در حوزه هنرهای نمایشی به مرحله نهایی راه یافتند.
پس از انجام طرح مطالعاتی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر فراخوان نخستین دوره این طرح تابستان سال ۱۳۹۸ اعلام شد و ۳۶۷ شهر طرحهای خود را به دبیرخانه ارسال کردند.
شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر عنوان طرحی برای شناسایی ظرفیتهای فرهنگی و هنری در شهرها و مناطق جغرافیایی ایران با نگاه آمایش سرزمینی و ایجاد شبکههایی برای تعریف همکاریها و برنامههای مشترک میان آنها است. این طرح با محوریت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت نهادها و دستگاههای فعال فرهنگی و هنری در حوزه شهری از جمله سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و کمیسیون ملی یونسکو در حال اجراست. بر اساس فراخوان هر شهر در سه رشته مجاز به شرکت در رقابت بود. گروههای نهگانه هنری برای بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری شهرها در رقابت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دیده شده است.