یافته هایی درباره عوارض واکسنهای فایزر و مدرنا؛ از ناباروری تا فلج ناگهانی
واکسن های کرونای تولید شده و مجوز گرفته غربی تاکنون عوارض هایی غیر از موارد پیش بینی شده را در پی داشته اند.
خبرگزاری میزان -
– در حالی که واکسیناسیون «کرونا» در برخی از کشورها در حال انجام است، متخصصان همچنان در مورد عوارض جانبی واکسنهای تاکنون مجوز دریافت کرده یعنی «مدرنا» و «فایزر» تحقیق میکنند.
به گزارش «کِی بی سی دی و ریفینری ۲۹»، در حالی که تولیدکنندگان اصلی واکسنهای کرونا، مدعی عوارض جانبی کوتاه مدت این واکسنها مانند تب، درد در محل تزریق، سر درد، خستگی و ... هستند که در ۲۴ ساعت برطرف میشوند، نادانستهها در مورد عوارض جانبی این واکسنها همچنان بسیارند.
اما آنچه که تاکنون به عنوان عوارض جانبی واکسنهای کرونای «فایزر» و «مدرنا» مشاهده شده، بسیار جدیتر از این استنادهای خوش بینانه هستند.
مرگ چند نفر پس از دریافت واکسنهای مذکور، حساسیتهای آلرژیک کُشنده، فلج ناگهانی و ... از جمله عوارضی هستند که هیچیک از شرکتهای تولیدکننده واکسن کرونای فایزر و مدرنا به آنها اشارهای نداشته و پیش بینی نکرده بودند.
برخی از بررسیها نشان میدهند، تزریق واکسنهای کرونای فایزر و مدرنا، احتمالا به ناباروری منجر خواهد شد.
این نتیجه گیری براساس بررسی ساختار واکسنهای مذکور و البته هشدار در مورد عدم بارداری زنان یک ماه پس از دریافت دوز دوم واکسن کروناست.
در حالی که براساس پیش بینیها دریافت واکسن «مدرنا» میبایست منجر به عوارض جانبی کوتاه مدت شود، برخی از دریافت کنندگان مدرنا، دچار فلج «بِل» (بیماری عصب صورت که سبب فلج شدن یک طرف صورت میشود)، آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک مهلک که میتواند باعث شوک، افت ناگهانی فشار خون و مشکل تنفسی شود) و فلج ناگهانی شدند.
دریافت کنندگان واکسن «فایزر» نیز در چند مورد پس از دریافت این واکسن بدون داشتن هیچگونه عوارضی دچار مرگ ناگهانی شدند که از جمله آنها میتوان به مرگ چند پرستار اشاره کرد.
«آنافیلاکسی»، در میان دریافت کنندگان این واکسن نیز مشاهده شده است.
واکسن «جانسون و جانسون» نیز که یک بار آزمایشهای خود را در ماه اکتبر به دلیل عوارض غیرقابل توجیه تعلیق کرد، همچنان از ارائه جزئیات بیشتر در این باره خودداری میکند.
«آسترازنکا»، نیز که در ماه سپتامبر آزمایشهای مربوط به واکسن خود را به دلیل التهاب نخاعی فرد دریافت کننده متوقف کرده بود، در ادامه آزمایشها با مرگ یک داوطلب دریافت کننده مواجه شد.
مسئولان شرکت مذکور مدعی هستند، اتفاقهای رخ داده ارتباطی با واکسن مذکور نداشته اند.
«موسسه تحقیقات کودکان مورداک انگلیس» نیز در حال تلاش برای تغییر واکسنی است که یک قرن پیش برای مبارزه با بیماری «سل» به کار رفته بود؛ گزارشها از اثرات سو این واکسن حکایت دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *