پاسخ نگاهداری به احتمال نامزدی قالیباف در انتخابات/ رییس جمهور بیشترین تذکرات را طی ۶ ماه گذشته در مجلس دریافت کرده است
- بابک نگاهداری در نشست خبری که امروز در خبرگزاری تسنیم جهت بررسی عملکرد شش ماهه مدیریتی مجلس یازدهم برگزار شد، گفت: مجلس یک فعالیتها و برنامههایی را در شش ماه گذشته داشته که شاید کمتر رسانهای شده است و بیشتر به نوعی برخی حواشی بر متن غلبه کرده است.
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبات مجلس در این مدت، ادامه داد: مجلس در این مدت ۴۹ جلسه علنی و ۶۰۸ جلسه کمیسیون برگزار کرد و در این مدت ۱۰ طرح و ۷ لایحه در صحن مجلس بررسی شده است.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این مدت، ۵ تحقیق و تفحص در صحن مجلس تصویب شد و ۴ سوال در صحن مطرح شده است که ناشی از مدیریت هیئت رئیسه است که موارد ضروری در صحن مورد رسیدگی قرار گیرد.
نگاهداری اظهار داشت: بیشتر تذکرات مطرح شده در صحن مجلس در این ۶ ماه گذشته درباره رئیس جمهور بوده است و وی بیشترین تذکرات را در این مدت از مجلس گرفته است. پس از آن به ترتیب وزیر جهادکشاورزی، وزیر نیرو، وزیر آموزش و پرورش، وزیر راه و شهر سازی بیشترین تذکرات را دریافت کرده اند.
وی تاکید کرد: همچنین بیشترین سوالات در شش ماه گذشته مربوط به نحوه فعالیت وزیر راه و شهرسازی، وزیر نیرو، وزیر اقتصاد و امور دارایی و وزیر کشور بوده است.
نگاهداری اظهارداشت: قوانینی از جمله تامین کالای اساسی، مالیات بر خانههای خالی، قانون شرکتهای پذیرفته شده در بورس، قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون بینه همگانی حوادث احکام کلی بودجه و قانون اقدام راهبری برای لغو تحریمها از جمله مهترین قوانین است که در شش ماه گذشته در مجلس به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: طرح ساماندهی زنجیره فولاد و طرح جهش تولید مسکن از جمله مهمترین طرحهایی است که در کمیسیونها بررسی شده و در نوبت رسیدگی در صحن مجلس شورای اسلامی است.
نگاهداری بیان داشت: همچنین طرحها و لوایحی از جمله طرح ساماندهی بازار خودرو، سهمینه بندی بنزین، طرح مالیات از اشخاص حقیقی، بانک داری اسلامی، صیانت از امور کاربران در فضای مجازی، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰آماده بررسی در صحن مجلس است.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی گفت: البته شب گذشته بررسی بخش منابع لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق به اتمام رسید و از امروز اعضای کمیسیون تلفیق بودجه وارد بررسی بخش مصارف میشوند.
وی با اشاره به اصلاح ساختار بودجه در مجلس بیان داشت: پیرو این موضوع ۶۰ موضوع مولد ذیل ۱۲ محور تعیین شده است که انشالله در بازده زمانی مجلس یازدهم سعی خواهد شد که این موارد اعمال شود.
نگاهداری تاکید کرد: با این حال سعی میکنیم ۲۵ درصد از این امور - اصلاح ساختار بودجه - را در بودجه ۱۴۰۰ اعمال کنیم.
نگاهداری با اشاره به بررسی و تصویب برنامه هفتم توسعه در مجلس بیان داشت: مجلس در شش ماه گذشته محورهای بررسی و تصویب برنامه هفتم توسعه را به تائید رساند و رویکردهایی از جمله تمرکز زدایی، تکلیف محوری، اولویت بندی سطح مسائل، عدم وابستگی به نفت، مردمی سازی فعالیتها و درون زایی از جمله رویکردهای مجلس در برنامه هفتم خواهد بود.
نگاهداری با اشاره به محور مردمی سازی مجلس، گفت: ۱۰ اقدام در این شش ماه گذشته در راستای افزایش مشارکت مردم در مدیریت و نظارت مجلس انجام شده است.
وی ادامه داد: جلسات هم اندیشی و مستمر رئیس مجلس و روسای کمیسیونها با اصناف مختلف برگزار شده است و با ۸۰ اندیشکده تاکنون جلسه داشته ایم. نشست با فعالان بازار سرمایه، فعالان حوزه بانوان، نشست با مدافعان سلامت، فرهنگیان، شرکتهای دانش بنیان از جمله مهمترین این نشستها بوده است که مورد رسیدگی قرار گرفته است.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سامانهای هم در نظر گرفته شده است و مردم از اقصی نقاط کشور میتوانند نقطه نظرات خود را با نمایندگان مطرح کنند و ارتباط مردمی فعال است.
نگاهداری اظهار داشت: راه اندازی مرکز نوآوری قانون یار را در ۱۰ آذر عملیاتی کردیم. راهاندازی پارلمان دانشجویی هم از جمله اقدامات دیگری بود که انجام شد و در قالب مسابقات دانشجویی در حوزه طرحها و لوایح در دستور کار مجلس پیگیری میشود و از مشارکت دانشجویان استفاده میشود.
وی افزود: ۷۸ درصد مجالس دنیا برنامه دارند و متاسفانه مجلس ما جزو ۴ درصد مجالس دنیا بود که برنامه نداشت، اما مجلس یازدهم تدوین برنامههای راهبردی را در دستور کار خود قرار داد.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مجلس در راستای هوشمندسازی، بیان کرد: ۹ سامانه مهم را مجلس در این ۶ ماه افتتاح کردیم. سامانه شفافیت عملکرد نمایندگان در این راستا است که مردم میتوانند عملکرد آنان را رصد کنند. سامانه یکپارچه مکاتبات مجلس هم راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: در ۲۶۳ شورا و مجمع، نمایندگان ناظر داریم که با راهاندازی سامانه نظارتی، امکان رصد هوشمند نمایندگان در این شوراها و مجامع وجود دارد.
نگاهداری بیان کرد: در حوزه شفافسازی هم، سامانه شفافیت عملکرد نمایندگان فعالیت خود را آغاز کرده است. مجلس ۲۵ اقدام در حوزه کارآمدسازی در این ۶ ماه انجام داد.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای برنامهریزی، اولین اقدام ما تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی مجلس برای ۴ سال آینده برای صحن مجلس و کمیسیونهای تخصصی مجلس بود و اولویتها مشخص شده است.
وی ادامه داد: برنامههای دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس هم برای ۴ سال آینده و به صورت فصلی برنامهها مشخص شده است و نظارت بر آنها میشود.
نگاهداری گفت: تغییراتی در نحوه انتخاب اعضای کمیسیونها اعمال شد و برای انتخاب دبیران کمیسیونها هم آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی برگزار شد و با رویکرد شایسته سالارانه کار را پیش بردیم.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی افزود: راهاندازی شورای هماهنگی مجلس هم از جمله اقدامات جدید بود که ۱۳ جلسه آن تاکنون انجام شده است.
نگاهداری اظهار داشت: راهبری مجلس در حوزه تقنینی و نظارتی دنبال میشود. ما دچار تورم قوانین در کشور هستیم و ۱۲ هزار قوانین در کشور وجود دارد که مجلس در حال تجمیع این قوانین است.
وی ادامه داد: لایحهمحوری و کمیسیونمحوری در مجلس یازدهم مورد توجه است. شوراهایعالی و مراجع قانونگذاری دیگری در کشور جز مجلس وجود دارند و مجلس وظیفه دارد که سازوکاری را راه اندازی کند تا شوراهای عالی مختلف و مجمع تشخیص مصلحت نظام تا حدی در قانون گذاری ورود پیدا کنند لذا کارگروهی در معاونت قوانین مجلس شکل گرفته است که در این راستا عمل میکند.
نگاهداری با بیان اینکه تاکنون نظارت میدانی در ۵ استان انجام شده است و این نظارت به طور جدی دنبال میشود. گفت: سامانه نظارت مردمی را در مجلس یازدهم راه اندازی کردیم و با این حال رئیس مجلس بیش از ۱۰۰ جلسه را با وزرا و روسای سازمانهای مهم نیز داشته است.
رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گزارش عملکرد مالی دولت در ۶ ماهه اول سال ۹۹ ارائه شد. طرح میثاق خدمت هم یکی از اقداماتی بود که انجام شد و نمایندگان در روز مجلس عهد بستند تا به جای کارهای نمایشی و تبلیغی، مشکلات حوزه انتخابیه خود را پیگیری و حل کنند.
وی ادامه داد: عملکرد نمایندگان و کمیسیونهای مجلس به صورت سالانه و بر اساس ۷۶ شاخص ارزیابی میشود.
پاسخ نگاهداری به احتمال نامزدی قالیباف در انتخابات
وی در پاسخ به سوالی درباره حضور قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: تمام هم و غم رئیس مجلس شورای اسلامی، حل مشکلات مردم است. انتخابات ریاست جمهوری سازوکار خود را دارد.
نگاهداری بیان داشت: خیلیها دوست دارند به هر حرکتی که در مجلس انجام میشود برجسب تبلیغاتی و انتخاباتی بزنند این پذیرفتنی نیست و همه هم و غم رئیس مجلس برای اداره بهتر مجلس و حل مشکلات مردم است.
نگاهداری تاکید کرد: قالیباف به دنبال حل مشکلات مردم است و تمام ظرفیت خود را برای این کار میگذارد. در کشور ما هر ۱۸ ماه یک بار انتخابات برگزار میشود و اگر بخواهیم نیتخوانی کنیم، باید همه اقدامات مسئولان راسیاسی و انتخاباتی قلمداد کرد در حالی که بنده شهادت میدهم که آقای قالیباف فقط به دنبال حل مشکلات مردم است بنابراین نباید همه موضوعات را با عینک تبلیغاتی و انتخاباتی ببینیم.
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس با بیان اینکه ۶۱۳ حکم در قانون بودجه سال ۹۹ وجود دارد که ۴۹۷ حکم تکلیفی و ۱۱۶ حکم تجویزی است عنوان کرد: طی بررسیهای که انجام شده ۳۴ مورد تخلف در بودجه ۹۹ رخ داده و معاونت نظارت مجلس در حال پیگیری این موضوع است تفریغ بودجه سال ۹۸ نیز یک ماه زودتر از موعد مقرر آماده و ارائه شده است.
وی اضافه کرد: ۷۶ شاخص تراز انقلابی در این ۶ ماه برای عملکرد نمایندگان و کمیسیونها احصاء شده و براساس این شاخصهها عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
نگاهداری با اشاره به تعاملات خارجی مجلس در ۶ ماه گذشته نیز گفت: بحث دیپلماسی اقتصادی به عنوان یک محور تحولی در دستور کار قرار گرفته است و معتقدیم در شرایط تحریمها باید از تمام ظرفیتهای اقتصادی خود برای حل مشکلات معیشتی مردم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا رئیس مجلس با ۶ رئیس مجلس و مقامات سایر کشورها در این چند ماه گذشته دیدار و گفتوگو داشته است و ۲۷ گروه دوستی پارلمانی با ۱۲۵ کشور تشکیل شده است و بیش از ۱۰۰ دیدار ویدئو کنفرانسی بین نمایندگان مجلس با سفرا و همتایان برگزار شده است.
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس با اشاره به بحث داخلی تعاملات مجلس گفت: بازنگری در مناسبات با دستگاههای مختلف شکل گرفته که از جمله آنها تعاملات پیش از تصویب یک قانون با مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان است البته تعاملاتی نیز با دولت داشتهایم.