قرقشکنان بابل در دام ماموران محیط زیست+تصاویر
- ساعت ۴ صبح امروز طی عملیات یگان حفاظت محیط زیست مازندران، از شکارچیانی که کشتار پرندگان مهاجر در آببندانهای کمربندی بابل را آغاز کرده بودند، چند تن دستگیر و ۴۰ اسلحه که اغلب بدون مجوز بودند به علاوه ۷۰ لاشه پرنده ضبط و توقیف شدند.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندارن در این باره به میزان گفت: امسال در استان مازندران حتی پروانه انتفاعی شکار هم صادر نشده است. بنابراین هرگونه شکار و صید و قرقشکنی در سطح استان مازندران به موجب قانون، ممنوع است و تخلف محسوب میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی افزود: یکی از کانونهای تخلف، آببندانها و تالابهای مصنوعی هستند که پرندگان مهاجر در آنها زمستانگذرانی میکنند اما متاسفانه متخلفان قانونگریزی که خود را قرقدار و محق به سهمخواهی از این تالابها میدانند روزی را در هفته یا ماه برای قرقشکنی انتخاب و اعلام میکنند که در آن روز، همه شکارچیان و اسلحهداران منطقه در تالابها و آببندانها پرندگان مهاجر را هدف گلوله قرار میدهند.
ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه قرقشکنی هیچ گونه محمل قانونی نداشته و تخلف محرز است گفت: حتی طی دو سال گذشته که برای شکار پرندگان مهاجر، تعدادی مجوز صادر شد هم قرقشکنی ممنوع بوده و برای مقابله با عاملان قرقشکنی، برابر قانون برخورد کردهایم.
وی درباره عملیات صبح امروز یگان حفاظت محیط زیست در برخورد یا قرقشکنان بابل گفت: امسال با یک برنامهریزی دقیق و با همکاری دستگاه قضایی روی مبارزه با قرقشکنی متمرکز شدیم. درباره ممنوعیت قرقشکنی به کرات اطلاعرسانی کردهایم و حتی روستاهایی که در آنها آسیب، جدیتر است با همکاری شوراها، دهیاران، ادارات محیط زیست و بعضی فرمانداریها و بخشداریها بعضا با نصب بنر، نسبت به ممنوعیت قرقشکنی هشدار داده و اعلام کردهایم که با متخلفان برابر قانون، برخورد خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با تاکید بر اینکه این تخلفات عموما با تحریک عده قلیلی از متخلفان به ویژه در فضای مجازی صورت میگیرد گفت: خوشبختانه اخیرا یکی از این افراد ملقب به سالارخان که در فضای مجازی، با تحریک شکارچیان، کشتار حیات وحش را ترویج میکرد با همکاری پلیس دستگیر شد که ضمن تشکر از این اقدام ارزشمند پلیس امید است با همکاری دائم پلیس، سایر مروجان شکار که منشاء اصلی این فسادها و تخلفات هستند و دست به چنین اقدامات مجرمانهای در فضای سایبری میزنند شناسایی و تحویل مراجع قضایی شوند؛ تخلفاتی که علاوه بر وارد آوردن خسارت به حیات وحش، هر از گاه، باعث ایجاد درگیری میان محیطبانان و متخلفان و حتی کشته شدن یکی از دو طرف منجر میشوند.
وی با اشاره به اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در سال جاری، به چند مورد قرقشکنی ورود کرده گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران نسبت به این تخلفات بسیار حساس است؛ تشکلها و دوستداران حیات وحش هم به شدت فعال هستند و همین سبب شده که مردم هم موضوع را رصد کرده و در صورت مواجهه با این تخلفات چه در فضای مجازی و چه در روستاها و محلات بلافاصله ما را در جریان قرار دهند.
وی تاکید کرد: هدف ما این است که طوری برنامهریزی کنیم که اصلا شکار صورت نگیرد یعنی پیش از آنکه تیراندازی آغاز شود با متخلفان برخورد کرده و از کشتار پرندگان جلوگیری کنیم اما متاسفانه علیرغم هشدارها و برخی از متخلفان لجاجت میکنند که در نتیجه همکارانم با رعایت همه ضوابط و مقررات آنها را دستگیر میکنند.
ابراهیمی کارنامی درباره عملیات صبح امروز گفت: پس از آگاهی از تصمیم شکارچیان به قرقشکنی در صبح امروز، همکاران یگان استان و شهرستان، شب گذشته تا پاسی از شب هماهنگیهای لازم را صورت داده و در منطقه مستقر شدند. آنها پیش از آغاز قرقشکنی، به منظور منصرف کردن متخلفان، مانورهایی را انجام دادند اما متاسفانه متخلفان اصرار به تیراندازی داشتند در نتیجه و چند نفر از آنها دستگیر شده شده و بیش از ۴۰ قبضه سلاح و حدود ۷۰ پرنده کشف و ضبط شد.
وی در پایان افزود: خوشبختانه دستگاه قضایی همکاری خوبی با ما دارد و اطمینان داریم با متخلفانی که صبح امروز دستگیر شدند برخورد قانونی شدیدی صورت خواهد گرفت. طبق وعده دادستان اسلحههای مجاز ضبط شده از این متخلفان تا پایان سال توقیف خواهد بود و با دارندگان سلاحهای غیرمجاز هم برابر قانون اقدام خواهد شد.
به گزارش میزان- آببندان و تالابهای مصنوعی، اکوسیستمهای اغلب دستساز تالابی هستند به مساحت دستکم یک هکتار هستند که مانند تالابهای طبیعی از پوشش نیزار، لویی و انواع گیاهان تالابی برخوردار هستند و در نتیجه منطقهای کاملا مطلوب برای زمستانگذرانی پرندگان مهاجر.
به همین دلیل، شکارچیان برای برقراری امنیت در این مناطق تلاش میکنند و حتی کانکس مستقر کرده و نگهبان استخدام میکنند تا کسی در این مناطق تیراندازی نکند و پرندگان مهاجر هرچه بیشتر این قرق را برای زمستانگذرانی انتخاب کنند.
پس از آنکه تعداد بسیاری از پرندگان به این قرق امن جذب شدند شکارچیان فراخوان قرقشکنی میدهند. صبح روز قرقشکنی دهها بلکه صداها شکارچی با قایق داخل تالاب شده، اطراف را محاصره میکنند و شروع به تیراندازی میکنند. در روز قرقشکنی، در این مناطق تالابی، هیچ پرندهای از تیر شکارچیان در امان نمیماند و گونههای مختلف پرندگان از پرندگان شکاری گرفته تا انواع مرغابیها، غازها، قوها وحواصیلها بهای اعتماد به این تالابهای دستساز را با جانشان میپردازند؛ پرندگانی که پس از حس کردن سوزش شدید و درد عمیق ناشی از شلیک ساچمههای سربی داغ به خط پایان مهاجرتشان میرسند.