پاندمی کرونا در ایران چه زمانی پایان مییابد؟
- ایسنا نوشت: مسعود مردانی درباره وضعیت افزایش کرونا با توجه به آلودگی هوا، گفت: هر واقعهای که در ارتباط با تشدید زنجیره انتقال عفونت کرونا، رخ میدهد، دو هفته بعد روی میزان ابتلا و مرگ و میر اثرش را نشان میدهد. در عین حال از زمانیکه فرد به کرونا مبتلا میشود تا زمانیکه علائم بالینیاش مشخص میشود، به طور متوسط ۵.۵ روز طول میکشد، دو هفته طول میکشد که در صورت شدت یافتن بیماری در بیمارستان بستری شود. در عین حال اثر این موارد چهار هفته بعد خودش را در میزان مرگ و میر نشان میدهد.
وی افزود: در حال حاضر تقریبا از هشت روز قبل آلودگی هوا شدت یافته است، حال اثر این آلودگی بر روی کرونا اگر قرار باشد اتفاق بیفتد، حداقل دو هفته بعد از شروع این واقعه ایجاد میشود. البته باید توجه کرد که افزایش کرونا به دلیل آلودگی هوا در قیاس با سفر میلیونی مردم به استانهای شمالی که منجر به فاجعه شد، بسیار کمتر است.
مردانی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت کرونا در کشور خوب پیش میرود و روندی کاهشی داشتهایم، گفت: البته این تجربه را در اردیبهشت ماه هم داشتیم. در آن زمان مردم با کاهش روند کرونا تصور کردند که کرونا تمام شده است و این موضوع منجر به عدم رعایت پروتکلها و محدودیتها، تجمع و سفر و در نتیجه افزایش بیماری شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر هم نشانههایی از این موضوع را میبینیم. وقتی مردم برای رفتن به سفر و شمال رفتن اصرار دارند و یا زمانیکه دورهمیهای خانوادگی و مهمانیها را برگزار میکنند، ممکن است تشدید زنجیره انتقال اتفاق افتد و دوباره فاجعه افزایش کرونا تکرار شود. امیدوارم مردم این بار هوشیار باشند.
مردانی درباره زمان پایان کرونا، گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که کشورهایی که محدودیتها را اعمال کرده و جدی میگیرند و به طور جد واکسیناسیون را آغاز کردند، تا پایان تابستان سال آینده درگیر بیماری کووید-۱۹ هستند. در کشور ما این زمان را باید تا پایان پاییز سال آینده هم متصور بود.