آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
نسخه ویژه نابینایان «خانه دوست کجاست» منتشر شد
نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «خانه دوست کجاست» ساخته عباس کیارستمی توسط گروه سوینا روز پنجشنبه ۱۸ دی در چارچوب برنامه فیلمخانه منتشر میشود.
این فیلم روز پنجشنبه ساعت ۱۹ از رادیو سوینا پخش میشود و پس از آن، روی سایت سوینا در دسترس مخاطبان قرار میگیرد.
نظارت متن و ضبط این برنامه به عهده کیوان کثیریان بوده، متن روایت این فیلم را محدثه واعظیپور نوشته و در استودیو فراز ضبط و میکس شده است.
علاقمندان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سوینا به نشانی www.sevinagroup.com به فایل صوتی فیلمهای سینمایی توضیحدار دسترسی داشته باشند.
این گروه پیشتر نسخه توضیحدار فیلمهای سینمایی ایرانی «روز واقعه» با صدای افشین زینوری، «دلشدگان» با صدای شبنم مقدمی، «مادر» با صدای احترام برومند، «بنفشه آفریقایی» با صدای علیرضا شجاعنوری و «باشو غریبه کوچک» با صدای پریناز ایزدیار را در قالب برنامه فیلمخانه منتشر کرده است.
مستند داستانی «تکیهگاه» آماده نمایش شد
مستند داستانی «تکیهگاه» به کارگردانی غزال روستا برای نمایش آماده شده و پوستر آن نیز به همین مناسبت رونمایی شد.
داستان «تکیهگاه» در مورد دختری است به نام پرستو که اوج روزهای جوانیاش با دوران کهنسالی و پیری پدر و مادرش گره خورده و او راه بر سر ۲ راهی سرگردان کرده است؛ تنها عشق میتواند گذشت را در دل ما حک کند، این فیلم روایت تمام کسانی است که عاشقانه پدر و مادر خود را تنها نگذاشتهاند.
پرستو قائدرحمت و مارال حیدری بازیگران مستند داستانی «تکیهگاه» هستند.
غزال روستا فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته رسانه دیجیتال و فیلم از دانشگاه مدیترانه شرقی است و چند تجربه بازیگری در سینما و تئاتر را در کارنامه دارد.
عوامل این فیلم عبارتند از: کارگردان و تهیهکننده: غزال روستا، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: علی آشتیانی، فیلمبردار: شاهین عراقی، تدوین: امیرحسین تحسینی، طراح پوستر: نیلوفر نوایی، مجری طرح: نقطه عطف سینما تئاتر، سرمایهگذار: مینو فرسار.
انیمیشن ایرانی در فهرست اسکار/ فرصت برای «گرگم و گله میبرم»
با پایان یافتن دوره مقدماتی، اسامی ۹۶ فیلم کوتاه انیمیشن اسکار ۲۰۲۱ برای رقابت با یکدیگر منتشر شد.
«گرگم و گله میبرم» از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توانسته است با دریافت جایزه کبوتر طلایی بهترین فیلم کوتاه در بخش انیمیشن کوتاه جشنواره لایپزیگ آلمان ۲۰۱۹ و نیز «جایزه هیروشیما ٢٠٢٠» شایسته معرفی به این بخش شد.
هر ساله جشنوارههای مورد تائید آکادمی اسکار که از درجه اعتبار برخوردار هستند برندگان جوایز بهترین انیمیشن خود را به آکادمی اسکار معرفی میکنند که در این فهرست زیباترین، ابتکاریترین و متمایزترین انیمیشنهای جهان به چشم میخورد.
انیمیشن «گرگم و گله میبرم» تاکنون ۱۵ جایزه بینالمللی را در کارنامه خود ثبت کرده و بیش از ۳۰ حضور بینالمللی نیز داشته است.
این پویانمایی هشت دقیقهای برگرفته از داستانی با همین نام نوشته افسانه شعباننژاد از انتشارات کانون پرورش فکری است که با تکنیک انیمیشن دیجیتال در امور سینمایی کانون تولید شده است.
جایزه ویژه جشنواره بینالمللی انیمیشن مونسترا پرتغال، جایزه اول پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن ماراتن یونان، جایزه فروغ آسیای پانزدهمین جشنواره بینالمللی این دی انیمیشن کرهجنوبی، جایزه بزرگ بخش مسابقه جهانی دوازدهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن پاریس، جایزه نیوفیس بیستودومین جشنواره مدیا آرت ژاپن و… عنوان برخی از جوایز پویانمایی «گرگم و گله میبرم» است.
در فهرست نود و شش تایی اسکار، نام انیمیشن دیگری از ایران با عنوان «سانگ اسپرو» ساخته فرزانه امیدوارنیا به چشم میخورد.
جایزه بهترین کارگردانی جشنواره «روز زمین» آمریکا به «دلبند» رسید
مستند «دلبند» محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی یاسر طالبی و تهیهکنندگی الهه نوبخت برنده بهترین کارگردانی از پنجمین جشنواره جهانی فیلم «روز زمین» آمریکا شد.
روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کره زمین است.
«دلبند» قصه زندگی دشوار اما شیرین یک مادر تنهای هشتاد و سه ساله به نام «فیروزه» را روایت میکند که زندگی منحصر به فردی در دل رشته کوههای البرز دارد.
«دلبند» یکی از موفقترین آثار مستند دو سال اخیر سینمای ایران در عرصه جهانی بوده است که در جشنوارههای معتبری چون ایدفا، برلین، هاتداکس و… به نمایش درآمده و در مراسم اهدای جوایز آسیاپاسیفیک نیز شرکت داشته است.
این مستند جایزه تماشاگران مستندهای نیمهبلند جشنواره «هاتداکس» کانادا، جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره «کازان» روسیه، تقدیر ویژه هیات داوران جشنواره «ترنتو» ایتالیا، جایزه مستند برتر فرهنگ و سبک زندگی جشنواره بین المللی فیلم OUTDOCS (مستند در فضای باز چین)، دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری و جایزه بهترین فیلم از نگاه دانشآموزان جشنواره مستند «سیسیل» ایتالیا، جایزه ویژه جشنواره «کرانیسکا گورا» اسلوونی، جایزه بهترین فیلم مستند شبکه توسعه سینمای آسیا- اقیانوسیه Netpac جشنواره بینالمللی اولجو Ulju کرهجنوبی، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره مذهب امروز ایتالیا، جایزه بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم Symi یونان، جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم کوهستان Nuovi Mondi تورینو ایتالیا، جایزه ویژه هیات داوران بخش بینالملل مستند جشنواره سلیمانیه عراق، جایزه بهترین فیلم مستند و بهترین فیلمبرداری هیات داوران مدرسه Treviso جشنواره مستند Solo Luna Doc ایتالیا، جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره منت لوکا ویژیون (چشمانداز ذهنی از یک قلمرو) ایتالیا، جایزه بهترین فیلم در زمینهی فرهنگ کوهستان از جشنواره فیلم تورلو اسپانیا، جایزه فیلم قابل توجه هفته فیلم سبز بینالمللی چین، جایزه بزرگ جشنواره بینالمللی فیلم کوهستان اوترانز فرانسه و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران این جشنواره را کسب کرده و نامزد بهترین فیلم مستند جشنواره فیلمهای تلویزیونی شانگهای چین و جایزه تماشاگران جشنواره مردمشناسی «پارنو» استونی هم شده بود.
«دلبند» در بخش رسمی جشنواره استانبول ترکیه، جشنواره «ماموتلیکس» آمریکا و جشنواره مستند EBS کرهجنوبی نیز به نمایش درآمده و در جشنواره «بیگاسکای» آمریکا فینالیست بخش Feature Competition شده بود.
این فیلم تندیس شایستگی بهترین مستند کوتاه و نیمهبلند بیست و یکمین جشن بزرگ سینمای ایران را نیز بدست آورده است.
«بانو» از جشنواره مکزیکی دیپلم افتخار گرفت
فیلم مستند «بانو» در هفتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای مستقل مکزیک «وراکروز» در بخش مسابقه فیلمهای مستند بلند موفق به کسب دیپلم افتخار شد.
«بانو» کاری از مدرسه سینمایی اندیشه و هنر (ماه) به کارگردانی محمد حبیبی منصور در سال ۹۷ تولید شد و روایتگر زندگی پرفراز و نشیب عصمت احمدیان، مادر شهیدان ابراهیم و اسماعیل فرجوانی است.
عصمت احمدیا، پس از جنگ به صورت جدی وارد فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی میشود، به طوری که او امروز یکی از بانوان تأثیرگذار و الگو در اهواز است.
«بانو» حاصل دو سال همراهی گروه فیلمساز با مادر شهیدان فرجوانی است و تصویری واقعی از زندگی یک زن موفق را نشان میدهد.
جشنواره بینالمللی فیلم مستقل مکزیک «وراکروز» از ۷ تا ۳۰ دسامبر برابر با ۱۷ آذر تا ۱۰ دی در مکزیک برگزار شد و در این دوره از این جشنواره به دلیل معضل کرونا فیلمها روی پلتفرم مخصوص این جشنواره اکران خواهد شد.
آثار برگزیده این دوره از جشنواره علاوه بر روزهای برگزاری جشنواره تا دهم ژانویه ۲۰۲۱ برابر را ۲۱ دیماه روی پلتفرم مخصوص این جشنواره برای علاقمندان باقی میماند.
«قصه بلوار» اکران اینترنتی می شود
این مستند داستان پرفراز و نشیب خیابانی است که در سال ۱۳۳۹ در تهران ساخته شد و به مناسبت سفر ملکه انگلستان به تهران، بولوار الیزابت نام گرفت...
این مستند پیش از این برنده دیپلم افتخار هنر و تجربه از یازدهمین جشنواره بینالمللی حقیقت، تندیس بهترین مستند با موضوع تهران از هفتمین جشنواره شهر و دیپلم افتخار بهترین مستند در بخش چهل سال تهران از هفدهمین جشنواره تصویر سال بوده است.
اکران«قصه بولوار» در سال ۱۳۹۸ در گروه هنرو تجربه انجام شد و امکان تماشای این مستند از چهارشنبه ۱۷ دی در داخل و خارج از کشور از طریق سایت هاشور به آدرس www.hashure.com فراهم میشود.
۲ جایزه برای «بهتر از نیل آرمسترانگ» از جشنواره ایتالیایی
فیلم کوتاه «بهتر از نیل آرمسترانگ» در جدیدترین حضور بینالمللی خود برنده تندیس بهترین فیلمبرداری و بهترین کارگردانی از ششمین دوره جشنواره Via Dei Corti ایتالیا شد. این جشنواره که هرساله در ماه نوامبر در کاتانیای ایتالیا برگزار میشود، امسال به دلیل شرایط کرونا با یک ماه تاخیر برگزار شد.
در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: چهار کودک قصد دارند پس از سفر به ماه و شکست دادن یک مار خطرناک سرزمین سرخ را کشف کنند.
عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: علیرضا قاسمی، مدیر فیلمبرداری: سروش علیزاده، بازیگران: نوشیکا خداشناس، کیان علیپناه، ایلیا حسنی، عسل شاکری و گلنوش قهرمانی، تدوین: محمد نجاریان، طراح صحنه: پوریا اخوان، طراح لباس: اسما احمدی، موسیقی: سالار اصغری، طراحی گریم: بابک کشنفلاح، صدابردار: هادی معنوی پور، طراحی صدا: علیرضا علویان، اصلاح رنگ: هوتن حقشناس، مدیریت پستولید: رها امیرفضلی، مدیر تولید و مجری طرح: علی نجاریان، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: پوریا موسوی، عکاس: شاهین دانشفر، جلوه های ویژه: هادی اسلامی، داریوش اسکوئی، طراح پوستر: آرمین رنگانی، تهیه کنندگان: حسن نجاریان، محمدرضا مصباح.