آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
روایتی بی پرده از داعش در «به اضافه مستند»
دهمین قسمت از فصل چهارم برنامه تلویزیونی «به اضافه مستند» با پخش و بررسی مستند «زنانی با گوشواره های باروتی» به کارگردانی رضا فرهمند روی آنتن شبکه مستند میرود.
سوژه این فیلم مستند زنان و کودکان اعضای داعش در عراق هستند. این فیلم، روایت یک خبرنگار به نام نور الحلی است که در زمان جنگ شروع به تهیه گزارش و خبر می کند. در این بین او با زنان عراقی جنگ زده و خانواده اعضای داعش روبرو می شود. حالا جستجویی شکل می گیرد که داستان مستند «زنانی با گوشواره های باروتی» است.
مستند زنانی با گوشواره های باروتی در سال ۱۳۹۶ برای اولین بار در جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد. پس از آن نیز به جشنواره های خارجی رفت و موفق به دریافت جوایز بین المللی شد. این فیلم مستند به مناسبت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی از شبکه مستند و برنامه به اضافه مستند پخش می شود.
در این قسمت و پس از پخش مستند، میز کارشناسی برنامه با حضور مهدی شامحمدی، مستندساز و روح الله رفیعی مدیر گروه مستند بنیاد «روایت فتح» برگزار میشود و در آن «چرایی سکوت رسانه ای پیرامون بحران منطقه» بررسی خواهد شد. این قسمت از برنامه «به اضافه مستند» روز سهشنبه ۱۶ دی ماه ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش خواهد شد و بازپخش آن روزهای چهارشنبه ۱۷ دی ساعت ۹ و جمعه ۱۹ دی ساعت ۱۴ است.
«به اضافه مستند»، مجموعه برنامه تلویزیونی شبکه مستند است که به پخش مستندهای دیده نشده داخلی و خارجی در تلویزیون و بحث کارشناسی پیرامون موضوع مستند میپردازد. این برنامه با اجرای امین قدمی، کارگردانی محسن کریمیان و تهیهکنندگی یاسر فریادرس با آیتمهای مختلف سهشنبههای هر هفته ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه مستند میرود.
اعلام نامزدهای چهار بخش جشنواره فیلم «عمار»
جشنواره مردمی فیلم «عمار» نامزدهای جایزه در چهار بخش مستند «نهضت جهانی مستضعفین»، «تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس»، «پایش و پالایش اجتماعی» و «فیلمنامه» را اعلام کرد.
دبیرخانه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» نامزدهای کسب جایزه در چهار بخش مستند «نهضت جهانی مستضعفین»، «تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس»، «پایش و پالایش اجتماعی» و «فیلمنامه» را اعلام کرد.
هیات داوران بخش مسابقه مستند «نهضت جهانی مستضعفین» متشکل از سلیم غفوری، زهره یزدانپناه، محمدرضا ماندگاران و سهیل اسعد، «داغ قره باغ» به کارگردانی سینا حسینپور اصل، «سایههای روشن» به کارگردانی حسین نشاطی، «هم وتن» به کارگردانی مشترک محسن اردستانی رستمی و حسین نوری، «سوریه؛ پرونده یک بحران بزرگ» به کارگردانی سیاوش سرمدی و «قائد الحشد» به کارگردانی مهدی لارویی را به عنوان نامزدهای کسب جایزه در این بخش معرفی کردند. برگزیدگان این بخش، امشب در ویژه برنامه تلویزیونی یازدهمین جشنواره «عمار»، معرفی و تقدیر میشوند.
همچنین هیات داوران جشنواره در بخش «فیلمنامه» متشکل از امین صدیقی، حمیدرضا جعفریان، حجتالاسلام علی جعفری، سعید خورشیدی و جواد رمضاننژاد در بخش طرح سریال، اثر «عیوق» به نویسندگی محمد سجاد نجفی، در بخش فیلمنامه کامل «بلتا» به نویسندگی مجید فراهانی، «پیشاهنگ» به نویسندگی مهدی مافی، «سه چهارم جنگ» به نویسندگی داود جلیلی و محسن غضنفری و در بخش فیلمنامه نیمه بلند هم «سرحد» به نویسندگی محمدحسین سلطانی را به عنوان آثار نامزد دریافت جایزه یازدهمین جشنواره «عمار» اعلام کردند.
در بخش مسابقه مستند «تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس»، داوران جشنواره شامل گلعلی بابایی، محسن یزدی، سیداحمد عبودتیان، امیر مهریزدان و علیرضا دلبریان «رویای آشفته» به کارگردانی سیداحسان نیکبخت و سیداحسان اصغرزاده، «جنایت فراموش شده» به کارگردانی پناه بر خدا رضایی، «در یک نگاه» به کارگردانی مهدی فارسی، «هنوز دز از شهر من عبور می کند» به کارگردانی امین قدمی، «تفنگچیهای پاوه» به کارگردانی مهدی لارویی، «دستمال سرخها» به کارگردانی حنظله تاجالدینی و «فصل شیدایی» به کارگردانی احمد احمدپور را کاندیداهای این بخش اعلام کردند.
هیات داوران یازدهمین جشنواره «عمار» در بخش مستند «پایش و پالایش اجتماعی» متشکل از حسن عباسی، محمدصادق شهبازی، حجتالاسلام قنبریان، مرتضی فیروزآبادی و وحید اشتری «قزل قیه» به کارگردانی سیامک مختاری، «متری شیش و نیم» به کارگردانی داوود مبصر، «سقفهای معلق» به کارگردانی محمد نجفی، «هیچ و پول» به کارگردانی محمد مهدی خرمی، «نفس خوار» به کارگردانی محمد محمدی سرشت و علی سلمانی، «مهاجران» به کارگردانی سهیلا پورمحمدی و «پشت شیشه» به کارگردانی صابر الله دادیان را به عنوان نامزدهای کسب جایزه در این بخش جشنواره معرفی کردند.
با توجه به همهگیری ویروس کرونا از ۱۱ تا ۱۹ دیماه، آثار منتخب جشنواره از طریق سایت عماریار به نشانی Ammaryar.ir به نمایش درمیآیند. تماشای این آثار که به مدت ۲۴ ساعت در سایت، نمایش داده میشود، بدون هزینه حق اشتراک و رایگان است و اینترنت مصرفی هم برای مخاطبان نیمبها حساب میشود.
ویژه برنامه تلویزیونی یازدهمین جشنواره «عمار» نیز در ایام برگزاری آن، هر شب ساعت ۲۱ از شبکه افق به روی آنتن میرود.
«کاکل» آماده نمایش شد/ جشنی برای شکرگزاری
با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی، مستند «کاکل» به تهیهکنندگی و کارگردانی هادی ثابت شوکتآباد تولید شد.
«کاکل» مستندی ۲۸ دقیقهای است که در استان خراسان جنوبی و شهر حضری دشت بیاض تصویربرداری شده است.
این مستند به مراسم کاکل که نوعی آیین شکرگزاری است، میپردازد که در آن مردم به شکرانه الطاف الهی دور هم جمع شده و جشنی برپا میکنند.
هادی ثابت درباره دلیل پرداختن به این موضوع گفت: آئین کاکل بسیار مهم و حیاتی اما رو به زوال است. سالهاست که تکنولوژی ما را از هم دور کرده و همه با هم غریبهایم. به همین دلیل باید از اینگونه آیینها و فرهنگهای بومی به عنوان چراغ راه بهره ببریم تا بیشتر به هم نزدیک شویم. مردم در مراسم کاکل از خودگذشتگی کرده و فرهنگ احترام به عقاید مذهبی و آموزش آن به نسل بعد را تمرین میکنند.
وی درباره روند تولید این مستند توضیح داد: تصویربرداری مستند «کاکل» را خودم برعهده داشتم که ۱۸ روز زمان برد و صدابرداری آن را مجتبی والینژاد انجام داده است.
مستند «کاکل» با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی تولید شده است.
فیلم سینمایی «مجوز خروج» به کارگردانی و تهیه کنندگی کیارش اسدیزاده متقاضی شرکت در جشنواره فیلم فجر نیست.
با انتشار لیست متقاضیان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، نام فیلم «مجوز خروج» بین متقاضیان دیده میشود که این فیلم سینمایی اقدام به پر کردن فرم نکرده است و برای شرکت در این رویداد آماده نیست.
مجری طرح این فیلم سینمایی کامبیز بابایی و سرمایهگذار آن اکبر سعادت نیا است.
همچنین کیارش اسدیزاده، شاهرخ کافی و کامبیز بابایی به طور مشترک فیلمنامه «مجوز خروج» را به نگارش در آوردهاند.
رضا کیانیان، پژمان جمشیدی، کاظم سیاحی، نازنین بیاتی، سروش صحت، نادر فلاح، علی استادی و ستاره پسیانی نیز نقشهای اصلی این فیلم سینمایی را بر عهده دارند.
«مجوز خروج» چهارمین فیلم سینمایی کیارش اسدیزاده است که در فضای متفاوتی از آثار پیشینش کارگردانی شده است.