استفاده از ظرفیتهای جشنواره ملی چاپ برای تقویت بخش فرهنگی چاپ
ستاد خبری بیستمین جشنواره چاپ، مهرزاد دانش در این جلسه با اشاره به تغییرات ایجاد شده در این دوره از جشنواره گفت: بیستمین جشنواره چاپ در حالی کار خود را شروع میکند که تغییراتی را در بخش مسابقه محصولات چاپی رقم زده است و علاوه بر شاخصهای فنی و صنعتی، شاخصهای فرهنگی درحوزه زبان و زیبایی شناسی هنر هم مورد توجه قرار میگیرد. البته در بخش تقدیر از اهالی صنف چاپ هم شاهد افزوده شدن برخی جنبهها خواهیم بود.
وی ادامه داد: چاپ عرصهای تکسویه نیست و ابعاد مختلف رسانهای، هنری، تجاری و صنعتی دارد. یک محصول بستهبندی چاپی در آن واحد هم کارکرد فنی دارد که وظیفه آن نگهداری از محتوای داخل خود است و هم جنبه زیباییشناسی و هنری دارد. نوشتههای چاپ شده بر روی محصولات نیز حامل نمودهای فرهنگی هست.
دانش با اشاره به تغییرات انجام شده در بیستیمن دوره جشنواره ملی چاپ و توضیح درباره بخشهای مختلف جشنواره گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی برگزاری این جشنواره است بعد از دو دهه تصمیماتی برای فرهنگیتر شدن این جشنواره اتخاذ کرده است و امسال در چهار بخش مباحث فنی، پاسداشت زبان فارسی، موضوعات هنری و محتوایی برگزار میشود.
در ادامه این مراسم محمدحسین شهامتپور؛ دبیرعلمی جشنواره با اشاره به سابقه هیات داوران در حوزه چاپ، نشان تجاری و بستهبندی گفت: یکی از تاکیدهای جشنواره میتواند بر استفاده از ظرفیتهای موجود دستگاههای چاپی در کشور باشد. ما باید دانش استفاده از دستگاههای چاپی را داشته باشیم و این نگاه دانشبنیان را نهادینه کنیم. در بخش طراحی و محتوای بستههای چاپی نیز تولیدکنندگان باید عملکرد خوبی داشته باشند تا بر دیگر بخشهای چاپی غلبه کند.
وی همچنین تصریح کرد: اکنون این فرصت در جشنواره ایجاد شده تا بخش محتوایی بهتر دیده شود باید از ظرفیتهای جشنواره برای تقویت بخش فرهنگی چاپ استفاده کنیم.
در ادامه این نشست نیز داوران جشنواره به گفتوگو درباره برگزاری جشنواره پرداختند. همچنین در پایان مراسم احکام صادرشده از سوی رئیس جشنواره به داوران تقدیم شد.
در این نشست، اعضای هیات داوران بیستمین جشنواره ملی چاپ شاهین آریانفر، هومن اخوین، اسماعیل امینی، حسین داریان، علی شفیعی، رامین لاهیجی، مسعود نجات، فرشاد هوشیار و حسین یاراحمدی حضور داشتند.