دستمزد نیروی کار در سال ۱۳۹۹ چقدر افزایش یافت؟
- روزنامه همشهری نوشت: کمترین دستمزد کارگران ساختمانی مربوط به کارگران سادهای است که سختترین کارها هم عموما بهعهده آنهاست؛ نه قرارداد درستی دارند، نه امنیت شغلی. براساس آمارهای اعلامشده توسط مرکز آمار ایران، دستمزد ساعتی کارگر ساده حداکثر ۲۳ هزار تومان است که نسبت بهمدت مشابه سال قبل، ۴۳ درصد افزایش پیدا کرده است. اما در بقیه گروه کارگران اوضاع دستمزدها اندکی بهتر است. اما دستمزد مهمترین کارگران در حوزه مسکن در نیمه اول سال ۹۹ نسبت بهمدت مشابه سال قبل چقدر افزایش داشته است؟
رانندگان ماشین آلات حمل و نقل
گروه رانندگان ماشینآلات حملونقل، شامل ۹ قلم از دستمزد انواع رانندگان و کمکرانندگان ماشینآلات است.
ساعتی ۳۰ هزار تومان
بیشترین افزایش متوسط دستمزد ساعتی در این گروه مربوط به راننده تریلی است که نسبت به نیمه مشابه سال ۹۸، ۶۴.۷ درصد افزایش پیدا کرده و به ساعتی حدودا ۳۰ هزار تومان رسیده است.
ساعتی ۲۲ هزار تومان
کمترین افزایش متوسط دستمزد ساعتی در این گروه مربوط به راننده دامپر است که تنها ۳۵.۵ درصد افزایش پیدا کرده و به ساعتی حدودا ۲۲ هزار تومان رسیده است.
رانندگان ماشین سنگین
این گروه شامل ۱۱ قلم از دستمزد انواع رانندگان و کمکرانندگان ماشینهای سنگین است.
ساعتی ۲۸ هزار تومان
بیشترین افزایش متوسط دستمزد ساعتی مربوط به «راننده بیل مکانیکی و دراگ لاین» با ۴۹.۴ درصد افزایش است که این میزان افزایش موجب شده دستمزد ساعتی این رانندگان به حداکثر ساعتی ۲۸ هزار تومان برسد.
ساعتی ۲۴.۵۰۰ تومان
کمترین افزایش دستمزد ساعتی در این گروه مربوط به «راننده ماشینهای لولهگذار- سایدبوم» است که نسبت به نیمه مشابه سال گذشته ۲۴.۱ درصد افزایش پیدا کرده و به رقم ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان نزدیک شده است.
کارگران بنایی ساختمان
کارگران در این گروه به ۵ دسته تقسیم میشوند و حقوقهای متفاوتی دریافت میکنند.
ساعتی ۴۷ هزار تومان
«بنّای نماچین درجهیک» گروهی از کارگران در بخش کارگران ساختمانی هستند که یکی از بیشترین افزایش نرخ دستمزدها را در سال گذشته تجربه کردهاند. متوسط میزان دستمزد ساعتی این کارگران ۶۴.۵ درصد افزایش پیدا کرده و در سالجاری به ۴۷ هزار تومان رسیده است.
ساعتی ۳۵ هزار تومان
کمترین افزایش دستمزد در این حوزه مربوط به «بنّای نماچین درجهدو» و «بنّای سفتکار درجهیک» بوده که بهترتیب نسبت بهمدت مشابه سال قبل، ۴۹ درصد و ۴۸ درصد افزایش پیدا کردهاند. هماکنون حدود دستمزد ساعتی این کارگران بهترتیب - حداکثر- ۳۵ هزار تومان و ۳۸ هزار تومان است.
کارگران نقاش ساختمان
نقاشان تنوع شغلی آنچنانی ندارند و به ۲ گروه درجهیک و درجهدو تقسیم میشوند.
ساعتی ۴۵ هزار تومان
گروه درجهیک نقاشان ساختمان با حدود ۴۲ درصد افزایش دستمزد ساعتی نسبت بهمدت مشابه سال قبل، برای هر ساعت کار خود حداکثر ۴۵ هزار تومان دریافت میکنند.
کارگران تاسیسات
کارگران در این گروه به ۱۴ دسته تقسیم میشوند و حقوقهای متفاوتی دریافت میکنند.
ساعتی ۵۲ هزار تومان
استادکاران تاسیسات بیشترین افزایش نرخ دستمزد را در سالجاری (در گروه خود) تجربه کردهاند. دستمزد ساعتی آنها با ۵۶.۷ درصد افزایش به حداکثر ۵۲ هزار تومان رسیده است.
ساعتی ۳۸ هزار تومان
در این گروه کمترین افزایش نرخ دستمزد مربوط به عایقکار درجهدو تاسیساتی است که حقوق ساعتی آن با ۴۸.۹ درصد به ساعتی - حداکثر- ۳۸ هزار تومان رسیده است.
کارگران سیمان کار
کارگران در این گروه به ۴ دسته تقسیم میشوند و حقوقهای متفاوتی دریافت میکنند.
ساعتی ۳۸ هزار تومان
بیشترین افزایش دستمزد در حوزه کارگران سیمانکار مربوط به سیمانکار درجهیک است که با ۴۶.۹ درصد افزایش در یک سال به ساعتی حداکثر ۳۸ هزار تومان رسیده است.
ساعتی ۲۵ هزار تومان
کمترین افزایش دستمزد در این گروه مربوط به کارگران کمک بندکش است که با ۳۱ درصد افزایش دستمزد ساعتی، حقوق آنها به حداکثر ۲۵ هزار تومان رسیده است
کارگران کاشیکار و آسفالت کار
کارگران در این گروه به ۲ دسته تقسیم میشوند و حقوقهای متفاوتی دریافت میکنند.
ساعتی ۴۳ هزار تومان
کاشیکاران هم مانند نقاشان در زیرمجموعه خود تنوع چندانی ندارند. دستمزد یک کارگر کاشی کار درجه یک با ۴۸ درصد افزایش نسبت به سال قبل، به ساعتی حداکثر ۴۳ هزار تومان رسیده است.
ساعتی ۲۶.۶۰۰ تومان
دستمزد ساعتی کارگران آسفالت هم در سالجاری حداکثر، ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان برآورد میشود که ۶۵.۷ درصد نسبت بهمدت مشابه سال قبل بیشتر است.