آغاز ثبت نام در طرح افزایش کارایی ٦٠٠ هزار موتورخانه در کشور
خبرگزاری میزان: مدیر برنامه ریزی و سیستم های شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از شروع ثبت نام سرمایه گذاران طرح افزایش ٦٠٠ هزار موتورخانه موجود در کشور از هفته نخست شهریور ماه خبر داد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، ساسان کاظمی نژاد اظهار کرد: طرح «افزایش کارایی ٦٠٠ هزار موتورخانه در کشور» که شامل ٥٠٠ هزار موتورخانه تیپ مسکونی و ١٠٠ هزار موتورخانه تیپ اداری و تجاری می شود از سال گذشته به عنوان نخستین طرح بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣ در دستور کار شرکت بهینه سازی مصرف سوخت قرار گرفت.
وی افزود: با تشکیل کارگروه چند تخصصی و با صرف 3500نفر-ساعت، فرآیندهای ثبت نام، اجرا و ارزیابی، ساز و کارهای مالی، پیش نویس قراردادها و روشهای بازرسی و صحه گذاری و نحوه محاسبات صرفه جویی طراحی شده اند.
کاظمی نژاد با بیان اینکه موسسه مطالعات بین المللی انرژی به عنوان مجری و پیمانکار پیاده سازی سامانه نیز «سما» است، گفت: نقشه های فرآیندی و کدنویسی های مربوطه انجام و در حال حاضر زیر سامانه مذکور در مراحل پایانی کار است و از چهارم شهریور ماه امسال عملیاتی می شود.
به گفته وی، متقاضیان، سرمایه گذاران مجری، تامین کنندگان تجهیزات و شرکتهای بازرسی و صحه گذاری می توانند وارد سامانه شده و اطلاعات درخواستی را تکمیل کنند.
وی ادامه داد: همه ذینفعانی که در سامانه ثبت نام می کنند دارای کارتابل جداگانه بوده و با توجه به ارتباط سامانه با وب سرویس سایر ارگانها از جمله سازمان مدیریت، شرکت ملی گاز ایران، اطلاعات دریافتی به سرعت ارزیابی و مرحله به مرحله توسط پیامک به کاربران ارسال می شود.
مدیر برنامه ریزی و سیستمهای شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: از ویژگی این سامانه، سرعت و دقت بالای کار بوده که قابلیت کار از سوی ٢٠ هزار کاربر همزمان را داراست و همه مراحل کار از جمله ثبتنام متقاضیان، انتخاب ساختمانها و راهکارها، نظارت بر اجرا و محاسبه صرفهجوییهای محقق شده به وسیله سامانه و با نظارت کامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت انجام می شود.
کاظمی نژاد یادآور شد: با توجه به پتانسیلهای موجود و بررسیهای انجام شده پیش بینی می شود با پیاده سازی این طرح، ارتقای کارایی ٣٠ هزار موتورخانه تا پایان سال ٩٤ محقق شود.
به گفته وی، با توجه به لزوم کاهش ٥٠ درصدی شدت مصرف انرژی تا سال ١٤٠٤ مطابق قانون اصلاح الگوی مصرف ١٧٧٠، طرحهای مرتبط با ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید (طرحهای بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣) تعریف و بر این اساس متقاضیان و سرمایه گذاران بخش خصوصی و عمومی با اولویت استفاده از تجهیزات ساخت داخل می توانند به روش بیع متقابل اقدام به سرمایه گذاری در طرحهای بهینه سازی، کاهش گازهای گلخانه ای و کاهش مصرف انرژی در بخشهای مختلف کنند.
مدیر برنامه ریزی و سیستمهای شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: تعهد بازپرداخت اصل سرمایه گذاری در این طرحها به عهده دولت بوده و از محل منابع ناشی از صادرات سوخت صرفه جویی شده حاصل از اجرای پروژه ها در سالهای سررسید به سرمایه گذار پرداخت می شود.
کاظمی نژاد اظهار کرد: با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری در این طرحها، گستردگی ذینفعان و شفاف سازی و نظارت کامل در همه مراحل واگذاری و اجرای طرحها و براساس بند ٩ مصوبه شورای اقتصاد (نظارت شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه در تمام مراحل واگذاری، اجرا، تحویل و نظارت با استفاده از ایجاد سامانه جامع انجام پذیرد)، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران اقدام به ایجاد ساز و کار لازم برای طراحی و راه اندازی سامانه جامع پایش طرحهای مذکور کرد.
وی یادآور شد: زیر سامانه های مربوط به سایر طرحها با اولویت نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده بالای ١٠ تن دارای عمر بالاتر از ٣٥ سال، جایگزینی ١٧ هزار اتوبوس فرسوده دیزلی درونشهری با اتوبوسهای تمام گازسوز، جایگزینی ١٤٠ هزار تاکسی فرسوده با تاکسی تمام گازسوز با پیمایش بالا، توسعه حمل و نقل بار و مسافر از سوی راهآهن و برق دار کردن چاههای کشاورزی در دست اقدام است که با سرعت بیشتری نسبت به زیر سامانه ارتقای کارایی موتورخانه ها به بهره برداری خواهد رسید.
متقاضیان می توانند از هفته نخست شهریور ماه با مراجعه به سایت www.behsama.ir ثبت نام کنند و از ویژگیها و نحوه کار با سامانه مطلع شوند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *