مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور: مجموعه سازمان زندانها و بنیاد تعاون زندانیان هر دو یک هدف را دنبال میکنند
- خسرو مختاری در بازدید از مجتمع کارگاهی ندامتگاه قزلحصار با اشاره به اولویتهای سازمان زندانهای در بحث اشتغال گفت: این مرکز دارای ظرفیتها و توانمندیهای خوبی جهت حرفه آموزی، اشتغال و غنی سازی اوقات حبس است و این افراد پس از آزادی میتوانند وارد بازار کسب و کار شوند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در اولین برنامههای مسئولیت جدیدش، به همراه مدیرکل زندانهای استان تهران و مسئولان اشتغال زندانیان از مجتمع ندامتگاه قزلحصار بازدید کرد، روند اقدامات انجام شده در این مجتمع را مثبت ارزیابی نمود.
مدیر کل زندانهای استان تهران در ابتدای این بازدید، ضمن معرفی اقدامات انجام شده در خصوص اشتغال و حرفه آموزی زندانیان این استان اظهار داشت: مجموعه سازمان زندانها و بنیاد تعاون زندانیان هر دو یک هدف را دنبال میکنند و آن اصلاح و تربیت زندانی و بازگشت سعاتمندانه وی به جامعه است و این امر با توسعه اشتغال در زندانها و کمک به معیشت خانوادههای آنان محقق میشود.
سیدحشمت اله حیات الغیب افزود: اشتغال به کار زندانی پایه اصلی اصلاح و تربیت است. زیرا زندانی در ایام تحمل حبس، فرصت مناسبی برای آموختن حرفه و فنی متناسب با استعداد و توانائی خود به دست میآورد که ضمن رهایی از بیکاری و بطالت، پس از آزادی با ادامه آن هنر، میتواند شغل مناسبی داشته، به چرخه جرم بازنگردد.
وی تصریح کرد: فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای توسط زندانیان زمینه ورود بهتر آنان به جامعه پس از آزادی از زندان را فراهم میآورد. آموزش و یادگیری مهارت میتواند مسیر زندگی فرد را مشخص کند و اگر فرد زندانی حرفهای را یاد بگیرد و آن را به عنوان شغل در پیش گیرد، مسیر زندگی وی تغییر خواهد کرد و به جای مسیر خلاف و جرم در حوزه مهارت و شغل وارد شده و به زندگی برخواهدگشت.
در ادامه این بازدید، مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به اولویتهای سازمان زندانهای در بحث اشتغال اظهار داشت: حرفه آموزی و اشتغال زندانیان در حال تحمل حبس، میتواند تأثیر مستقیم بر روند کاهش جمعیت کیفری و تکرار جرم داشته باشد.
خسرو مختاری همچنین گفت: این مرکز دارای ظرفیتها و توانمندیهای خوبی جهت حرفه آموزی، اشتغال و غنی سازی اوقات حبس است و این افراد پس از آزادی میتوانند وارد بازار کسب و کار شوند و تجربه نیز نشان داده میزان گرایش به تکرار جرم و بازگشت به زندان در بین زندانیان شاغل که آزادی میشوند، کمتر بوده و زندگی سالمی در پیش میگیرند.
بنا به این خبر، طی بازدید صورت گرفته، راههای گسترش همکاری بین بنیاد تعاون زندانیان کشور و اداره کل زندانهای استان تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است: در این مجتمع، کارگاههای خیاطی، دوخت گان و ماسکهای بهداشتی، دوخت روکش صندلی با سفارش خودروسازان کشور، کیف و کفش دوزی، معرق، صنایع چوب، مونتاژ لامپهای کم مصرف و سه راهی برق، جوشکاری و... دایر بوده، مددجویان با رعایت پروتکلهای بهداشتی مشغول یادگیری حرفههای مختلف هستند و زندانیان شاغل در قبال تولیداتشان حقوق ماهانه دریافت مینمایند.