۱۴ چرخش تحول آفرین سند تحول قضایی

13:22 - 07 دی 1399
کد خبر: ۶۸۷۶۴۰
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
سند تحول قضایی دارای ۱۴ چرخش تحول آفرین است که بر اساس آن‌ها در ﺟﻬﺖﮔﯿﺮی ﮐﻼن ﻗﻮه ﻗﻀﺎییه و ﭼﺎرﭼﻮب اﺻﻠﯽ ﺗﻌﯿﯿﻦ راﻫﺒﺮدﻫا تغییر ایجاد می‌شود.
دستگاه قضایی در سند تحول، به ماموریت‌های اصلی خود که در قانون اساسی آورده شده، بازگشته و با در کنار هم قرار دادن همه ماموریت‌های ذاتی خود در سند تحول، به دنبال دستیابی به دستگاهی در میدان، پیشرو و تهاجمی است.

از ویژگی‌های سند تحول این است که به تک تک ماموریت‌های دستگاه قضایی به طور جداگانه پرداخته و در هر یک از ماموریت‌ها آمده که قرار است چه اتفاقی رخ دهد.

از طرفی، نوع نگاه در سند تحول، چالش محور است؛ به این معنا که برای اولین بار شکل مرسوم نگارش استراتژی تغییر کرده و به جای نوشتن هدف برای رسیدن به وضع مطلوب، برای وضعیت موجود، چالش نوشته شده است.

چالش هر ماموریت در سند تحول از منظر مصرف کننده نهایی آن نوشته شده است. از طرف دیگر نوع نگاه در سند تحول، علت محور و متمرکز بر عوامل ریشه‌ای است؛ به این معنا که بسیاری از مشکلات موجود در هر بخش ریشه آن در بیرون از آن بخش قرار دارد.

در سند تحول قضایی منظور از چرخش‌های تحول آفرین، ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ ﺗﻐﯿﯿﺮات در جهت گیری‌های کلان قوه قضاییه با هدف جاری کردن تحول است؛ به عبارت دیگر چرخش‌های تحول آفرین، ﺗﻐﯿﯿﺮ در ﺟﻬﺖﮔﯿﺮی ﮐﻼن ﻗﻮه ﻗﻀﺎییه و ﭼﺎرﭼﻮب اﺻﻠﯽ ﺗﻌﯿﯿﻦ راﻫﺒﺮدﻫا محسوب می‌شود.

در سند تحول قضایی، ﭼﺮﺧﺶﻫﺎی ﺗﺤﻮل آﻓﺮﯾﻦ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ارﮐﺎن ﻣﺤﺘﻮاﺳﺎز، ﻣﺎﻫﯿﺖ ﻣﺄﻣﻮرﯾﺖﻫﺎی ﻗﻮه ﻗﻀﺎییه و ﻧﺤﻮه ﻧﻘﺶآﻓﺮﯾﻨﯽ در ﺗﺤﻘﻖ اﯾﻦ ﻣﺎﻣﻮرﯾﺖﻫﺎ ﺗﻌﯿﯿﻦ شده است. اﺣﺼﺎء اﯾﻦ ﭼﺮﺧﺶﻫﺎ در ﺳﻄﺢ راﻫﺒﺮدی و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ روﯾﮑﺮدﻫﺎی ﻧﻮﯾﻦ ﺣﮑﻤﺮاﻧﯽ اﻧﺠﺎم ﭘﺬﯾﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.
 
بیشتر بخوانید:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *