هشدار؛ قبل از کوهنوردی آموزش ببینید
- جمعه پنجم دی ماه سال جاری، اولین خبر سقوط بهمن در کشور از ارتفاعات استان تهران منتشر شد. در این حادثه بیش از ۱۰۰ نفر در ارتفاعات گرفتار شدند. همچنین سقوط بهمن و بارش شدید برف باعث کشته شدن ۵ کوهنورد و مفقود شدن ۷ تن دیگر شد.
در همین راستا از یکی از مربیان با تجربه کوهنوردی که در جمعیت هلال احمر نیز مشغول به کار است پرسیدیم با توجه به اینکه در زمان همه گیری ویروس کویید ۱۹ هستیم، در هنگام کوهنوردی، باید به چه نکاتی در بارش برف دقت کرد؟
علی افشار رییس منطقه ۴ هلال احمر در گفتوگو با میزان گفت: در ایام همه گیری ویروس کرونا، کوهنوردی جزء ورزشهایی بود که تعطیل نشد، زیرا کوهنوردان در فضای باز هستند و در اغلب موارد تراکم جمعیتی وجود ندارد و با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوان بدون هیج مشکلی ورزش کرد.
وی با اشاره به پروتکلهای بهداشتی افزود: در کوهنوردی میتوان از ماسک استفاده کرد و در این باره مشکلی وجود ندارد.
مسئول پیشین سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در شمیرانات اذعان کرد: نکته مهم در مجتمعهای کوهستانی، پناهگاهها و چادرها است که باید در این اماکن فاصلههای اجتماعی را رعایت کرد. همچنین در این ایام بهتر است افراد با جمعهای کوچکتر به کوه بروند.
افشار با اشاره به اطلاع رسانی درباره آب و هوای مناطق کوهستانی اظهار کرد: علاوه بر برنامههای صداوسیما، اطلاعیه و هشدارهای سازمان هواشناسی از طریق درگاههای این سازمان و فدراسیون کوهنوردی به گوش کوهنوردان میرسد، اما متاسفانه این عدهای بدون در نظر گرفتن شرایط جوی و نکات ایمنی، به کوه میروند.
این مربی کوهنوردی درباره حادثه روز جمعه در ارتفاعات استان تهران گفت: از چند روز قبل، اطلاعرسانیها درباره احتمال وقوع بهمن، بارش شدید برف و کولاک انجام شده بود. همچنین کمیتهای به نام «ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان» در کوهستانها ایجاد شده که به سوالات کوهنوردان پاسخ میدهند، اما متاسفانه عدهای این هشدارها را جدی نگرفته و به کوهنوردی رفته اند که دچار آسیبهایی شدند.
رییس پیشین کمیته نجات هیات کوهنوردی استان تهران ادامه داد: جدی نگرفتن این هشدارها و اطلاعرسانی ها، نیازمند توجه بیشتر به فرهنگ سازی و آموزش دارد تا شاهد این اتفاقات ناگوار نباشیم.
سه عامل مهم در ایام برفی کوه
افشار بیان کرد: هر کوهنوردی میداند که اگر در ارتفاعی برف ببارد، تا ۴۸ ساعت نباید به آن محل صعود کرد. همچنین سرعت باد و شیب منطقه از دیگر عواملی است که یک کوهنورد باید از آن اطلاع دقیقی داشته باشد تا دچار سقوط بهمن نشود.
مسئول پیشین سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در شمیرانات بیان کرد: کوهنوردی یکی از ورزشهایی است که برای فراگیری آن باید در ابتدا آموزشهای اولیه و سپس آموزشهای فنی را سپری کرد. درست است که بخش اعظمی از این ورزش را تجربه میسازد، اما قطعا تجربه بدون آموزش خطرساز است.
انتهای پیام/