آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
فیلمبرداری «مخفیگاه» به نیمه رسید
فیلمبرداری فیلم بلند «مخفیگاه» به کارگردانی بنیامین نادعلی و تهیه کنندگی هاشم علی اکبری و یوسف نادعلی به نیمه رسید.
فیلمبرداری فیلم بلند «مخفیگاه» از اواسط آذر آغاز شده و با گذشت حدود سه هفته، ضبط این فیلم به نیمه رسیده است. فیلم بلند «مخفیگاه» اولین فیلم بلند بنیامین نادعلی در مقام کارگردان و یک فیلم اجتماعی است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «از وقتی یادمه دارم واسه زندگیم رکاب می زنم ولی کم زمین نخوردم، تازه فهمیدم خوبه یه وقتایی زمین بخوری که بفهمی راه رو داری اشتباه میری ... .»
امیررضا رنجبران، نهال دشتی، میلاد معیری، شایان فصیح زاده، امیر رئیسیان، سام دادخواه، روناک پوریادگار، مهدی امینی، حمید پری نژاد، بهار قاسمی و... از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش آفرینی دارند.
سایر عوامل این فیلم عبارتند از سایر عوامل این فیلم عبارتند از تهیه کنندگان: هاشم علی اکبری و یوسف نادعلی، دستیار و برنامه ریز: ارسلان ابراهیمی، منشی صحنه: رویا بابابیگی، مدیر تصویربرداری: بنیامین نادعلی، صدابردار: فرید پیرایش، طراح صحنه: آبتین برقی، طراح چهره پردازی: کوروش علیزاده، مدیر تولید: پروانه زبان فهم، انتخاب بازیگر: آیدا تبیانیان، عکس: فاطمه اسماعیل نژاد.
جشنواره پویانمایی تهران سال ۱۴۰۰ برگزار می شود
دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران به دلیل همهگیری بیماری کرونا، در سال ۱۴۰۰ برگزار میشود.
این رویداد بینالمللی قرار بود اسفند ۱۳۹۹ در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شود که شیوع بیماری کرونا برگزاری آن را به سال آینده موکول کرد.
این در حالی است که در مجموع بیش از ۱۶۰۰ اثر پویانمایی از ایران و ۸۴ کشور جهان در اختیار دبیرخانه دایمی این رویداد قرار گرفت که از این میان ۵۵۰ اثر به هنرمندان ایرانی و ۱۰۶۰ اثر به هنرمندان خارجی اختصاص داشت.
دبیرخانه جشنواره در همین حال درباره تعویق این رویداد هنری توضیح داده است: «با توجه به تجربههای نهچندان موفق برگزاری مجازی رویدادهای سینمایی در جهان، اهمیت رعایت حق مولف و قانون کپیرایت از سوی کانون و درعین حال توجه به استانداردهای نمایش فیلم، از برگزاری جشنواره بهصورت مجازی خودداری و تلاش میکنیم این جشنواره را در سال ۱۴۰۰ برگزار کنیم. مجموعهای از بهترین فیلمهای پویانمایی سراسر جهان جهت نمایش در اختیار جشنواره دوسالانه پویانمایی کانون قرار گرفته ضمن اینکه دو جلد کتاب تخصصی ویژه این رویداد در حال ویراستاری است و برنامهریزی نشستهای تخصصی نیز صورت گرفته بود.»
تدوین «سوگنامهای به رنگ آبی» تمام شد
تدوین فیلم کوتاه «سوگنامهای به رنگ آبی» به نویسندگی و کارگردانی معراج بهرامی به پایان رسید. این فیلم به زودی وارد مرحله صداگذاری و همچنین آماده برای حضور در جشنوارههای بینالمللی خواهد شد.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «اون ازم عصبانیه … چون من خیلی عکس دارم… همش این توعه… به هیچکس نشونش نمیدم…»
عوامل دیگر فیلم عبارتند از بازیگران: علیرضا مهران، شایلین رحیمی خو، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: سعید قاسمی، دستیار دوم کارگردان: محمدعلی هاشمی، منشی صحنه: پریسا دادخواه، مدیرتولید: مجتبی میرزایی، مدیر پروژه: پروا نریمانی، مدیر تصویربرداری: مهدی نیرومند، دستیار اول تصویربردار: رضا خداداد، مجری نور: امید معبودی، محمدرضا ابراهیمی، مسئول حرکتی دوربین: شهباز ضیایی، مسئول فنی دوربین: شهرام رنجبر، مدیر صدابرداری: امیرعباس علیرضایی، دستیار صدابرداری: مجید صداقت، تدوین: سعید امینی، طراح صحنه و لباس: پروا نریمانی، دستیار صحنه و لباس: آیدا گلشن، مدیر صحنه: پویا کابینی مقدم، دستیار صحنه: حسین مهرجویی، طراح گریم: داوود فتحی، عکاس پشت صحنه: الناز افتخاری، نوازنده هارمونیکا: ساغر رحمانیان، بدلکار: حامد آقا سید مهدی، دستیار تولید: بهرام امینی.
«پاتوقیها» بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره سیاتل شد
فیلم کوتاه داستانی «پاتوقی ها» به کارگردانی سیامک کاشف آذر، در ادامه حضور بینالمللی خود برنده بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در فستیوال Seattle آمریکا شد.
این جشنواره اخیراً در شهر سیاتل ایالات متحده آمریکا برگزار شد.
در این فیلم کوتاه که به قلم و کارگردانی سیامک کاشف آذر ساخته شده است، بازیگرانی چون حمیدرضا آذرنگ و بهار محمدپور حضور دارند.
داستان «پاتوقی ها» روایتگر مردی است که خانهاش در رهن بانک بوده و برای پرداخت اقساط آن دست به قمار میزند اما همسر او کم کم پی به ماجرایی میبرد که چندان خوشایند نیست.
پخش بینالملل این فیلم بر عهده استودیو فیلمچی film.chi@ با مدیریت میلاد فرج الهی است.
دیگر عوامل فیلم عبارتند از تصویربردار: آرش صادقی، تدوینگر: علی توکلی، مجری طرح و مدیر تولید: مهدی ارجمند، صدابردار: امین جعفری، طراح گریم: سید جلال موسوی، صداگذار: محمدمهدی جواهری زاده، دستیار کارگردان: مسعود قدسی، دستیار دوم کارگردان: فاطیما صفری، مشاور کست: سیروس همتی، مشاورین فیلمنامه: کیمیا خلج و محمد داداشزاده دیمان، تیزر: متین حیدری نیا، ترجمه: حسن شرفالدین، عکس: زهرا پرست وند، طراح پوستر: ندا کاشف آذر، پخش بینالملل: میلاد فرج الهی از استودیو فیلم چی، تهیهکننده، نویسنده و کارگردان: سیامک کاشف آذر.
سه جایزه جشنواره آسیاتیکای رم به «مجبوریم»
بیست ویکمین جشنواره آسیاتیکای رم سه جایزه اصلی خود را به فیلم سینمایی «مجبوریم» ساخته رضا درمیشیان اعطا کرد.
این رویداد از ۲۸ آذر تا ۲ دی در ایتالیا برگزار شد و فیلم «مجبوریم» جایزه بهترین فیلم بخش مسابقه و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و بهترین فیلم هیات داوری نتپک، شبکه ارتقای سینمای آسیا و پاسیفیک را دریافت کرد.
درمیشیان در پیامی که برای این فستیوال ارسال کرد گفت: «این جایزهها متعلق به تک تک اعضای گروه سازنده فیلم «مجبوریم» است که در شرایط سخت تولید این فیلم با من همراه بودند. از هیاتمحترم داوران، دبیر محترم فستیوال و پخش کننده فیلم تشکر میکنم. این جایزهها برایم ارزشمند است برای همین آنها را تقدیم میکنم به مادرم، پزشکان، کادر درمان و جامعه پزشکی که در سال گذشته متحمل بیشترین زحمات شدهاند و خودشان وقف مردم کردهاند.»
هیات داوری اصلی جشنواره آسیاتیکا متشکل از آدل دل اراریو مدیر بازار فیلمهای مستند ایتالیا، آدریانو اپرا نویسنده و منتقد ایتالیایی و مدیر پیشین جشنواره فیلم پزارو، جینلا وکا مدیر جشنواره مدفیلم رم، فابریزیو فراری مدیر جشنواره فیلم مستقل رم و ماریا لوییزا چلانی کارگردان و فیلمنامه نویس در بیانیهای علت اعطای جایزه بهترین فیلم خود را چنین اعلام کردند: «مجبوریم» فیلمی است که از اولین تا آخرین نمای خود، با بهرهگیری از یک ریتم پر شتاب و در عین حال دیوانه وار که ناشی از یک تدوین ماهرانه است، بیننده را میکشاند به دنیای تاریک یک شهر، شهری با ساکنان فقیر و فرودست که بقایش در توهم یک لحظه و نیز در هم شکستن همان لحظه است. فیلم ۲ دیدگاه را ارایه میکند، درامی که به حقوق زنان میپردازد و فیلمی که به مشکل فقر و درماندگی افراد بیخانمان توجه دارد. بازیگران و به ویژه سه بازیگر زن فیلم بامهارت تمام نقشهای خود را ایفا کردهاند»
هیات داوری نتپک متشکل از مرضیه ریاحی، کارگردان فیلمهای کوتاه، ترز هیز مشاور جشنوارههای بانکوک، مومبای، پالم اسپرینگز، هارت لند و تسنگل داواسامبو استاد دانشگاه هنر مغولستان هم در بیانیه خود گفتند: «نمایش روابط عمیق انسانی و پرداختن به مسائل و مشکلات بخشی از جامعه که کمتر در هر نقطهای از جهان مورد توجه قرار میگیرد».
فاطمه معتمدآریا، نگار جواهریان، پارسا پیروزفر، بهمن فرمان آرا، پردیس احمدیه، مجتبی پیرزاده، بابک کریمی، همایون ارشادی، پریوش نظریه، رضا بهبودی، احمد حامد، مریم بوبانی، هوشنگ قوانلو، غزل شجاعی، راموناه شاه، مسیح کاظمی، محمد حیدری و ژاله علو از بازیگران این فیلم هستند.