عهد ۵۰ غواص شهید کربلای ۴ چه بود؟

10:00 - 06 دی 1399
کد خبر: ۶۸۷۱۶۱
عملیات کربلای ۴ در روز‌های ابتدایی زمستان سال ۶۵ آغاز شد، اما پس از ۲۴ ساعت، حمله رزمندگان اسلام لو رفت و شهدای زیادی خون پاکشان در این نبرد به زمین ریخت.

عملیات کربلای ۴ هیچ گاه فراموش نمی‌شود، عملیاتی که در آن ۵۰ رزمنده از دل یک روستا پای وصیت نامه‌ای را امضا می‌کنند که همگی به شهادت رسیده اند. سخن از مردان عاشورایی عملیات کربلای ۴، گروهان حضرت فاطمه (س)، گردان عاشورا از لشکر ویژه و خط شکن ۲۵ کربلاست که در آن می‌توانی از جوان ۱۴ ساله تا پیرمرد ۵۴ ساله، از معلم گرفته تا کارگر، از پدر و فرزند در کنار هم تا برادر در کنار برادر، بیابی.

عهد ۵۰ غواص شهید کربلای ۴ چه بود؟

عملیاتی که ساعت ده شب در شرق بصره با ورود غواص‌ها به نهر عرایضی در سوم دی ماه ۱۳۶۵ آغاز شد. عملیاتی که بدن ۱۷۵ شهید غواص آن در حالی که دست هایشان بسته بود و لباس غواصی به تن داشتند در تفحص چند سال پیش پیدا شد و به آغوش ملت بازگشت.

شب قبل از عملیات با توجه به احتمال شهادت همه یا عده زیادی از رزمندگان به پیشنهاد یکی از رزمندگان غواص و برای ثبت لحظات آخر زندگی این فرزندان مازندران، یک وصیت نامه دسته جمعی نوشته شد که از آن دوران به یادگار مانده است. آن‌ها که همه اهل روستای سورک مازندران بودند در این وصیت نامه قول می‌دهند که هر‌کس شهید شد دیگران را شفاعت کند. امروز کمی درباره این عملیات و نظر کاربران درباره جان فشانی رزمندگان در این عملیات نوشته ایم.

عملیات کربلای ۴

این عملیات قرار بود با استفاده از تاریکی شب، به صورت ناگهانی انجام شود و هدف از انجام آن، گرفتن نقطه اتکایی در ساحلِ غربی آب‌راه اروندرود بود. پس از تسخیر ساحل غربی، قرار بود حمله تا تصرف بصره ادامه یابد. با شکست این عملیات، ۲ هفته بعد عملیات کربلای ۵ به صورت جداگانه انجام شد که پیروزی بزرگی برای رزمندگان کشورمان بود.

جان فشانی‌های کربلای ۴

هرچند حرف و حدیث‌هایی درباره انجام این عملیات به رغم شائبه لو رفتن آن مطرح است، اما آن چه در این عملیات بیش از همه عملیات‌ها به چشم می‌آید جان فشانی رزمندگان است. همان طور که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پیش از این با اشاره به ناکامی نظامی در کربلای ۴ این‌عملیات را به دلیل شجاعت عجیب نیرو‌های ایرانی در خط‌شکنی و نترسیدن از مرگ، یکی از موفق‌ترین عملیات‌های تاریخ دفاع مقدس بیان کرده بود.

واکنش کاربران

کاربران زیادی هم به این عملیات واکنش نشان دادند که تعدادی از آن‌ها را در ادامه می‌خوانید.
* کجایند آن غیور مردان؟ کجایند آن‌هایی که از جان خود گذشتند که امروز ما راحت زندگی کنیم.
* آشنایان ره عشق در این بحر عمیق، غرق گشتند و نگشتند به آن آلوده...
* و ما چه می‌دانیم، کربلای۴ یعنی چه؟ جوان دسته گُل با دست‌های بسته زیر گِل یعنی چه؟!
* کاش شما با همان دست‌های بسته در لباس غواصی دستمان را بگیرید، دست‌هایی که در پیشگاه خداوند باز است و آزاد.


برچسب ها: عملیات کربلای 4

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *