لزوم بهره گیری از طب سنتی برای مقابله با کرونا
علی کرمی در گفتوگو با میزان در خصوص بهرهگیری از طب سنتی برای مقابله با کرونا گفت: اگر ستاد کرونا و کمیته علمی کووید ۱۹ از توانمندیهای طب سنتی و دانشمدان و متخصصان این حوزه که پیشنهادات بسیار و داروهای گیاهی مجربی را برای درمان و کاهش عوارض این بیماری ارائه دادند، استفاده میکردند، شرایط فعلی بهتر بود.
وی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۷۰ تا ۷۵ پروژه طب سنتی در خصوص کرونا در سایت ارزیابیهای بالینی وجود دارد، ادامه داد: متاسفانه با وجود تمام گلایههایی که پزشکان و متخصصان طب سنتی در این خصوص دارند، تنها ۴ داروی گیاهی برای کرونا اعلام گردید و فقط استاپ سیویر تایید شد.
این متخصص بیوتکنولوژی با بیان اینکه از پزشکان طب سنتی در بخشهای درمان کرونا بهره گرفته نمیشود، اظهار کرد: به تازگی و حدود یک هفته پیش وزیر بهداشت پروتکلی را به دانشگاههای علوم پزشکی در خصوص استفاده از طب ایرانی ارائه کرد.
استاد مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی با اشاره به اینکه تنها در بخشهای خاصی امکان استفاده از طب سنتی وجود دارد و این در حالی است که در کشور چین از همان ابتدا برای کنترل کرونا از طب چینی استفاده شد، افزود: در ابلاغ نظام سلامت که سال ۹۳ ابلاغ شدهاست، در بند ۱۲ در ۷ تا ۸ قسمت مقام معظم رهبری به توسعه طب سنتی در وزارت بهداشت تاکید کردهاند.
وی با بیان اینکه ما استادان برجسته بسیاری در زمینه طبسنتی در کشور داریم، اما متاسفانه از توان آنها برای کنترل این همه گیری استفاده نشدهاست، متذکر شد: باید از استادید برجسته و پزشکان متخصص طب سنتی در کنار طب نوین بهره گرفته شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی توصیح داد: داروی امام کاظم ترکیبی از ۳ داروی گیاهی است که پروژه آن به صورت کارآزمایی بالینی در دانشگاه علوم پزشکی جهرم به شکل علمی اجرا شدهاست و این مطالعه ۹۹/۲/۲۲ تصویب شده و کد اخلاق گرفتهاست، اما جواب این طرح گزارش نشدهاست.
وی یادآور شد: اخیرا در زمینه بهرهگیری از طب سنتی تحولی رخ داده است و امیدوار هستیم ستاد کرونا و کمیته علمی کووید۱۹ به ظرفیتهای طب سنتی و اطباء طب سنتی توجه جدی کنند تا ریشه این ویروس در کشور مهار شود و تعداد فوتیها در ایران به صفر برسد.