پشت پردهای از تحرکات جدید ترکیه در شمال سوریه
ترکیه با حمایت از گروهکهای تروریستی در شمال سوریه قصد دارد شهر «عین عیسی» را به اشغال درآورد. این اولین هدف ترکیه از این اقدام است.
خبرگزاری میزان -
_ مشرق نوشت: دولت ترکیه از اواخر آذرماه امسال گروهکهای تروریستی مورد حمایتش را در مناطق اشغالی شمال سوریه (شمال استان رقه) به خط کرد تا بار دیگر برای نقض آتش بس و شروع درگیریها آماده شوند.
هدف آنکارا و گروهکهای تروریستی مانند مهرماه سال ۹۸ باز هم نیروهای موسوم به دموکراتیک سوریه یا همان شبه نظامیان کُرد (SDF) هستند که بخشهای از استان حلب، رقه، حسکه و دیرالزور را در شمال غرب، شمال و شمال شرق سوریه در تصرف دارند.
نظامیان اشغالگر ترکیه و تروریستها هفدهم مهرماه سال گذشته با چراغ سبز آمریکا عملیاتی را تحت عنوان «چشمه صلح» در شمال سوریه ترتیب دادند و تا نیمه آبان همان سال توانستند مساحتی را در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تصرف شبه نظامیان کُرد خارج و به اشغال درآورند.
جمعه شب (بیست و هشتم آذرماه امسال) عناصر تروریستی با پشتیبانی یگانهای ارتش ترکیه توافق آتش بس را در شمال سوریه پس از نزدیک به ۱۴ ماه نقض و مواضع نیروهای شبه نظامی کُرد مورد حمایت آمریکا را در حومه شهر راهبردی «عین عیسی» در شمال استان رقه هدف قرار دادند.
باشغال شهر استراتژیک «عین عیسی» هدف نخست ترکیه از ماجراجویی جدید است که میتواند معادلات را در شمال سوریه تحت تاثیر زیادی قرار دهد و گروهکهای تروریستی آماده هستند فرمان شروع عملیات را دریافت کنند.
در روزهای گذشته عناصر تروریستی با پشتیبانی یگان توپخانه ارتش ترکیه حملاتی را علیه شبه نظامیان کُرد در حومه شهر عین عیسی ترتیب دادند و به صورت محدود پیشروی کردند، اما نبرد اصلی در این محور هنوز میان طرفین آغاز نشده است.
همزمان با تحرکات نیروهای ارتش ترکیه و تروریست ها، مداکرات فشرده میان سران شبه نظامیان کُرد با نمایندگان دولت سوریه و روسیه در جریان است، اما طرفین به یک جمع بندی مشترک برای مقابله با سناریوی خطرناک آنکارا نرسیده اند.
براساس اطلاعات به دست آمده، پیشنهاد استقرار نیروهای ارتش سوریه در شهر عین عیسی و مناطق اطراف برای متوقف کردن عملیات احتمالی ارتش ترکیه و تروریستها به شبه نظامیان کُرد داده شده، اما تاکنون مورد قبول واقع نشده و مذاکرات ادامه دارد.
به گفته منابع میدانی، چند کاروان از نیروهای ارتش سوریه به همراه تجهیزات نظامی سنگین در حومه شهر «الطبقه» در مرکز استان رقه مستقر شده اند که اگر طرفین به توافق رسیدند به سرعت خود را به شهر عین عیسی و مناطق حومه برسانند.
اگر سران نیروهای شبه نظامی کُرد موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه دل خوش به وعدههای کاخ سفید، پیشنهاد دمشق را رد کنند باید منتظر عواقب تصمیم خود در میدان نبرد باشند یکی از خسارتهای آن قطع ارتیاط شبه نظامیان کُرد در استان حلب و بخشهایی از استان رقه با سایر مناطق است.
دولت ترکیه با شروع عملیات اشغال شهر عین عیسی در تلاش است همزمان چند هدف مهم دیگر در شمال سوریه از جمله رسیدن به بزرگراه راهبردی «M ۴» را هم محقق کند که یک امتیاز و پیروزی مهم در این محور به شمار میآید.
این بزرگراه که حدود ۳۰ کیلومتر با مرزهای ترکیه فاصله دارد از گذرگاه مرزی «الیعربه» در شمال شرق استان الحسکه تا مرکز استان حلب امتداد دارد و از مناطق مهمی از جمله «حومه جنوبی قامشلی - تل بیدر - تل تمر- عین عیسی- صرین - منبج - الباب» میگذرد و همین مسئله اهمیتش را چند برابر کرده است.
نیروهای ارتش ترکیه و تروریستها با مسدود کردن بزرگراه M ۴، اشغال شهر عین عیسی و مناطق حومه، ارتباط را از سمت شمال شرق استان حلب و مناطق عربی استان رقه به سمت نقاط شمال و شمال شرق استان رقه و استان حسکه (تل التمر، قامشلی، حسکه و...) قطع میکنند.
از سویی دیگر، آنکارا به خوبی میداند اگر نیروهای ارتش سوریه عملیات پاکسازی استانهای حلب و ادلب را آغاز کنند عناصر تروریستی به جزء مناطق جنوبی ترکیه، راه جایگزینی برای فرار ندارند و به همی دلیل با اشغال شهر عین عیسی و نفوذ در مناطق تحت تصرف شبه نظامیان کُرد تلاش میکند یک منطقه ذخیره برای استقرار تروریستها در نظر بگیرد.
دولت ترکیه در تلاش است تا قبل از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا از فرصت باقی مانده استفاده کند و با شروع دور جدید حملات و اشغال مناطق در تصرف نیروهای شبه نظامی کُرد، افکار توسعه طلبانه توهمی را که در سالهای گذشته به نتیجه خاصی نرسیده، پیش ببرد که در اصل به معنای اشغال مناطق بیشتری از خاک سوریه با هدف امتیاز گیری از دمشق در مداکرات سیاسی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *